Ασία το φθινόπωρο

Fall Weather και Φεστιβάλ στην Ασία

Η Ασία το φθινόπωρο είναι ευχάριστη καθώς οι θερμοκρασίες σε ζεστά και υγρά κλίματα γίνονται πιο ανεκτά. Οι εποχιακές βάρδιες των μουσώνων προκαλούν την εμφάνισή τους το φθινόπωρο σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Ταϊλάνδη και οι γειτονικές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας . Η πτώση είναι η τέλεια στιγμή για να ταξιδέψετε σε πολλά μέρη της Ασίας!

Ινδία το φθινόπωρο

Στην ιδανική περίπτωση, η εποχή των μουσώνων στην Ινδία σβήνει κάπως τον Οκτώβριο, αλλά ο καιρός είναι πάντα απρόβλεπτος .

Μόλις σταματήσουν οι βροχές, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν ευχάριστες σε πολλά μέρη της Ινδίας έως ότου η θερμότητα φτάσει πίσω στα αφόρητα επίπεδα κατά τους ανοιξιάτικους μήνες.

Πτώση είναι μια μεγάλη στιγμή για να επισκεφθείτε τους προορισμούς των Ιμαλαΐων στο βόρειο τμήμα της Ινδίας, ενώ η υγρασία είναι χαμηλή και οι απόψεις είναι μεγάλες. Κάποια μέρη αρχίζουν να μην είναι προσβάσιμα γύρω στο Νοέμβριο λόγω χιονισμένων περασμάτων βουνού.

Κίνα το φθινόπωρο

Οι βροχοπτώσεις μειώνονται σημαντικά στο Πεκίνο από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο. Οι θερμοκρασίες καθίστανται ελαφρώς πιο ανεκτές, παρόλο που η περίφημη ρύπανση του Πεκίνου εξακολουθεί να παγιδεύει πολύ θερμότητα στην πόλη. Οι θερμοκρασίες του Νοεμβρίου μπορεί να είναι αρκετά δροσερές σε όλη την κεντρική και βόρεια μέρη της Κίνας. Η Εθνική Ημέρα της 1ης Οκτωβρίου είναι μία από τις μεγαλύτερες περιόδους διακοπών της Κίνας. Το Πεκίνο ξεπερνά πλήρως τους κινέζους ταξιδιώτες που απολαμβάνουν τις διακοπές.

Ιαπωνία το φθινόπωρο

Οι μήνες πτώσης είναι πολύ άνετοι στην Ιαπωνία . θερμοκρασίες στο Τόκιο μέσο όρο μεταξύ 59 - 72 βαθμούς Φαρενάιτ τον Οκτώβριο.

Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος είναι οι δύο κορυφαίοι μήνες τυφώνας για την Ιαπωνία, οπότε παρακολουθείτε τις προβλέψεις για τις τροπικές καταιγίδες και ξέρετε τι να κάνετε εάν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες.

Νοτιοανατολική Ασία το φθινόπωρο

Η πτώση σηματοδοτεί τη μετάβαση μεταξύ της εποχής των μουσώνων και της ξηράς περιόδου σε μεγάλο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η Ταϊλάνδη, η Καμπότζη, το Λάος, το Βιετνάμ και άλλοι θα αρχίσουν σιγά-σιγά να ξεραθούν γύρω στο Νοέμβριο - αν και όχι όλοι εξαιτίας των διαφορετικών τοποθεσιών τους.

Εν τω μεταξύ, οι νότιες χώρες, όπως η Ινδονησία, μόλις αρχίζουν τις εποχές των βροχών γύρω από εκείνη την εποχή.

Μάθετε τις καλύτερες στιγμές για επίσκεψη: Ταϊλάνδη | Μαλαισία | Βιετνάμ | Μπαλί | Boracay | Angkor Wat | Σιγκαπούρη .

Νεπάλ το φθινόπωρο

Η πτώση, ιδιαίτερα τον Οκτώβριο, θεωρείται η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Νεπάλ, ενώ η υγρασία είναι χαμηλή, αλλά το χιόνι δεν έχει κινηθεί ακόμα. Παρόλο που υπάρχουν περισσότερα αγριολούλουδα την άνοιξη, οι ευκαιρίες πεζοπορίας αφθονούν και κάποια από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ πραγματοποιούνται το φθινόπωρο.

Σρι Λάνκα το φθινόπωρο

Η Σρι Λάνκα είναι μοναδική στο γεγονός ότι βιώνει δύο ξεχωριστές περιόδους μουσώνων. Αλλά, όπως και οι περισσότεροι επισκέπτες, ο στόχος σας είναι να απολαύσετε τις δημοφιλείς παραλίες στο νότο του νησιού , τον Νοέμβριο είναι μια μεγάλη στιγμή για να πάτε . Οι βροχές των μουσώνων πρέπει να μειώνονται και τα πλήθη δεν έχουν μετακινηθεί ακόμη στις παραλίες.

Ασιατικά Φεστιβάλ το φθινόπωρο

Ο χρόνος συγκομιδής και οι αλλαγές στο κλίμα δημιουργούν πολλά μεγάλα φεστιβάλ σε όλη την Ασία τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Πολλά από αυτά τα φεστιβάλ είναι αρκετά μεγάλα ώστε να προκαλέσουν ενδεχόμενες καθυστερήσεις στις μετακινήσεις και άλματα σε τιμές διαμονής - να φτάσουν νωρίς ή να κατευθυνθούν σαφώς μέχρι να τελειώσει η περίοδος των διακοπών!

Ταξιδεύοντας κατά τις εποχές των μουσώνων το φθινόπωρο

Αν και η αντιμετώπιση της καθημερινής βροχής δεν ακούγεται σαν πολύ διασκέδαση σε ένα ταξίδι, υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα για τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων.

Οι θερμοκρασίες είναι συχνά πιο δροσερές, τα σημαντικά αξιοθέατα είναι λιγότερο γεμάτα, και σίγουρα θα βρείτε καλύτερες προσφορές για διαμονή στην Ασία. Με λιγότερους τουρίστες, οι ντόπιοι είναι συχνά πιο πρόθυμοι να διαπραγματευτούν τις τιμές μαζί σας.