Τι είναι το μενού Fix Prix;

Μενού Fixe Prix Εξαλείφει την Έκπληξη από τον Τελικό Έλεγχο

Η φράση prix fixe είναι γαλλική για "σταθερή τιμή".

Όταν ένα εστιατόριο δηλώνει ότι προσφέρει ένα μενού με προκαθορισμένο πρωινό ή ένα γεύμα με καθορισμένο βραβείο, αυτό σημαίνει ότι προσφέρει ένα γεύμα σε μια σταθερή τιμή. Συνήθως, οι λέξεις "prix fixe" συνδέονται με ένα γεύμα πολλαπλών πραγμάτων, όπως δείπνο τεσσάρων πιάτων fixe ή ένα μεσημεριανό γεύμα τριών πιάτων .

Ένα πρωινό γεύματος τριών πιάτων αποτελείται συνήθως από ένα ορεκτικό, ένα κύριο πιάτο ή ένα παγωτό και ένα επιδόρπιο.

Τα εστιατόρια μπορούν να προσφέρουν γεύματα fixe σε ειδικές περιπτώσεις, όπως:

Άλλα μενού διακοπών μπορούν επίσης να προσφερθούν σε αυτή τη μορφή. Προσφέροντας ένα μενού με προκαθορισμένο πρωινό, ένα εστιατόριο μπορεί να προσφέρει ειδικές δημιουργίες, επιτρέποντας στον σεφ να επικεντρωθεί στην προσφορά μερικών ειδικών πιάτων αντί ενός ολόκληρου μενού ή ενός συνόλου προσφορών. Το όφελος για τον προστάτη είναι ότι, αν υποτεθεί ότι οι διαθέσιμες επιλογές για τα μαθήματα του γεύματος fixe είναι ευχάριστες, δεν υπάρχουν πολλά μαθηματικά! Η τιμή θα είναι προκαθορισμένη. Θα προσθέσουν φόρο και θα προσθέσετε την συμβουλή. Αυτό το καθιστά διαφορετικό από το μενού à la carte , όπου ο καθένας επιλέγει ό, τι θέλει από ένα μενού - θα μπορούσαν να είναι τρία μεζέδες και ένα επιδόρπιο, ή απλώς μια ενδυμασία ή οποιοσδήποτε συνδυασμός - και στη συνέχεια το συνολικό ποσό θα είναι στο τέλος .

Ένα εστιατόριο μπορεί να προσφέρει μερικές επιλογές για κάθε πορεία γεύματος fixe, ή μπορεί να μην το κάνει.

Επειδή οι αντικαταστάσεις συνήθως δεν επιτρέπονται, είναι σημαντικό να ρωτήσετε για το μενού fixe prix εάν το κανονικό à la carte μενού δεν είναι επίσης διαθέσιμο εκείνη την περίπτωση. Ορισμένα εστιατόρια, ωστόσο, προσφέρουν τα μενού fixe prix επιπλέον των κανονικών μενού τους.

Όταν μια τιμή αναφέρεται σε ένα μενού σταθεροποίησης χρεώσεων, συνήθως δεν περιλαμβάνει ποτά, φόρο ή συμβουλή.

Προφορά: pree feeks

Επίσης γνωστό ως: σταθερή τιμή

Κοινή λανθασμένη γραφή: καθορισμός χρεώσεων, prix-fixe

Παραδείγματα: Το Bistro προσφέρει ένα μενού για τέσσερις σειρές τιμών για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Μπορείτε να επιλέξετε τη σούπα ή τη σαλάτα. επιλέξτε ένα από τα τρία ορεκτικά. επιλέξτε ένα από τα τέσσερα έντυπα. επιλέξτε ένα από τα τρία επιδόρπια. $ 49 ανά άτομο, συν φόρο και συμβουλή.