Το Official Hotel Star System στη Γαλλία Επεξήγηση

Το γαλλικό ξενοδοχείο Star System

Η Γαλλία αναθεώρησε το σύστημα των αστεριών το 2012, όπως ήταν απαραίτητο. Η Γαλλία έχει πάνω από 80 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό κάθε χρόνο, καθιστώντας τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό στον κόσμο, ώστε η ευτυχία των επισκεπτών αυτών να είναι πρωταρχική μέριμνα.

Οι Γάλλοι έχουν τώρα ένα τυποποιημένο σύστημα που ταξινομεί κάθε ξενοδοχείο στη Γαλλία. Έτσι, αυτό που βλέπετε - 1, 2, 3, 4 ή 5 αστέρια - είναι αυτό που παίρνετε. Πάνω από αυτό είναι η κατηγορία Palace, η οποία είναι για ιδιότητες που είναι εξαιρετικές με κάθε τρόπο, και αυτό περιλαμβάνει την ατμόσφαιρα, καθώς και όλες αυτές τις πολυτέλειες που περιμένετε όταν πληρώνετε ένα υψηλό τιμολόγιο.

Όλα τα ξενοδοχεία στη Γαλλία κλήθηκαν να ολοκληρώσουν τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση ποιότητας για το νέο σύστημα αστέρων. Αυτό οδήγησε σε κλείσιμο ορισμένων παλαιότερων ξενοδοχείων, ιδιαίτερα οικογενειακών τόπων που δεν είχαν ούτε τα μέσα ούτε την καρδιά να φτάσουν στα νέα πρότυπα.

Τα νέα πρότυπα είναι πολύ αυστηρότερα από ό, τι πριν και ανεξάρτητα από το αν έχει βαθμολογηθεί με αστέρια το ξενοδοχείο, πρέπει να έχει μια ευπρόσδεκτη δεξίωση σε ένα καλά διατηρημένο κατάλυμα. αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τις προσφερόμενες υπηρεσίες · η ικανότητα παρακολούθησης της ικανοποίησης των πελατών και η αντιμετώπιση των καταγγελιών, καθώς και ένα προσωπικό ευαίσθητο στις ανάγκες των αναπήρων. Τέλος, κάθε ξενοδοχείο πρέπει να έχει κάποια δέσμευση για βιώσιμη ανάπτυξη. Όλα τα ξενοδοχεία ελέγχονται από ανεξάρτητους ελεγκτές ανά πενταετία.

Έτσι μπορείτε να βασιστείτε στο γαλλικό σύστημα αστέρων που παραδίδει τα προϊόντα, αλλά τι ακριβώς σημαίνουν "δύο αστέρια" ή τρία αστέρια; Ελέγξτε αυτόν τον οδηγό στο επίσημο σύστημα αστέρων της Γαλλίας.

Τι σημαίνουν τα διαφορετικά αστέρια

Ξενοδοχεία 1- αστέρων
Τα ξενοδοχεία 1-αστέρων είναι το χαμηλότερο σημείο της κλίμακας. Τα δίκλινα δωμάτια πρέπει να έχουν μέγεθος τουλάχιστον 9 τετραγωνικών μέτρων (περίπου 96 τετραγωνικά πόδια ή δωμάτιο 10 x 9,6 πόδια). Αυτό δεν περιλαμβάνει το μπάνιο που μπορεί να είναι en-suite ή μπορεί να χρειαστεί να μοιραστείτε. Ο χώρος υποδοχής πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 τετραγωνικά μέτρα (περίπου 215 τετραγωνικά πόδια ή 15 x 15 πόδια)

Ξενοδοχεία 2 αστέρων
Ένα βήμα από τα βασικά, τα ξενοδοχεία 2 αστέρων έχουν το ίδιο ελάχιστο μέγεθος χώρου με το 1-αστέρων, αλλά τα μέλη του προσωπικού πρέπει να μιλούν μια επιπλέον ευρωπαϊκή γλώσσα εκτός από τη γαλλική και η ρεσεψιόν πρέπει να είναι ανοιχτή τουλάχιστον 10 ώρες την ημέρα. Ο χώρος υποδοχής / χώρος υποδοχής πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 τετραγωνικά μέτρα (538 τετραγωνικά πόδια ή 24 x 22,5 πόδια).

