Οδηγός για το γοητευτικό χιονοδρομικό κέντρο του Courchevel 1850

Σκι και χειμερινά σπορ στο Courchevel 1850

Τοποθεσία στο Les Trois Vallees

Τα πέντε χωριά που απαρτίζουν το Courchevel βρίσκονται στην περιοχή σκι που ονομάζεται Les Trois Vallees (Οι τρεις κοιλάδες) στην περιοχή Savoie στις γαλλικές Άλπεις. Το Les Trois Vallees περιλαμβάνει τις κοιλάδες Saint-Bon, Les Allues και Belleville και μαζί αποτελούν τη μεγαλύτερη περιοχή σκι στον κόσμο. Υπάρχουν 600 χιλιόμετρα πλαγιές που συνδέονται με 173 τελεφερίκ και χιονοδρομικές πίστες.

Η περιοχή διαθέτει 30 μαύρες πλαγιές, 108 κόκκινες πλαγιές, 129 μπλε πλαγιές και 51 πράσινες πλαγιές.

Πώς θα φτάσετε στο Courchevel 1850

Με το τρένο
Από το Παρίσι το TGV διαρκεί 4 ώρες για το σταθμό Moutiers Tarentaise. Από εδώ μπορείτε να μεταφέρετε με λεωφορείο ή ταξί.
Περισσότερες πληροφορίες, τηλ .: 00 33 (0) 8 92 35 35 35 ή ελέγξτε την ιστοσελίδα της SNCF.

Με το αυτοκίνητο το Courchevel απέχει 600 χιλιόμετρα από το Παρίσι (5 ώρες), 55 χιλιόμετρα από τη Νίκαια (5 ώρες), 187 χιλιόμετρα (2 ώρες) από τη Λυών και 149 χιλιόμετρα (2 ώρες) από τη Γενεύη.

Με πούλμαν
Υπάρχουν λεωφορεία στο Courchevel.

Με Ελικόπτερο
Ελικόπτερα πετούν σε Altiport Courchevel ακριβώς πάνω από το κύριο θέρετρο. Για πληροφορίες, τηλ .: 00 33 (0) 4 79 08 01 91, ή δοκιμάστε την ιστοσελίδα. Η εταιρεία λειτουργεί επίσης ηλι-σκι.

Γιατί να επιλέξετε το Courchevel 1850;

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλες τις δραστηριότητες, επικοινωνήστε με το Γραφείο Τουρισμού Courchevel

Χιονοδρόμια

Το Courchevel 1850 προσφέρει ενθουσιασμό για όλες τις σειρές σκιέρ και φιλοξενεί μερικούς από τους κορυφαίους διαγωνισμούς σκι του κόσμου. Παρά την λαμπερή της εικόνα, είναι ιδιαίτερα καλό για αρχάριους με εξαιρετικές απαλές πλαγιές γύρω από το Altiport.

Το ESF (Γαλλική Σχολή Σκι στην Ευρώπη) έχει συνολικά 800 ειδικευμένους εκπαιδευτές στο Courchevel 1550, 1650 και 1850. Το Courchevel 1850 έχει 500 εκπαιδευτές μόνο.

Υπάρχει ένα σχολείο για το μωρό σκι, όπου παιδιά από 18 μηνών διδάσκονται σε ιδιωτικά μαθήματα. Οι αναβατήρες είναι ειδικά προσαρμοσμένοι για παιδιά με το Magnestick Kids και το Magnestick Bar που κρατούν τα παιδιά στα καθίσματα τους με μαγνήτες και ειδικό σακάκι και στη συνέχεια τους απελευθερώνουν αυτόματα στην κορυφή της διαδρομής. Υπάρχει μια ειδική περιοχή σκι, που ονομάζεται επίσης το Οικογενειακό Πάρκο.

Άλλα Χειμερινά Σπορ στο Courchevel 1850

Εκτός από το εξαιρετικό σκι, υπάρχει αρκετό για να προσελκύσετε την προσοχή σας στο Courchevel. Είναι πολύ διασκεδαστικό και εύκολο στο κανάλι στο Courchevel. Υπάρχει μια διαδρομή μήκους 2 χιλιομέτρων με μέση κλίση πάνω από 300 μέτρα 15%. Μπορείτε να το κάνετε μεταξύ 9 π.μ. και 7.30 μ.μ. και είναι φωτιζόμενο το βράδυ. Είναι δωρεάν με χιονοδρομικό ή πεζοδρομημένο ανελκυστήρα (η ανελκυστήρα σκι είναι 6 ευρώ).

Εάν σας αρέσει η έκθεση , υπάρχουν 17 χιλιόμετρα καλά διατηρημένων, σημαδεμένων διαδρομών που σας μεταφέρουν αργά μέσα στα πευκοδάση που καλύπτονται από χιόνι.

