Εθνικό Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Ντέιτον, Οχάιο

Δείτε το μεγαλύτερο στρατιωτικό μουσείο της παγκόσμιας αεροπορίας

Ιστορία

Το Εθνικό Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκίνησε το 1923 ως μια μικρή έκθεση αεροσκαφών του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου στο McCook Field του Ντέιτον. Όταν το Wright Field άνοιξε λίγα χρόνια αργότερα, το μουσείο μεταφέρθηκε σε αυτό το νέο ερευνητικό κέντρο αεροπορίας. Αρχικά στεγασμένος σε εργαστήριο, το μουσείο μετακόμισε στο πρώτο μόνιμο σπίτι του, που χτίστηκε από την Υπηρεσία Προόδου της Έργου, το 1935. Μετά τη σύλληψη των ΗΠΑ στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η συλλογή του μουσείου είχε τεθεί σε αποθήκη ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το κτίριό του για σκοπούς πολέμου.

Όταν τελείωσε ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος, το Ίδρυμα Smithsonian άρχισε να συλλέγει αεροσκάφη για το νέο Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας (τώρα το Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος). Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ είχε αεροσκάφη και εξοπλισμό που η Smithsonian δεν χρειάζονταν για τις συλλογές της, οπότε το Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας αποκαταστάθηκε το 1947 και άνοιξε στο ευρύ κοινό το 1955. Ένα νέο κτίριο μουσείων άνοιξε το 1971, επιτρέποντας στο προσωπικό να μετακινήστε το αεροσκάφος και τα εκθέματα σε έναν κλιματιζόμενο, πυράντοχο χώρο για πρώτη φορά από τα προπολεμικά χρόνια. Πρόσθετα κτίρια έχουν προστεθεί σε τακτική βάση, και το Εθνικό Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών τώρα διαθέτει 19 στρέμματα εσωτερικού εκθεσιακού χώρου, ένα πάρκο αναμνηστικών, κέντρο υποδοχής επισκεπτών και ένα Θέατρο IMAX.

Συλλογές

Το Εθνικό Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκίνησε με μια συλλογή αντικειμένων που δεν χρειάστηκε ο Smithsonian. Σήμερα, η συλλογή στρατιωτικής αεροπορίας του μουσείου είναι μία από τις καλύτερες του κόσμου.

Οι γκαλερί του μουσείου είναι διατεταγμένες με χρονολογική σειρά. Η Πρώτη Γκαλερί παρουσιάζει αεροπλάνα και εκθέματα από την αυγή της αεροπορίας μέσα στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Air Power Gallery επικεντρώνεται στην αεροπορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ η Συλλογή Μοντέρνων Πτήσεων καλύπτει τον πόλεμο της Κορέας και τη σύγκρουση στη Νοτιοανατολική Ασία (Βιετνάμ).

Η Γκαλερί Ψυχρού Πολέμου του Eugene W. Kettering και η Πυραυλική και Διαστημική Πινακοθήκη μεταφέρουν τους επισκέπτες από τη σοβιετική εποχή στην αιχμή της εξερεύνησης του διαστήματος.

Τον Ιούνιο του 2016, οι Προεδρικές, Έρευνας και Ανάπτυξης και οι Global Galleries Reach ανοίγουν στο κοινό. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν τέσσερα προεδρικά αεροσκάφη και το μοναδικό στον κόσμο XB-70A Valkyrie.

Οι επισκέπτες απολαμβάνουν ιδιαίτερα να δουν τα μοναδικά και ιστορικά σημαντικά αεροπλάνα του μουσείου. Τα αεροσκάφη στην οθόνη περιλαμβάνουν ένα B-52, τον μοναδικό B-2 Stealth βομβαρδιστή στην οθόνη στον κόσμο, ένα ιαπωνικό μηδέν, ένα σοβιετικό MiG-15 και τα αεροσκάφη επιτήρησης U-2 και SR-71.

Εκδρομές και Ειδικά Γεγονότα

Δωρεάν, ξεναγήσεις του μουσείου προσφέρονται καθημερινά σε διάφορες χρονικές στιγμές. Κάθε περιοδεία καλύπτει μέρος του μουσείου. Δεν χρειάζεται να εγγραφείτε σε αυτές τις εκδρομές.

Οι εκδρομές ελεύθερες πίσω από τις σκηνές είναι διαθέσιμες την Παρασκευή στις 12:15 μ.μ. για επισκέπτες ηλικίας 12 ετών και άνω. Αυτή η περιήγηση θα σας οδηγήσει στην περιοχή αποκατάστασης αεροσκαφών του μουσείου. Πρέπει να εγγραφείτε εκ των προτέρων για αυτή την περιοδεία μέσω της ιστοσελίδας του μουσείου ή τηλεφωνικά.

Το Εθνικό Μουσείο των Πολεμικών Αεροποριών των Ηνωμένων Πολιτειών φιλοξενεί πάνω από 800 ειδικά προγράμματα και εκδηλώσεις κάθε χρόνο. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν ημερήσιες σχολικές ημέρες, οικογενειακές μέρες και διαλέξεις. Μια μεγάλη ποικιλία από ειδικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, μοντέλο αεροπλάνου δείχνει, fly-ins και reunions, πραγματοποιούνται στο μουσείο.

Σχεδιάστε την επίσκεψη σας

Θα βρείτε το Εθνικό Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών στη βάση Πολεμικής Αεροπορίας Wright-Patterson κοντά στο Dayton, Ohio. Δεν χρειάζεστε ένα στρατιωτικό δελτίο ταυτότητας για να οδηγείτε στο συγκρότημα του μουσείου. Η είσοδος και η στάθμευση είναι δωρεάν, αλλά υπάρχει ξεχωριστή χρέωση για το Θέατρο IMAX και τον προσομοιωτή πτήσης.

Το Εθνικό Μουσείο των Πολεμικών Αεροποριών των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. Το μουσείο είναι κλειστό στις Ημέρες των Ευχαριστιών, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Κάποια αναπηρικά αμαξίδια και μηχανοκίνητα σκούτερ είναι διαθέσιμα για χρήση από τους επισκέπτες, αλλά το μουσείο συνιστά να φέρετε το δικό σας. Οι περιηγητικές περιηγήσεις και οι ξεναγήσεις για τους επισκέπτες με προβλήματα ακοής διατίθενται κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. καλέστε τουλάχιστον τρεις εβδομάδες προτού σχεδιάσετε να επισκεφθείτε. Τα δάπεδα του μουσείου είναι κατασκευασμένα από σκυρόδεμα, οπότε βεβαιωθείτε ότι φοράτε άνετα παπούτσια για περπάτημα.

Το μουσείο περιλαμβάνει ένα Memorial Park, ένα κατάστημα δώρων και δύο καφέ.

Στοιχεία επικοινωνίας

Εθνικό Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών

1100 Spaatz Street

Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Wright-Patterson, OH 45433

(937) 255-3286