Ξενοδοχεία 3 αστέρων
Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ ξενοδοχείων 2 και 3 αστέρων. το κύριο είναι το μέγεθος των δωματίων. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου 3 αστέρων πρέπει να έχουν ελάχιστο μέγεθος 13,5 τετραγωνικών μέτρων συμπεριλαμβανομένου του μπάνιου (145 τετραγωνικά πόδια ή δωμάτιο 12 x 12 ft). Η αίθουσα υποδοχής / lounge πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 τετραγωνικά μέτρα (538 τετραγωνικά πόδια ή 24 x 22,5 ft ). Το προσωπικό πρέπει να μιλάει μια επιπλέον ευρωπαϊκή γλώσσα (εκτός από τη γαλλική) και η υποδοχή πρέπει να είναι ανοιχτή τουλάχιστον 10 ώρες την ημέρα.

Ξενοδοχεία 4 αστέρων
Αυτά τα ξενοδοχεία αντιπροσωπεύουν τα ξενοδοχεία υψηλότερης κατηγορίας στη Γαλλία και είναι αυτά που επιλέγουν για εγγυημένη άνεση και εξυπηρέτηση. Τα δωμάτια είναι πιο ευρύχωρα: 16 τετραγωνικά μέτρα συμπεριλαμβανομένων των λουτρών (172 τετραγωνικά πόδια, ή 12 x 14 πόδια). Εάν το ξενοδοχείο διαθέτει περισσότερα από 30 δωμάτια, η ρεσεψιόν πρέπει να είναι ανοικτή 24 ώρες την ημέρα.

Ξενοδοχεία 5 αστέρων
Αυτό είναι το κορυφαίο τέλος (εκτός από τα super Palace Hotels). Τα δωμάτια πρέπει να είναι 24 τετραγωνικών μέτρων (259 τετραγωνικά πόδια ή 15 x 17 πόδια). Το προσωπικό πρέπει να μπορεί να μιλάει δύο ξένες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών.

Τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων υποχρεούνται επίσης να παρέχουν υπηρεσία δωματίου, υπηρεσία στάθμευσης με παρκαδόρο, θυρωρείο και οι επισκέπτες πρέπει να συνοδεύονται στα δωμάτιά τους κατά το check-in. Απαιτείται επίσης κλιματισμός.

Pace Hotels
Η ονομασία Palace μπορεί να απονεμηθεί μόνο σε εξαιρετικά ξενοδοχεία 5 αστέρων. Είναι πραγματικά οι κορυφές και περιλαμβάνει κάθε άνεση που θα μπορούσατε να θέλετε, καθώς και μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 16 ξενοδοχεία Palace.

Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στο Παρίσι, αλλά μερικοί είναι έξω στους πιο πλούσιους προορισμούς. Στο Biarritz θα φτάσετε στο Hotel du Palais. στο κορυφαίο χιονοδρομικό θέρετρο του Courchevel υπάρχουν πολλά κορυφαία ξενοδοχεία, συμπεριλαμβανομένων τριών στο παλάτι κατηγορία: Hôtel Les Airelles? Το Hôtel Le Cheval Blanc και το Hôtel Le K2. Το Saint-Jean-Cap-Ferrat στη γαλλική riviera έχει το Le Grand-Hôtel du Cap-Ferrat, το οποίο τώρα διαχειρίζεται η Four Seasons. Το L'hôtel La Réserve βρίσκεται στο Ramatuelle και τέλος ο St.Tropez διαθέτει δύο: L'hôtel Le Byblos και Le Château de La Messardière.

