Επισκεφτείτε τη λίμνη Martin Swamp στη Λουιζιάνα

Μια προσβάσιμη Λουιζιάνα βάλτο και Rookery

Η προστατευόμενη φύση του νησιού Cypress στη λίμνη Martin, λίγο έξω από τη γέφυρα Breaux , Λουιζιάνα, φιλοξενεί ένα βαλτώδες οικοσύστημα που είναι γεμάτο άγρια ​​φύση και φυσικά φυτά. Σε αντίθεση με τους βαθύτερους βάλτους της λεκάνης Atchafalaya, η λίμνη Martin μπορεί να επιτευχθεί εύκολα με το αυτοκίνητο και μεγάλο μέρος της γύρω περιοχής μπορεί να εξερευνηθεί με τα πόδια ή σε κανό ή καγιάκ.

Η περιοχή διατηρείται σήμερα και διαχειρίζεται η Nature Conservancy, οι οποίοι εργάζονται για να διατηρήσουν τη λίμνη καθαρή και οικολογικά υγιή.

Διατηρούν επίσης ένα κέντρο επισκεπτών και ένα πεζόδρομο πάνω από το βάλτο στο νότιο άκρο της λίμνης.

Πουλιά και άλλα ζώα

Η λίμνη Martin είναι ένα επίσημο ιερό άγριας ζωής και φιλοξενεί μια φυσική οροσειρά όπου χιλιάδες άγρια ​​shorebirds και μεταναστευτικά songbirds χτίζουν τις φωλιές τους κάθε χρόνο. Μεταξύ των εκατοντάδων ειδών που φωλιάζουν εδώ είναι αρκετές ποικιλίες ερωδιού και αγελάδων (συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου μπλε ερωδιού, του μικρού μπλε ερωδιού, του πράσινου ερωδιού, του μαύρου κορώνα νυχτολούλουδου, του μεγάλου αγελάδας, του χιονισμένου αγελάδας κ.ά.), των νεότροπων και των διπλών κορμοράνων , anhingas, τριαντάφυλλα spoonbills, και osprey. Για να δείτε μια πλήρη λίστα, κάντε λήψη της πλήρους λίστας ελέγχου πουλιών Lake Martin (σε μορφή PDF) .

Η Λίμνη Μάρτιν φιλοξενεί επίσης έναν σημαντικό πληθυσμό φωλιάσματος αλλιγάτων. Μπορούν συνήθως να εντοπιστούν από το Rookery Road, το οποίο εκτείνεται δεξιά κατά μήκος της άκρης της λίμνης. Είναι φυσικά καμουφλαρισμένα, αλλά δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να τα καταφέρετε καλά, αν και δεν έρχονται εύκολα σε εσάς, μπορείτε να τα βρείτε συνήθως αναζητώντας αυτοκίνητα και άτομα που έχουν σταματήσει με κάμερες και κιάλια.

Οι αλλιγάτορες δεν είναι τυπικά επιθετικοί, αλλά μερικά από τα μονοπάτια πεζοπορίας κατά μήκος της πίσω πλευράς της λίμνης κλείνουν κατά τη διάρκεια της περιόδου φωλεοποίησης, καθώς οι θηλυκές φωλιές μπορούν να αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα αυτό.

Η διατροφή των αλιγάτορων είναι παράνομη, όπως και τα ρίχνει τα πράγματα σε αυτά. Να είστε ένας καλός επισκέπτης και απλά να παρατηρείτε από μακριά, ή να διακινδυνεύσετε τόσο βαρύ πρόστιμο όσο και σοβαρό πλήγμα στο κάρμα σας.

Άλλα ερπετά και αμφίβια, συμπεριλαμβανομένης ποικιλίας φιδιών, χελωνών, σαύτων και βατράχων, είναι επίσης κοινά στη λίμνη και στη γύρω βούρτσα, οπότε να είστε επιφυλακτικοί. Και πάλι, κανένα από αυτά τα ζώα δεν είναι επιθετικό, αλλά τα φίδια, ειδικότερα, θεωρούνται καλύτερα από μακριά.

