Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ποτό στις Φιλιππίνες

Ο πιο γρήγορος δρόμος προς την καρδιά του Pinoy; Μέσω του ήπατος.

Ταξιδεύοντας ανατροπείς, σημειώστε αυτό στα δρομολόγιά σας: οι Φιλιππίνες αγαπούν το ισχυρό ποτό του. Η μπύρα και τα οινοπνευματώδη ποτά κατέχουν εδώ και πολύ καιρό θέση στον τοπικό πολιτισμό, χάρη στην πλήρη ανεκτικότητα της καθολικής εκκλησίας στο αλκοόλ και σε αιώνες εγχώριας παραγωγής, που ακόμη και η ισπανική κατάκτηση δεν κατάφερε να σταματήσει.

Οι Φιλιππινέζοι είναι τόσο συνημμένοι στα ποτά τους, η αμερικανική κυβέρνηση (η οποία έτρεξε τις Φιλιππίνες μεταξύ 1898 και 1946) απέφυγε να επιβάλει την απαγόρευση στην αποικιακή τους νησίδα.

Όταν δεν μπορεί καν να φτάσει ο Elliot Ness ανάμεσα στους Pinoys και τις μπύρες του San Miguel, γνωρίζετε ότι οι πρώτοι παίρνουν σοβαρά το αλκοόλ τους.

Πίνοντας στους δρόμους

Έτσι θα συμβεί, όταν ταξιδεύετε στις Φιλιππίνες , ότι θα σας ζητηθεί να πιείτε με τους ντόπιους. Καλοί φίλοι πίνουν μαζί, και νέοι φίλοι γίνονται πάνω από ποτά - είναι ο τρόπος των Φιλιππίνων.

Στις πόλεις μπορεί να σας ζητηθεί να έρθετε μαζί τους στα τοπικά μπαρ. Σε περισσότερες μεσαίες, εργατικές και αγροτικές περιοχές, ίσως βρείτε τους ντόπιους που μοιράζονται ένα μπουκάλι gin έξω από το τοπικό κατάστημα sari-sari (ποικιλία) και μπορεί να σας ζητηθεί να συμμετάσχετε μαζί τους.

Όταν προσκληθεί, είναι αγενές να πούμε όχι. Αντί να αρνηθεί τελείως, το ευγενικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μείνετε για ένα γύρο ποτών πριν ξεκινήσετε. Αλλά τι θα καταλήξετε να πίνετε - και πώς θα καταλήξετε να το πίνετε;

Επιλέξτε το δηλητήριό σας

Η μακρά εμπειρία των Φιλιππίνων με μεθυστικά ποτά μπορεί να ειπωθεί από τις πολλές τοπικές επιλογές που προσφέρονται.

Οι Φιλιππίνες κάνουν τα φτηνότερα πνεύματα στην Ασία. Τα μπουκάλια της μπίρας San Miguel μπορούν να ληφθούν για περίπου 40 (λιγότερο από $ 1) σε ένα κατάστημα 7-Eleven ή sari-sari ή μέχρι PHP 150 (περίπου $ 3,50) σε ένα high-end bar. Η δημοφιλής μάρκα Ginebra San Miguel για το gin κοστίζει λιγότερο από την PHP 80 (περίπου $ 1,75) για ένα μπουκάλι λίτρο σε ένα κατάστημα ψωμιού.

Φιλιππίνες Τρόφιμα ποτών

Όταν πίνετε με Φιλιππινέζους, ακολουθήστε την τοπική εθιμοτυπία για να πιείτε την ταλάντευση των πραγμάτων.

Λόγοι για το ποτό στις Φιλιππίνες

Οι Φιλιππινέζοι χρειάζονται λίγη δικαιολογία για να πίνουν - θα υποδεχτούν οποιαδήποτε δικαιολογία για να κάνουν πλάνα με φίλους. Αυτό σημαίνει ότι θα βρείτε μικρούς κύκλους ποτών σε πόλεις όπως το Μανίλα του Μετρό και τις περιοχές που μοιάζουν πολύ με το Siargao . είναι σχεδόν αδύνατο να βρείτε μια γωνιά των Φιλιππίνων χωρίς ένα δημοφιλές σημείο για ποτά.

Η κουλτούρα του πόσιμου αληθινά έρχεται στη δική του κατά τη διάρκεια μιας από τις ένθερμες φιγούρες των Φιλιππίνων . Αυτός ο συγγραφέας βρήκε τον εαυτό του πιέζεται με ποτά από κάθε πλευρά, ενώ περπατούσε κάτω από έναν πολυσύχναστο δρόμο κατά τη διάρκεια του Cebu Sinulog Φεστιβάλ .

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται κατά τη διάρκεια του Kadayawan του Davao και πολλαπλασιάζεται εντυπωσιακά κατά τη διάρκεια του διάσημου αλκοολούχου ποτού LaBoracay στο Boracay .

Έτσι, ετοιμάστε το ήπαρ σας όταν ταξιδεύετε σε ένα από τα κορυφαία τουριστικά σημεία των Φιλιππίνων : οι ντόπιοι θα σας καλωσορίσουν και στη συνέχεια θα σας καθίσουν για ένα ποτό. Ή τρεις ή πέντε. Όπως λένε, Inom na! (Να πιουμε!)