Διαβάστε περισσότερα για το Palace Hotels

Υποκειμενικές κρίσεις ποιότητας

Το γαλλικό σύστημα διαβάθμισης δεν λαμβάνει υπόψη ορισμένα υποκειμενικά κριτήρια ποιότητας. Και λόγω αυτής της περιορισμένης προσέγγισης, δεν εγγυάται ότι οι προσδοκίες σας θα εκπληρωθούν. Θυμηθείτε ότι στις ΗΠΑ, τόσο τα μεγέθη των δωματίων όσο και τα μεγέθη κρεβατιών είναι γενναιόδωρα. δεν θα βρείτε σίγουρα αυτό στα ξενοδοχεία 1- και 2 αστέρων. Ωστόσο, κάποια ξενοδοχεία, ακόμη και στην κατηγορία των 3 αστέρων, είναι πρώην αρχοντικά ή chateaux, ώστε να βρεθείτε σε ένα τεράστιο διαμέρισμα ή απέραντο δωμάτιο που πληρώνετε πολύ λίγα. Ωστόσο, για να εξασφαλίσετε ένα γενναιόδωρο μέγεθος κρεβατιού, πρέπει είτε να ζητήσετε από το ξενοδοχείο εκ των προτέρων είτε να πάτε για το υψηλότερο επίπεδο.

Και παρά τους αυστηρούς κανόνες, το σύστημα δεν μετρά εύκολα την ποιότητα των υπηρεσιών - καθαριότητα, απουσία οσμών, στάση του προσωπικού, ταχύτητα εξυπηρέτησης κ.λπ.

Συμβουλές για την επιλογή του γαλλικού ξενοδοχείου σας

1. Έχετε μια βασική κατανόηση των γαλλικών κριτηρίων αξιολόγησης

2. Η επίσκεψη στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου συνήθως θα σας επιτρέψει να δείτε πολλαπλές απόψεις για τα δωμάτια και τα μπάνια του.

3. Μη διστάσετε να στείλετε τις ερωτήσεις σας στο ξενοδοχείο. Αυτό μπορεί ή δεν μπορεί να σας δώσει μια απάντηση, συνήθως ανάλογα με την επάρκεια του ρεσεψιονίστ στη γλώσσα σας. Αλλά θυμηθείτε ότι η λήψη ενημερωτικών απαντήσεων στις ερωτήσεις σας είναι ένα καλό σημάδι ότι το ξενοδοχείο φροντίζει για τους υποψήφιους επισκέπτες του.

4. Ελέγξτε τις κριτικές των επισκεπτών σε οποιονδήποτε από τους σημαντικότερους ιστοτόπους. Ωστόσο, θα πρέπει να πάρετε αυτά με μια πολύ μεγάλη πρέζα αλατιού. Πολλοί ταξιδιώτες χρησιμοποιούν τις μεγάλες περιοχές για να γράψουν κριτικές για τα ξενοδοχεία στα οποία διαμένουν. Κανένα ξενοδοχείο δεν ικανοποιεί το 100 τοις εκατό των φιλοξενουμένων του καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, έτσι και οι ακραίες κρίσεις και οι μέτριες απόψεις μπορούν να βρεθούν σε αυτό το ανοιχτό φόρουμ.

Η καλύτερη συμβουλή είναι να ευνοηθεί η μέτρια κριτική με κάποια σάρκα στα οστά. Θα σας δώσουν συνήθως μια χρήσιμη εικόνα για το τι να περιμένετε από το ξενοδοχείο, καλό και λιγότερο καλό. Και επίσης να ελέγξετε αν υπάρχει απάντηση ενός διευθυντή που δείχνει ότι ο διαχειριστής κοιτάζει για πιθανές κακές κριτικές και μπορεί συχνά να ξεκαθαρίσει τις παρανοήσεις ή να προσφέρει λύσεις που είναι γνήσιες.

Μετά από αυτά τα 4 βήματα θα σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο απογοήτευσης κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στη Γαλλία. Αυτό δεν αποτελεί εγγύηση. Θυμηθείτε ότι οι πολιτισμοί διαφέρουν ο ένας από τον άλλο και ότι οι προσδοκίες σας από την υπηρεσία ενδέχεται να μην είναι πλήρως κατανοητές.

Σε αυτή την περίπτωση, επικοινωνήστε με τον ιδιοκτήτη. Συνήθως επιθυμούν να σας εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Έχετε ένα ασφαλές και ευχάριστο ταξίδι στη Γαλλία!

Επεξεργασμένο από τη Mary Anne Evans