Ασία τον Ιούλιο

Πού να πάτε τον Ιούλιο για καλό καιρό στην Ασία

Ταξιδεύοντας στην Ασία τον Ιούλιο σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσετε υψηλή υγρασία και βροχή, εκτός αν βέβαια φτάνετε ψηλά στα Ιμαλάια ή κάπου αλλού ο Southeast Monsoon δεν είναι κορεσμένος. Το Μπαλί προσφέρει ήλιο και καταφύγιο από τη βροχή κατά τη διάρκεια του Ιουλίου.

Ο Ιούλιος είναι ζεστό - κολλώδες, τρία ντους-ένα-ζεστό - σε πολλά μέρη της Ασίας. Μόνο η Ινδονησία και τμήματα της Μαλαισίας θα ξεφύγουν από τη βροχή τον Ιούλιο. Όλοι οι άλλοι θα πάρουν άφθονο ντους.

Οι δημοφιλείς προορισμοί της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Ταϊλάνδη, θα είναι κυρίως βροχερός, αν και οι ηλιόλουστες ημέρες εμφανίζονται ακόμη και κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου. Το ίδιο ισχύει για την Καμπότζη και το Λάος.

Η Ινδία θα είναι στην κορυφή της εποχής των μουσώνων. Ο Ιούλιος είναι ο πιο ζεστός και βρεγμένος μήνας στο Πεκίνο. Αν δεν πάτε σε υψηλότερα υψόμετρα, θα βρείτε ως επί το πλείστον θερμότητα, βροχή και υγρασία σε όλη την Ασία τον Ιούλιο. Το καλοκαίρι θα είναι σε πλήρη ισχύ καθώς τα τοπία γίνονται πιο πράσινα από ποτέ μετά από ξηρή περίοδο.

Για να απολαύσετε πραγματικά τις ηλιόλουστες διαδοχικές ημέρες στη Νοτιοανατολική Ασία, θα θελήσετε να κατευθυνθείτε προς τα νότια: μέχρι το Μπαλί, τα Περτεντιανά Νησιά της Μαλαισίας ή ακόμα και τη Δυτική Σουμάτρα για μια μοναδική εμπειρία που απέχει λίγο από το καλά περιπλανώμενο τουριστικό μονοπάτι μέσα από τη Νοτιοανατολική Ασία . Ο ήλιος θα ευλογεί αυτά τα μέρη σε αφθονία κατά τη διάρκεια του Ιουλίου.

Ασιατικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις τον Ιούλιο

Τα μεγάλα καλοκαιρινά φεστιβάλ στην Ασία είναι διασκεδαστικά, αλλά προκαλούν επίσης αύξηση των τιμών για αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή.

Φτάστε νωρίς για να εξασφαλίσετε μια θέση ή να αποφύγετε την εκκένωση των επισκεπτών.

Πού να πάτε να απολαύσετε την Ασία τον Ιούλιο

Οι πολυάσχολες πόλεις, όπως το Πεκίνο και το Χονγκ Κονγκ, θα ζεσταθούν με αστική υγρασία παγιδευμένη στην πόλη. Η βροχή στο Τόκιο αρχίζει να υποχωρεί λίγο γύρω από το δεύτερο μισό του Ιουλίου. Η Ινδία θα ασχοληθεί με την εποχή των μουσών σε όλη τη χώρα.

Για να απολαύσετε πραγματικά το ταξίδι μέσω της Ασίας τον Ιούλιο, έχετε πολλές εσωτερικές δραστηριότητες στο μυαλό και προγραμματίζετε μερικές ημέρες στην ύπαιθρο μακριά από τις ζεστές πόλεις - ή κατευθυνθείτε στο Μπαλί για την εποχή αιχμής, όπως όλοι οι άλλοι!

Μέρη με τον καλύτερο καιρό

Μέρη με τον χειρότερο καιρό

Ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια της περιόδου των μουσώνων

Το ταξίδι εξακολουθεί να είναι εφικτό - και ακόμη και ευχάριστο - κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων στην Ασία . Θα πάρετε συχνά για να απολαύσετε πολλές ηλιόλουστες μέρες μαζί με μειωμένες τιμές και λιγότερα πλήθη. Από χρόνο σε χρόνο, κανείς δεν ξέρει σίγουρα πότε θα ξεκινήσει ή θα σταματήσει η εποχή των μουσώνων. Η ένταση ποικίλλει επίσης.

Μπορείτε να μάθετε να ζείτε γύρω από τα βαριά το απόγευμα ντους, αν και τροπικές depressions μπορούν να μετακινηθούν σε μια περιοχή και να εξαπλωθεί σταθερή βροχή για μια εβδομάδα ή περισσότερο.

Ινδία τον Ιούλιο

Παρόλο που το Δελχί και η Βομβάη θα λάβουν μέγιστη βροχόπτωση, δεν πρόκειται να θέσει τέρμα στα πολλά καλοκαιρινά φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα τον Ιούλιο .

Με μια τέτοια ποικιλία ανθρώπων και πεποιθήσεων σε ολόκληρη την υποκείμενη περιοχή, η Ινδία έχει πάντα κάτι συμβαίνει! Ο Ιούλιος δεν διαφέρει, παρά τη βροχή. Ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια της μουσικής περιόδου της Ινδίας μπορεί να είναι ακόμα ευχάριστη. Τούτου λεχθέντος, γνωρίζετε ότι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι πιο υγροί μήνες του έτους στο Δελχί.

