Τι είναι η Piazza και ποιες είναι οι καλύτερες για να δείτε στην Ιταλία;

Δημόσιες πλατείες στην Ιταλία

Ορισμός - Τι είναι μια Piazza ;:

Μια πλατεία είναι μια ανοιχτή δημόσια πλατεία στην Ιταλία, που συνήθως περιβάλλεται από κτίρια. Η ιταλική πλατεία είναι το κέντρο της δημόσιας ζωής. Θα βρείτε συχνά μπαρ ή καφέ και εκκλησία ή δημαρχείο στην κεντρική πλατεία. Πολλές από τις πόλεις και τις πόλεις της Ιταλίας έχουν όμορφες κεντρικές πλατείες με διακοσμητικά αγάλματα ή σιντριβάνια.

Ενώ η λέξη piazza μπορεί να είναι ισοδύναμη με μια "δημόσια πλατεία" στα αγγλικά, δεν χρειάζεται να είναι τετράγωνη ή ακόμα και ορθογώνια.

Στη Λούκα, η Piazza dell'Anfiteatro είναι ένας ανοιχτός χώρος σε ένα πρώην αμφιθέατρο και έχει ωοειδές σχήμα.

Μια από τις χαρές της περιοδείας της Ιταλίας είναι να περάσει ο χρόνος που δεν κάνει τίποτα ( μακριά niente ) σε μια καφετέρια που βρίσκεται σε μια ιστορική πλατεία, μόνο για τους ανθρώπους που βλέπουν, αλλά να γνωρίζετε ότι σε διάσημα πλατείες όπως η Πιάτσα Σαν Μάρκο της Βενετίας, ένα ποτό μπορεί να είναι πολύ ακριβό. Εάν αποφασίσετε να πάρετε ένα τραπέζι σε μια κεντρική πλατεία, πιθανότατα θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο απολαμβάνοντας τη σκηνή, δεν χρειάζεται να αισθάνεστε πιεσμένοι να αφήσετε το τραπέζι σας αφού έχετε αγοράσει ένα ποτό.

Ενώ τα περισσότερα μπαρ και καφετέριες δεν είναι συνήθως τόσο ακριβά όσο αυτά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, υπάρχει συχνά μια χρέωση υπηρεσιών για τραπέζια μέσα και μια μεγαλύτερη χρέωση υπηρεσιών για εκείνους τους υπαίθριους. Αν υπάρχει ζωντανή μουσική ή άλλη ψυχαγωγία, ενδέχεται να υπάρξει επιπλέον προσαύξηση γι 'αυτό.

Οι εκδηλώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν σε μεγαλύτερες πλατείες , καθώς και σε εβδομαδιαίες ή καθημερινές αγορές.

Η Piazza delle erbe υποδεικνύει μια πλατεία που χρησιμοποιείται για μια αγορά λαχανικών (αυτό μπορεί να είναι ιστορικό, και όχι η τρέχουσα χρήση της πλατείας).

Μια πλατεία μπορεί να τοποθετηθεί με τραπέζια για ένα sagra , ή φεστιβάλ όπου θα σερβίρονται φαγητά, μαγειρεμένα από ντόπιους με πάθος για μαγείρεμα. Το καλοκαίρι οι συναυλίες υπαίθριων μουσικών εκδηλώσεων πραγματοποιούνται συχνά σε μια πλατεία, συνήθως δωρεάν, και η μετάβαση σε έναν είναι ένας πολύ καλός τρόπος να συμμετάσχετε στην ιταλική ζωή και πολιτισμό.

5 Κορυφαία Piazze (πληθυντικός του piazza) για να δείτε στην Ιταλία:

Piazza Προφορά:

pi AH tza

πληθυντικός της πλατείας: piazze