Ένα άλλο συνηθισμένο ζώο στη λίμνη Martin είναι το nutria ή το coypu. Αυτά τα μεγάλα χωροκατακτητικά τρωκτικά άρχισαν να γεμίζουν τους βάλτους της Νότιας Λουιζιάνα στη δεκαετία του 1930, όταν, όπως έχει το θρύλο, διέφυγαν από μια μονάδα παραγωγής γούνας ιδιοκτησίας της οικογένειας McIlhenny (της φήμης Tabasco) κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα.

Δεν είναι ο πιο ελκυστικός κάτοικος του βάλτου και η επιθετική ανάδευση και τροφοδοσία τους έχει επιζήμιες επιπτώσεις στους υγροτόπους της Λουϊζιάνας και αποτελεί ακόμη ένα πρόβλημα για τις ήδη δύσκολες προσπάθειες αποκατάστασης των παράκτιων περιοχών. Διάφορες λύσεις έχουν προταθεί σε ολόκληρη την παράκτια περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της ενθάρρυνσης των κυνηγών να πυροδοτούν περιττώματα για φαγητό και γούνα, αλλά πρέπει να τα πιάσουν ως πηγή τροφής ή μόδας.

Εξερευνώντας τη λίμνη

Το Rookery Road, ένας χωματόδρομος και χωματόδρομος, τρέχει γύρω από μια καλή μερίδα της λίμνης και μια αργή κίνηση κατά μήκος της άκρης μπορεί να οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα για την άγρια ​​φύση. Εάν προτιμάτε να εξερευνήσετε με τα πόδια, μπορείτε να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας παράλληλα με την άκρη του δρόμου σε οποιοδήποτε σημείο ή σε χώρους στάθμευσης και στις δύο άκρες του Rookery Road και στη συμβολή της οδού Lake Martin και Rookery Road, εκτόξευση.

Οι έμπειροι κωπηλάτες μπορούν να νοικιάσουν ένα καγιάκ ή ένα κανό από την εκτόξευση του σκάφους στο τέλος της οδού της Λίμνης Μαρτιν και να πάρουν σόλο γύρο γύρω από τη λίμνη. Αν προτιμάτε να κάνετε πούλι με μια καθοδηγούμενη ομάδα, ελέγξτε το πρόγραμμα στο τοπικό εξωτερικό κατάστημα Pack and Paddle, που συχνά φιλοξενούν κωπηλατικές εκδρομές εδώ και αλλού.

Αν θέλετε να δείτε τη λίμνη από μια βάρκα, υπάρχουν εκδρομές. Το Cajun Country Swamp Tours είναι μια ιδιαίτερα προτεινόμενη εταιρεία που ειδικεύεται σε μη επεμβατικές εκδρομές με σκάφος, μόνο με ραντεβού. Ο οδηγός Butch Guchereau και ο γιος του είναι φυσιολάτρες που δίνουν μια συναρπαστική ματιά στη λίμνη και την άγρια ​​φύση που την γεμίζει, καθώς επίσης και τα tidbits για την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό Cajun .

Διαμονή κοντά

Η λίμνη Martin είναι πολύ βολική με το αυτοκίνητο στα πολλά ξενοδοχεία, τα B & B και τα πανδοχεία τόσο της Breaux Bridge όσο και της Lafayette, αλλά εάν είστε σοβαρός φοιτητής ή λάτρης της φύσης και θέλετε να κάνετε μια υποχώρηση της επίσκεψής σας, σκεφτείτε να μείνετε στο υπέροχο Maison Madeleine, που βρίσκεται μόλις λίγα βήματα από τη λίμνη.

Είναι ένα κομψό αλλά ρουστίκ κρεβάτι και πρωινό από το οποίο μπορείτε να δείτε την πανέμορφη άγρια ​​φύση της λίμνης Martin κάθε φορά που η καρδιά σας επιθυμεί.