Κίνα τον Ιούλιο

Η Κίνα θα είναι ζεστή, υγρή και υγρή τον Ιούλιο . Η μέση θερμοκρασία το απόγευμα στο Πεκίνο θα είναι 87 F - αλλά αισθάνεται καλά πάνω από 100 μοίρες μόλις το σκυρόδεμα και η ρύπανση προστεθούν στην εξίσωση. Ευτυχώς, οι επιχειρήσεις θέλουν πραγματικά να στρέψουν τον κλιματισμό σε εσωτερικούς χώρους!

Το Xi'an (το σπίτι των πολεμιστών από τερακότα) είναι ακόμα θερμότερο, αλλά παίρνουν λίγες λιγότερο βροχερές μέρες κατά τη διάρκεια του Ιουλίου.

Τόσο η Ταϊβάν όσο και το Χονγκ Κονγκ είναι πολύ ζεστές και βροχερές τον Ιούλιο

Νησιά της Νοτιοανατολικής Ασίας τον Ιούλιο

Γιατί να κολλήσεις στις υγρές πόλεις όταν περιμένουν πανέμορφα νησιά με τέλειο καιρό;

Ο Ιούλιος είναι περίοδος αιχμής για το Μπαλί , τα νησιά Gili στην Ινδονησία και τα νησιά στην ανατολική ακτή της Μαλαισίας. Το Μπαλί θα είναι ιδιαίτερα απασχολημένο . το χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο τραβά πραγματικά πλήθη στο νησί.

Τα Περθενιανά νησιά και το νησί Tioman στη Μαλαισία είναι εξαιρετικοί προορισμοί τον Ιούλιο. Η εύρεση καταλύματος στον Perhentian Kecil τον Ιούλιο μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς τα πλήθη συγκεντρώνονται για την εποχή αιχμής - φτάνουν σε μια πρώιμη βάρκα αν είναι δυνατόν!

Εάν ταξιδεύετε στην Ταϊλάνδη, επιλέξτε τα νησιά στο Αρχιπέλαγος Koh Samui - θα λάβουν λιγότερη βροχή τον Ιούλιο. Koh Samui, Koh Phangan και Koh Tao είναι οι καλύτερες επιλογές για κάποιο ήλιο ενώ η βροχή μαστίζει την υπόλοιπη Ταϊλάνδη. Τα νησιά στην πλευρά Andaman (δυτικά) της Ταϊλάνδης θα είναι θυελλώδη.

Το Koh Lanta, ένα αγαπημένο νησί στη δυτική πλευρά της Ταϊλάνδης, γίνεται πολύ θυελλώδης τον Ιούλιο και κλείνει εν μέρει. Οι παραλίες δεν καθαρίζονται. Η επίσκεψη είναι ακόμα δυνατή, αλλά θα έχετε λιγότερες επιλογές για φαγητό και ποτό.

Βιετνάμ τον Ιούλιο

Λόγω του επιμήκους σχήματος του Βιετνάμ, ο καιρός διαφέρει κατά περιοχή τον Ιούλιο. Τα αντίθετα άκρα, το Ανόι και το Σαϊγκόν, θα είναι και τα δύο βροχή. Η Sapa θα κατακλυστεί επίσης. Εν τω μεταξύ, το Κεντρικό Βιετνάμ θα απολαμβάνει πιο ηλιόλουστες μέρες.

Εάν ταξιδεύετε στο Βιετνάμ τον Ιούλιο, επιλέξτε να περάσετε περισσότερο χρόνο στις κεντρικές θέσεις, όπως Hoi An, Hue, και Nha Trang για ηλιοφάνεια.

Σιγκαπούρη τον Ιούλιο

Ο καιρός στη Σιγκαπούρη παραμένει αρκετά συνεπής καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους με ηλιόλουστα πρωινά και διαλείπουσα ντους.

Οι απογευματινές καταιγίδες μπορούν να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή, στέλνοντας τους ταξιδιώτες να σφύζουν από καταφύγιο στο πλησιέστερο εμπορικό κέντρο. Οι βροχοπτώσεις αυξάνονται ελαφρώς τον Αύγουστο και στη συνέχεια μειώνονται στο μέσο όρο τον Σεπτέμβριο Νοέμβριος, Δεκέμβριος και Ιανουάριος είναι συνήθως οι πιο υγροί μήνες στη Σιγκαπούρη , οπότε θα είστε εντάξει εκεί τον Ιούλιο.

Μπαλί τον Ιούλιο

Το Μπαλί ακούγεται εξωτικό και συναρπαστικό - είναι! Αλλά είναι επίσης πολύ προσβάσιμο. Πτήσεις από Κουάλα Λουμπούρ είναι γρήγορες, συχνές και φθηνές.

Το Kuching, πρωτεύουσα του νότιου κράτους του Σαραουάκ, είναι η καλύτερη επιλογή στο Μαλαισιανό Βόρνεο τον Ιούλιο. Αν και η βροχή διατηρεί το τροπικό δάσος πράσινο όλο το χρόνο, ο Ιούλιος είναι συχνά λίγο πιο ηλιόλουστος. Το Kota Kinabalu, η μεγαλύτερη πρωτεύουσα της Sabah στο βορρά, θα λάβει πολύ περισσότερη βροχή κατά τη διάρκεια του Ιουλίου.

Ένας άλλος καλός λόγος να τερματίσουμε στο Kuching τον Ιούλιο είναι για το Φεστιβάλ Μουσικής του Παγκοσμίου Κόσμου της Rainforest! Οι τρεις αξέχαστες ημέρες και νύχτες για μια καλή αιτία θα καταλήξουν να είναι ένα κεντρικό κομμάτι ανάμεσα στις αναμνήσεις ταξιδιού σας.