Επισκεφθείτε το Blois στον Οδηγό της κοιλάδας του Λίγηρα

Γιατί επισκεφθείτε το Blois

Blois, μόνο μία ώρα, 22 λεπτά από το Παρίσι με το τρένο και κατά προσέγγιση στη μέση μεταξύ της Ορλεάνης και της Tours στην κοιλάδα του Λίγηρα, αποτελεί το ιδανικό κέντρο για να εξερευνήσετε τις πανέμορφες πόλεις με τα εντυπωσιακά τους κάστρα (κάστρα) κατά μήκος της κοιλάδας του ποταμού. Είναι μια όμορφη πόλη με τους παλιούς δρόμους της γύρω από το Château de Blois στο κέντρο της πόλης. Το Blois κάνει ένα τέλειο σύντομο διάλειμμα και είναι συμπαγές και εύκολο να περπατήσει.

Υπάρχει καλή δημόσια συγκοινωνία σε μερικά από τα κοντινά χωριά και καλές συνδέσεις τρένων με πολλές άλλες γαλλικές πόλεις.

Γρήγορα γεγονότα

Πώς να φτάσετε στο Blois

Να φτάσετε στο Blois ο εύκολος τρόπος

Μια μικρή ιστορία του Blois

Η πόλη ξεκίνησε ως οχυρωμένη κατοικία των Counts of Blois τον 10ο αιώνα. Με μια τόσο ισχυρή οικογένεια που προστατεύει την πόλη, αναπόφευκτα ευημερούσε και μεγάλωσε κατά μήκος του ποταμού και γύρω από τη γέφυρα που χτίστηκε τον 11ο αιώνα.

Η πόλη ήταν μια φυσική εμπορική θέση στο δρόμο από Chartres προς Πουατού, και η κίνηση των γάλλων βασιλέων για να ζήσουν στο Blois εξασφάλισε την προεξοχή της.

Συνεχίστηκαν μνημεία και εκκλησίες και η πόλη επεκτάθηκε κατά μήκος του Λίγηρα. Το 1716 αυτό που ήταν γνωστό ως η Μεγάλη Διακοπή πάγου κατέστρεψε την παλιά γέφυρα και χτίστηκε ένα νέο. Είναι μια όμορφη δομή που συνδέει τις δύο όχθες και ακολουθήθηκε από αποβάθρες κατά μήκος του ποταμού.

Η Γαλλική Επανάσταση έβγαλε 15 από τις εκκλησίες. η Βιομηχανική Επανάσταση έφερε περαιτέρω επέκταση, ιδίως γύρω από το σιδηροδρομικό σταθμό. Το 1940 μια αεροπορική επιδρομή κατέστρεψε σχεδόν 500 κτίρια. η ανακατασκευή έλαβε χώρα μεταξύ του 1946 και του 1950 και το αποτέλεσμα είναι μια ξεχωριστή παλιά συνοικία και νέα κτίρια που ταιριάζουν περισσότερο στο αστικό τοπίο.

Σήμερα Blois είναι μια ακμάζουσα πόλη? τη φυσική καρδιά της κοιλάδας του Λίγηρα με καλές συνδέσεις ανατολικά και δυτικά. Αποτελεί την ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τον ποταμό Λίγηρα, τα καταφύγια στις όχθες του και τους πολυάριθμους κήπους της περιοχής.

Πού να μείνετε και να τρώτε στο Blois

Το Blois είναι ένα σημαντικό κέντρο, οπότε υπάρχουν πολλές επιλογές από τα απλά ξενοδοχεία μέχρι τα κομψά κρεβάτια και πρωινό και από το κορυφαίο εστιατόριο με πρωταγωνιστή Michelin μέχρι το φιλικό περιστασιακό μπιστρό κάτω από τον ποταμό.

Για γρήγορο σνακ και ποτά υπάρχουν πολλά μέρη κατά μήκος των κύριων δρόμων και στην πλατεία μπροστά από το Château.

Les Forges du Chateau
21 Place du Château
Τηλ .: 00 33 (0) 2 54 78

Ακριβώς απέναντι από το Château, αυτό είναι ένα καλό μέρος για ένα ποτό και ένα σνακ στο μικρό περίβολο κήπο. Υπάρχει μια ολοκληρωμένη επιλογή κρασιού για να αγοράσετε στο κελάρι κάτω από το σπίτι και καλά περιφερειακά προϊόντα επίσης.

Αξιοθέατα σε Blois

Ψώνια

Η rue du Commerce και οι γύρω δρόμοι της προσφέρουν τα καλύτερα καταστήματα στο Blois, το οποίο ιστορικά είναι γνωστό για την παραγωγή σοκολάτας μέσω της εμπορικής του θέσης στο Λίγηρα. Ο κατασκευαστής σοκολάτας Auguste Poulain άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στο Blois το 1847 και γρήγορα έγινε ο μεγάλος εκσυγχρονιστής, δημιουργώντας το δικό του εμπορικό σήμα και μηχανισμό της παραγωγής του. Αγόρασε τη δεκαετία του 1990, σήμερα θα δείτε σοκολατάκια Poulain μαζικής παραγωγής (αλλά πολύ καλά) σε κάθε σούπερ μάρκετ στη Γαλλία.

Έξω από το Blois

Από το Blois, μια τοπική εταιρεία πούλμαν τρέχει λεωφορεία για τα Chambord, Cheverny, Beauregard châteaux και πίσω στο Blois καθημερινά.
Οδηγός για λεωφορεία από το Blois .

Ταξίδια από το Blois

Με τόσο κεντρική θέση, το Blois περιβάλλεται από αξιοθέατα. Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις για μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε.