Η κορυφαία διεύθυνση στο Surfers Paradise

Αυτή είναι η τελευταία θέση που θα περίμενε κανείς να βρει ένα από τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου

Όταν σκέφτεστε τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου, το μυαλό σας στρατοπεδεύεται συνεχώς στο Ντουμπάι, στην Ταϊπέι ή στη Σαγκάη, για καλό λόγο. Το τελευταίο μέρος που θα περίμενε κανείς να βρει ένα τέτοιο κτίριο είναι η Αυστραλία, πόσο μάλλον μια πόλη σερφ κατά μήκος της κυρίως αγροτικής ακτής του Queensland.

Το Q1, σκαρφαλωμένο στις όχθες του Surfers Paradise, δεν είναι μόνο ένα από τα ψηλότερα κτίρια κατοικιών στον κόσμο, αλλά είναι στην πραγματικότητα η δεύτερη ψηλότερη ανεξάρτητη δομή στο νότιο ημισφαίριο.

Ο πύργος συμβαίνει επίσης να φιλοξενεί ένα από τα ξενοδοχεία με τα υψηλότερα προφίλ στο Surfers Paradise - το σπαθί που προορίζεται πολύ.

Ε1: Γεγονότα και αριθμοί

Στην επιφάνεια, το Q1 δεν φαίνεται να μπορεί να είναι ένα από τα ψηλότερα κτίρια στον κόσμο, σε οποιαδήποτε κατηγορία. Σε ύψος 322 μέτρων (1.056 πόδια), φτάνει λίγο περισσότερο από το μισό τόσο ψηλά στον ουρανό όσο και το Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου συνολικά, και είναι σημαντικά μικρότερο από άλλα τεράστια κτίρια όπως το Ταϊπέι 101 και το Παγκόσμιο Οικονομικό Κέντρο της Σαγκάης .

Όπου το Q1 ξεχωρίζει, σε όλο τον κόσμο, δεν είναι μεταξύ των κτιρίων συνολικά, αλλά μεταξύ των οικιστικών κτιρίων. Όταν ανοίχτηκε το 2005, το Q1 ήταν στην πραγματικότητα το ψηλότερο κτίριο κατοικιών στον κόσμο, θέση που έχει υποχωρήσει κάπου μεταξύ τρίτου και έκτου, ανάλογα με το αν μετράτε στην κορυφή της δομής ή στον ανώτερο οικιστικό όροφο.

Το Q1 ξεχωρίζει επίσης ανάμεσα στα ψηλά κτίρια στο νότιο ημισφαίριο.

Στην πραγματικότητα, είναι το δεύτερο ψηλότερο κτίριο κατοικιών νότια του ισημερινού, χτυπημένο μόνο από τον Πύργο Sky στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος χτυπά Q1 μόλις 6 μέτρα ή περίπου 18 πόδια.

Sky-High ανέσεις στο Q1

Το ύψος του Q1 είναι αυτό που το έκανε φημισμένο, αλλά σίγουρα δεν είναι μικρό για τις ανέσεις είτε. Είτε είστε ιδιοκτήτης ενός χώρου στο Q1, είτε μένετε σε ένα από τα δωμάτια και τις σουίτες του ξενοδοχείου (περισσότερα για αυτά σε ένα λεπτό!), Μπορείτε να επωφεληθείτε από μια μακρά λίστα εκπληκτικών χαρακτηριστικών, από διάφορες εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, σε κέντρα διασκέδασης που προσφέρουν θεραπείες μασάζ και αρωματοθεραπείας.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Q1 φιλοξενεί επίσης ένα μπαρ του ουρανού, όπου μπορείτε να απολαύσετε μόνο 360º απόψεις της Gold Coast και του τραχιά εσωτερικού Queensland, αλλά μια πλήρης σειρά μπύρας, κρασιού, κοκτέιλ και ένα μεγάλο μενού για φαγητό. Από εδώ, θα θαυμάσετε όχι μόνο στο ύψος του πώς βρίσκεστε πάνω από το έδαφος, αλλά και στην ευρεία σειρά άλλων ψηλών κτιρίων στο Surfers Paradise.

Πώς να μείνετε στο Q1

Είναι εκπληκτικό να κοιτάζετε το Q1 από το επίπεδο του δρόμου, αλλά αν θέλετε πραγματικά να τραβήξετε ολόκληρη την εικόνα - και να πάρετε και κάποια καταπληκτικά! - πρέπει να το καταστήσετε το σπίτι σας στο Surfers Paradise. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι απλά να κάνετε μια διαμονή στο Q1 Resort and Spa, το ξενοδοχείο που αποτελεί ένα μεγάλο αριθμό των κατοικιών στον πύργο.

Μια άλλη επιλογή για διαμονή στο Q1 είναι η εκκαθάριση της Airbnb για ενοικιαζόμενα ακίνητα στον πύργο, τα οποία εμφανίζονται συχνά ανάμεσα στις εκατοντάδες καταχωρίσεις του Surfers Paradise στην περιοχή. Ακόμη και αν δεν έχετε κλείσει τη μακρά λίστα των βραβείων που σχετίζονται με το ύψος, οι πιθανότητες είναι η διαμονή σας στο Q1 να είναι ανάλογη των προσδοκιών σας.