Ταϊβάν Gay Pride 2016 - Ταϊπέι Gay Pride 2016

Η στάση απέναντι στην ανοιχτή γκέι πολιτισμού και τα δικαιώματα του ανθρώπου αλλάζουν ταχύτατα σε όλη την Ασία και ένα από τα έθνη που οδηγεί στον δρόμο είναι η Ταϊβάν, μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες στον κόσμο. Η πρωτεύουσα της Ταϊπέι, η οποία βρίσκεται κοντά στο βόρειο άκρο αυτού του νησιωτικού έθνους, λίγο μεγαλύτερη από την πολιτεία του Μέριλαντ, φιλοξενεί το μεγαλύτερο γεγονός Gay Pride στην Ασία. Taipei Gay Pride πραγματοποιείται στα τέλη Οκτωβρίου - η ημερομηνία αυτή είναι η 29η Οκτωβρίου 2016.

Η Ταϊπέι Gay Pride Parade ξεκινάει το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 2 μ.μ. από το Jingfu Gate Circle (εδώ είναι η τοποθεσία των Χαρτών Google), η οποία βρίσκεται κοντά στο Memorial Hall του Chiang Kai-Shek, στην περιοχή Zhongzheng το μετρό). Ακολουθεί ένας χάρτης της διαδρομής παρέλασης της Pride της Ταϊβάν, που δείχνει τόσο τις βόρειες όσο και τις νότιες διαδρομές της παρέλασης.

Σε σύγκριση με μια σειρά εκδηλώσεων Pride σε ολόκληρο τον κόσμο, ειδικά αν είστε εξοικειωμένοι κυρίως με αυτούς που διεξάγονται στη Βόρεια Αμερική, η Ταϊβάν Gay Pride Parade είναι περισσότερο για την ορατότητα και την αλληλεγγύη - αν και με ένα χαρούμενο, φιλικό πνεύμα - από το πάρτι και την ψυχαγωγία. Περισσότεροι από 80.000 συμμετέχοντες και θεατές εξελίσσονται, συμπεριλαμβανομένων των αντιπροσωπειών από πολλές χώρες σε όλη την Ασία - Ινδονησία, Ιαπωνία, Μαλαισία κ.ο.κ. Η εκδήλωση άρχισε το 2003 με μια μέτρια πορεία μόνο μερικών εκατοντάδων, αλλά γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα must-do weekend-long event που τραβούσε επισκέπτες από όλη την Ασία και όλο και πέρα.

Είναι επίσης ένα από τα τελευταία γεγονότα Pride στο ημερολόγιο. Αυτή η διασκεδαστική, πνευματώδης πορεία αντανακλά επίσης πόσο ανοιχτά και έντονα η Ταϊβάν ως έθνος έρχεται να δεχτεί και σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό να αγκαλιάσει την ποικιλομορφία.

Παρόλο που η παρέλαση πραγματοποιείται στη δυτική πλευρά του κέντρου της πόλης, στην περιοχή Zhongzheng και κοντά σε πολλά σημαντικά πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα (Εθνική Κεντρική Βιβλιοθήκη, Εθνική Αίθουσα Συναυλιών, Πανεπιστήμιο της Ταϊπέι, Chiang Kai-Shek Memorial Hall, Freedom Square Memorial Arch), η παρέλαση γίνεται περίπου ένα χιλιόμετρο ανατολικά της πιο έντονης γκέι συνοικίας της πόλης, Red House - είναι περίπου 20 λεπτά με τα πόδια μεταξύ των δύο περιοχών.

Μέρη κατά τη διάρκεια Σαββατοκύριακου της Ταϊβάν

Το ζωντανό σύμπλεγμα γκέι μπαρ και βεράντες (μαζί με τις καφετέριες και τα εσώρουχα και τις μπουτίκ club-gear) που βρίσκονται γύρω από την ιστορική αγορά τέχνης και σχεδιασμού του Red House στην περιοχή Ximending είναι πάντα γεμάτες με γλέντιδες σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου Pride. Για να φτάσετε εδώ, πάρτε ένα ταξί ή το μετρό προς το σταθμό Ximen - το χαρακτηριστικό κτίριο του κόκκινου σπιτιού Redbrick βρίσκεται απέναντι από το δρόμο και οι ράβδοι καμπυλώνουν γύρω από την πλατεία πίσω από το κτίριο, τόσο στο επίπεδο του δρόμου όσο και στον επάνω όροφο. Η γύρω περιοχή Ximen, ειδικά τα μπλοκ που βρίσκονται αμέσως βόρεια του Red House, είναι επίσης γεμάτη με κλαμπ καραόκε, εστιατόρια και καταστήματα (από τα φυλάκια διεθνών αλυσίδων έως τα πολυτελή καταστήματα) και μερικά boutique ξενοδοχεία. Οδηγήστε λίγα τετράγωνα βόρεια του Κόκκινου Σπιτιού για να βρείτε τον Commander D, τον πιο δημοφιλή γκέι φετίχ και δερμάτινα κλαμπ της Ταϊβάν, που είναι επίσης μια κυψέλη δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της υπερηφάνειας.

Στην ανατολική πλευρά της πόλης, τα μοντέρνα νυχτερινά κέντρα όπως το νεαρό και μοντέρνο Park Taipei (κοντά στο σταθμό του μετρό Daan) και ο Abrazo (λίγα τετράγωνα νότια του σταθμού μετρό Sun Yat-Sen Memorial Hall) πάρτι στις ωραίες ώρες.

Πού να μείνετε κατά την υπερηφάνεια της Ταϊβάν

Ο ξενώνας W Tapei Hotel (10 Zhongxiao East Rd., 886-2-7703-8888) είναι μία από τις πιο καυτές διευθύνσεις στην πόλη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου Pride . Το κομψό ξενοδοχείο προσφέρει ένα πακέτο Prid to Love Pride κατά τη διάρκεια κάθε έτους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου Pride, το οποίο περιλαμβάνει πρόσβαση στο πάρτι glam Woobar & Wet Bar, στο επίπεδο του 10ου ορόφου του ξενοδοχείου. Μπορείτε να κάνετε κράτηση εδώ.

Taipei Gay Resources

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη γκέι σκηνή της Ταϊπέι, η οποία είναι εκτεταμένη, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο online GayTaipei4U Taipei Gay Guide - είναι ένας εξυπηρετικός ιστότοπος με λεπτομέρειες για τα τοπικά μπαρ, τα γκέι μπανιέρες, τα γεγονότα και πολλά άλλα.

Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι σε αυτό το φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους έθνος, επισκεφθείτε την πολύ εξυπηρετική ιστοσελίδα του Γραφείου Τουρισμού της Ταϊβάν, η οποία διαθέτει πολλές λεπτομέρειες για ξενοδοχεία, αξιοθέατα και μεταφορές.

Είναι εύκολο να βρείτε απευθείας πτήσεις από τη Βόρεια Αμερική προς Ταϊπέι σε αρκετές αεροπορικές εταιρείες, με μερικές από τις καλύτερες προσφορές για τον εθνικό αερομεταφορέα Eva Air, που εξυπηρετεί Seattle, Βανκούβερ, Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες, Χιούστον, Τορόντο, και η Νέα Υόρκη.