Σεπτέμβριος εκδηλώσεις, φεστιβάλ και εκθέσεις στη Γαλλία

Ένας οδηγός για τις εκθέσεις, τα φεστιβάλ και άλλα ειδικά γεγονότα του Σεπτεμβρίου στη Γαλλία

Το παρακάτω ημερολόγιο είναι για το Σεπτέμβριο του 2018

Δείτε επίσης τη Γαλλία το Σεπτέμβριο Monthly Planner

Φεστιβάλ και Εποχικά Γεγονότα

Lille Braderie στη Λιλ, Βόρεια Γαλλία

Η μεγαλύτερη αγορά ψύλλων της Ευρώπης, η Lille Braderie , πραγματοποιείται στη Λίλλη κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. Από το Σάββατο από τις 11πμ έως την Κυριακή στις 11μμ μπορείτε να αγοράσετε σχεδόν κάθε αντίκα που θα μπορούσατε να φανταστείτε καθώς οι πάγκοι γεμίζουν τους δρόμους της Λιλ και εστιατόρια, καφετέριες και πάγκους παραμένουν ανοιχτά όλη τη νύχτα για τεράστια πλάκες μύδια και μάρκες.


Πότε: 1 & 2 Σεπτεμβρίου, 2018
Πού: Λιλ, Βόρεια Γαλλία

Φεστιβάλ βασκικής μουσικής
Αυτό είναι ένα από τα κορυφαία μουσικά φεστιβάλ της Γαλλίας με μουσική από τον Beethoven μέχρι το Canteloube. Διατηρείται σε διάφορες πόλεις και πόλεις κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού , από St-Jean-de-Luz έως Biarritz.
Πότε: Τον Αύγουστο έως τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2018
Πού: St-Jean-de-Luz, Anglet, Ascain, Bayonne, Biarritz, Ciboure και Urrugne στη γαλλική ακτή του Ατλαντικού

Πιάνο για Jacobins
Αφιερωμένο στην κλασσική μουσική του πιάνο, το περίφημο φεστιβάλ Piano aux Jacobins στην Τουλούζη είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να ακούσετε κορυφαίους καλλιτέχνες σε ένα όμορφο περιβάλλον. Από τον Σοπέν προς τη Λιστ, τον Ραβέλ και τον Μουσσόργκε, πολλές από τις συναυλίες πραγματοποιούνται στο ατμοσφαιρικό μοναστήρι του Ιακώβιν.
Από τις 6 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2017
Όπου στην Τουλούζη στο Cloitre des Jacobins, Cite de l'espace; Musee les Abattoirs, St-Pierre des Cuisines, L'Escale και Halle aux grains

Η Feria au Riz

Η χαριτωμένη, μερικές φορές βίαιη, αλλά πάντα συναρπαστική, τέχνη ταυρομαχιών είναι επιδεικτική εξαιρετικά στην Αρλ στη νότια Γαλλία. Οι οπαδοί μπορούν να εγκαταλείψουν την αρένα, αλλά το πάρτι συνεχίζει τη νύχτα σε αυτή την πόλη της Προβηγκίας, διάσημη για τη λειτουργία των ταύρων και τα θεαματικά άλογα Camargue.

Πότε: 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2018
Πού το Arena, Arles, Προβηγκία

Φεστιβάλ de l'Automne
Το φεστιβάλ του φθινοπώρου του Παρισιού παρουσιάζει σύγχρονη εικαστική τέχνη, μουσική, κινηματογράφο, θέατρο και χορό με ένα πολύ ποικίλο πρόγραμμα εκδηλώσεων.
Όταν οι ημερομηνίες θα επιβεβαιωθούν, το 2018
Πού υπάρχουν διάφοροι χώροι σε ολόκληρο το Παρίσι

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Journees du Patrimoine)
Σε ολόκληρη τη Γαλλία, οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς προσφέρουν την ευκαιρία να εισέλθουν σε όλα τα κτίρια που είναι συνήθως κλειστά για το κοινό. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μια ματιά πίσω από τις πόρτες στη ζωή μερικών μεγάλων κτιρίων. Είναι μέρος ενός πανευρωπαϊκού φεστιβάλ.
Στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2018
Όπου Όλες οι μεγάλες πόλεις και πόλεις στη Γαλλία

Ο κ. Blois son-et-lumiere
Το θαυμάσιο Château του Blois γίνεται ακόμη πιο μαγικό το βράδυ όταν τα φώτα εξασθενίζουν και στέκεστε στην ένδοξη αυλή που περιμένει να αρχίσει το θέατρο. Στη συνέχεια ξεδιπλώνεται η ιστορία της κακομεταχείρισης, της ίντριγκας, της δολοφονίας και της εκδίκησης καθώς φωτίζονται οι προσόψεις με αυλικούς, ιππότες, ιππείς, βασιλείς και βασίλισσες της Γαλλίας.


Πότε: Απρίλιος έως Σεπτέμβριος, 2018
Πού: Château de Blois, κοιλάδα του Λίγηρα

Εκθέσεις το Σεπτέμβριο του 2018

Φεστιβάλ Yachting των Καννών

Από το 1977 το κομψό θέρετρο των Καννών, γνωστό για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου τον Μάιο , ήταν το μέρος για αυτό το εξαιρετικά φημισμένο φεστιβάλ, όπου πάνω από 600 σκάφη και γιοτ εκτίθενται στο κοινό στα δύο κύρια λιμάνια.

Πότε: 11-16 Σεπτεμβρίου, 2018
Πού: Κάννες, νότια της Γαλλίας

Διεθνές Φεστιβάλ Κήπου στο Chaumont-sur-Loire
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κήπου στο Chaumont-sur-Loire Château είναι ένα σημαντικό γεγονός στο ημερολόγιο της κηπουρικής. Κάθε χρόνο επιλέγεται ξεχωριστό θέμα και οι διεθνείς σχεδιαστές καλούνται να κάνουν έναν κήπο - ο καθένας με διαφορετικό ύφος. Το 2018 το θέμα είναι «Κήποι της Σκέψης».


Πότε: Από τις 24 Απριλίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2018
Πού: Chaumont-sur-Loire Chateau, κοιλάδα του Λίγηρα

Συνεδριάσεις Αρλ
Ετήσιο φωτογραφικό φεστιβάλ που πραγματοποιεί πάνω από 60 εκθέσεις σε διαφορετικές τοποθεσίες στην Αρλ. Ορισμένες εκθέσεις είναι αποτέλεσμα συνεργασιών με μουσεία και ιδρύματα στη Γαλλία. άλλοι είναι διεθνείς. Με το μεγαλύτερο μέρος του παρελθόντος, το Arles Meetings λειτουργεί ως εκκίνηση για νέους φωτογράφους.
Πότε: 2 Ιουλίου έως 23 Σεπτεμβρίου 2018
Πού: Καθ 'όλη τη Arles