Το Διεθνές Αεροδρόμιο Jean-Lesage της πόλης Κεμπέκ

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Jean-Lesage του Quebec City (κωδικός αεροδρομίου: YQB) ονομάστηκε από πρώην Πρωθυπουργό του Κεμπέκ, ο οποίος υπηρέτησε από το 1960 έως το 1966. Ο Jean Lesage είναι μια σημαντική προσωπικότητα στην ιστορία του Κεμπέκ και συχνά θεωρείται πατέρας της Ήρεμης Επανάστασης.

Από το 2006 έως το 2008, το αεροδρόμιο υποβλήθηκε σε σημαντικές εργασίες εκσυγχρονισμού για την αύξηση της χωρητικότητας του τερματικού σταθμού και την ουσιαστική βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης επιβατών.

Η νέα διαμόρφωση του αεροδρομίου ολοκληρώθηκε εγκαίρως για την έναρξη της 400ης επετείου του Κεμπέκ, τον Ιούνιο του 2008.

Σήμερα, ο Διεθνής Αερολιμένας Jean-Lesage της πόλης Κεμπέκ χειρίζεται 1.4 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Η πόλη του Κεμπέκ έχει απευθείας πτήσεις προς και από 32 προορισμούς σε ανατολικό Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό, την Καραϊβική και την Ευρώπη που λειτουργούν από 14 αεροπορικές εταιρείες.

Τοποθεσία

Το αεροδρόμιο του Quebec City βρίσκεται στο Sainte-Foy, μια προαστιακή γειτονιά δυτικά του κέντρου του Κεμπέκ. Η πρόσβαση στο αεροδρόμιο από το κέντρο της πόλης του Κεμπέκ είναι μια διαδρομή 15χλμ (9,3 μίλια) που διαρκεί περίπου 20 λεπτά με το αυτοκίνητο ή το ταξί. Το αεροδρόμιο είναι επίσης προσβάσιμο από τους κύριους αυτοκινητόδρομους της πόλης του Κεμπέκ (20 και 40) καθώς και από τις γέφυρες. Η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο είναι σπάνια ένα σημαντικό ζήτημα, αλλά πρέπει να προγραμματίσετε λίγο επιπλέον χρόνο γύρω από την ώρα αιχμής.

Διάταξη

Δεδομένου ότι το Διεθνές Αεροδρόμιο Jean-Lesage του Quebec City έχει μόνο ένα τερματικό σταθμό, όλες οι αναχωρήσεις και αφίξεις, εσωτερικές ή διεθνείς, περνούν από αυτό.

Οι εσωτερικοί επιβάτες φθάνουν στο δυτικό άκρο του τερματικού σταθμού, ενώ οι διεθνείς επιβάτες πρέπει να περάσουν από τα καναδικά τελωνεία πριν μπουν στο ανατολικό άκρο του τερματικού σταθμού.

Υπηρεσίες Internet / Wi-Fi

Μια αξιόπιστη ασύρματη σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο είναι δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους επιβάτες σε όλα τα τμήματα του τερματικού σταθμού.

Μηχανήματα χρημάτων / ATM

Το αεροδρόμιο διαθέτει δύο περίπτερα ICE (International Currency Exchange) και τέσσερα ΑΤΜ. Για τοποθεσίες και λεπτομέρειες σχετικά με τα διαθέσιμα νομίσματα, ανατρέξτε στον ιστότοπο του αεροδρομίου.

Αλλες υπηρεσίες

Άλλες υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών στο Διεθνές Αεροδρόμιο Jean-Lesage της πόλης Κεμπέκ περιλαμβάνουν:

Στάθμευση

Υπάρχει μόνο ένας χώρος στάθμευσης και βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον τερματικό σταθμό. Χώρος στάθμευσης 0-15 λεπτά είναι δωρεάν. Ανατρέξτε στον ιστότοπο του αεροδρομίου για λεπτομερείς τιμές και επιλογές πληρωμής.

Πάρκινγκ μειωμένης κινητικότητας

Ορισμένοι χώροι στάθμευσης κοντά στην είσοδο του τερματικού σταθμού προορίζονται για άτομα με μειωμένη κινητικότητα. Τα οχήματα πρέπει να διαθέτουν έγκυρη άδεια στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες ώστε να μπορούν να σταθμεύουν εκεί.

Μεταφορές και λεωφορεία

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων Avis, Budget, Enterprise, Hertz και National / Alamo ενοικιάζουν αυτοκίνητα στο διεθνές αεροδρόμιο Jean-Lesage του Quebec City. Τα γραφεία εξυπηρέτησης βρίσκονται στον κεντρικό όροφο του διοικητικού κτιρίου του αεροδρομίου, ακριβώς απέναντι από τη λωρίδα αποβίβασης. Υπάρχει ένας καλυμμένος και θερμαινόμενος διάδρομος πεζών που επιτρέπει στους επιβάτες να περνούν με ασφάλεια από τον δεύτερο όροφο του τερματικού σταθμού.