Με ειδικούς άξονες πάγου και αγκάθια που σας κρατούν κολλημένους στον πάγο, δοκιμάστε να αναρριχηθείτε σε φυσικούς ή τεχνητούς καταρράκτες.

Κάντε πατινάζ στο Le Forum στο κέντρο του Courchevel.

Ένα από τα πιο ευχάριστα πράγματα που πρέπει να κάνετε αν είστε ένας freak περιπέτειας είναι η πρόσληψη ενός snowmobile που απαιτεί δύο άτομα, οδηγούς και επιβάτες, για μια εξόριστη ώρα. Και μπορείτε να το κάνετε και τη νύχτα επίσης.

Μη Χειμερινά Αθλητικά Δρώμενα

Υπάρχουν 39 ιαματικά λουτρά , εκ των οποίων 27 είναι προσιτά σε μη κατοίκους. Ανάμεσά τους υπάρχουν σχεδόν όλα όσα θα θέλατε, από τζακούζι και πισίνες κύμα, μέχρι χώρους μασάζ και θεραπείες χρησιμοποιώντας όλα τα καλύτερα διεθνή ονόματα.

Το ξενοδοχείο Le Chabichou διαθέτει μια εξαιρετική εβδομαδιαία μαθήματα μαγειρικής, όπου μπορείτε να μάθετε όλες τις δεξιότητες ενός κορυφαίου σεφ, χρησιμοποιώντας τοπικά συστατικά. Επικοινωνήστε με το ξενοδοχείο για λεπτομέρειες.

Courchevel

Το Courchevel αποτελείται από πέντε θέρετρα: Courchevel 1850, Courchevel 1650, Courchevel 1500, Courchevel 1300 Le Praz και La Tania. Το Courchevel ήταν το πρώτο μέρος για να αναπτύξει σοβαρά τα χειμερινά αθλήματα.

Ξεκίνησε το 1946, όταν η φτώχεια της περιοχής που ήταν γνωστή μόνο για την παραγωγή τυριών ώθησε την κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα νέο είδος θέρετρου σε μεγάλο υψόμετρο με κέντρο το Courchevel 1850.

Ήταν η πρώτη που προσέφερε περιπολίες χιονιού και μηχανές περιποίησης χιονιού. Το Jean Blanc ήταν ένα από τα πρώτα καταστήματα σκι και εξακολουθεί να υπάρχει σήμερα στο Courchevel 1850. Το πρώτο ξενοδοχείο, Hotel de la Loze, χτίστηκε το 1948. Το 1992 κατασκευάστηκε το Le Forum για τους χειμερινούς αγώνες, παρέχοντας ένα μεγάλο παγοδρόμιο. Διαφορετικές περιφέρειες μεγάλωσαν, συμπεριλαμβανομένης της όμορφης και ιδιωτικής "Συνοικίας", όπου χτίστηκαν μικρά σαλέ εμπνευσμένα από τους σιταποθήκες του παρελθόντος, όπου οι αγρότες κρατούσαν τους κόκκους μακριά από τα σπίτια τους.

Το Courchevel 1850 ελέγχεται αυστηρά με νόμους σχεδιασμού που διατηρούν τα σπίτια και τα ξενοδοχεία χαμηλά και πολύ επιλεγμένα. Το τελευταίο νέο ξενοδοχείο, το Hotel K2, άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2011 και φαίνεται να ενισχύει τη φήμη του Courchevel ως το πιο γοητευτικό θέρετρο σκι της Γαλλίας.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Courchevel Tourism
Le Coeur de Courchevel
Τηλ .: 00 33 (0) 4 79 0800 29
Δικτυακός τόπος

Γιατί πρέπει να κάνετε σκι στη Γαλλία

Που να μείνω

Το Courchevel έχει ένα εξαιρετικό αριθμό κορυφαίων ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένων δύο από τα εννέα ειδικά νέα ξενοδοχεία Palace, μια νέα κατηγορία που αναπτύχθηκε από την κυβέρνηση για τα καλύτερα ξενοδοχεία στη Γαλλία. Οι άλλοι βρίσκονται στο Παρίσι, με ένα στο Cap Ferrat και ένα στο Μπιαρίτς.

Πολλά από τα πολυτελή ξενοδοχεία 5 αστέρων είναι από τα καλύτερα στη Γαλλία, με το τελευταίο άνοιγμα, το Hotel Le K2, που προσφέρει πραγματικό ενθουσιασμό.

Οδηγός για ξενοδοχεία πολυτελείας στο Courchevel

Αναθεώρηση του Hotel Le K2 & Spa

Που να φάω

Τα περισσότερα ξενοδοχεία προσφέρουν ημιδιατροφή, οπότε είναι πιθανό να φάτε δείπνο στο ξενοδοχείο σας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές επιλογές στο Courchevel τόσο για περιστασιακά γεύματα όσο και για δείπνο.