Καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε το

Σχεδιασμός γύρω από τα μεγάλα φεστιβάλ και τις εποχές στο Βιετνάμ

Η απόφαση για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Βιετνάμ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο βόρεια ή νότια ξεκινάτε, καθώς και από άλλους παράγοντες, όπως φεστιβάλ και αργίες.

Η μακρά, στενή μορφή του Βιετνάμ σημαίνει ότι οι τρεις πρωτεύουσες περιοχές (βόρεια, κεντρική και νότια) συναντούν διαφορετικούς τύπους εποχών και καιρικών συνθηκών καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Η επιλογή πότε θα πάτε στο Βιετνάμ είναι σημαντική, τόσο για προσωπική άνεση όσο και για σκοπούς συσκευασίας.

Ο νότος γενικά λαμβάνει περισσότερη βροχή και απολαμβάνει ένα τροπικό κλίμα, ωστόσο, το Ανόι και τα σημεία πιο βόρεια έχουν πιο δροσερούς χειμώνες από ό, τι περιμένουν πολλοί ταξιδιώτες. Η περιοχή είναι ένα από τα λίγα μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας που πραγματικά μπορείτε να αισθανθείτε κρύο χωρίς να πάτε σε υψηλότερα υψόμετρα.

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν σε μπλουζάκια και σαγιονάρες από τα πιο ζεστά μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας ανακαλύπτουν γρήγορα ότι κάποια ψώνια είναι εντάξει!

Πότε να πάτε στο Βιετνάμ

Το Βιετνάμ μπορεί να απολαύσει ανά πάσα στιγμή όλο το χρόνο , ωστόσο, ο καιρός παίζει έναν μεγάλο παράγοντα - ειδικά εάν σχεδιάζετε να απολαύσετε πεζοπορία και υπαίθριες δραστηριότητες. Μερικές φορές οι βροχές των μουσώνων μπορούν να γίνουν τόσο βαρύ σε αστικές περιοχές που πλημμυρίζουν οι δρόμοι και η μεταφορά τους κλείνει εντελώς!

Παρόλο που το Βιετνάμ εξακολουθεί να λαμβάνει λίγη βροχή κατά τη διάρκεια της ξηράς περιόδου, οι ξηροί μήνες για να επισκεφθείτε το νότιο τμήμα του Βιετνάμ (Σαϊγκόν) είναι συνήθως μεταξύ Δεκεμβρίου και Απριλίου. Οι θερμοκρασίες και τα επίπεδα υγρασίας τον Μάρτιο και τον Απρίλιο μπορεί να πνιγούν προτού οι βροχές των μουσώνων αρχίσουν να δροσίζουν τα πράγματα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σε γενικές γραμμές, οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείτε το Βιετνάμ είναι κατά τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, όταν οι θερμοκρασίες είναι ηπιότερες και η βροχή είναι τουλάχιστον.

Οι μήνες άνοιξη και το φθινόπωρο είναι πολύ ευχάριστο για την επίσκεψη στο βόρειο τμήμα του Βιετνάμ (Ανόι). Οι χειμερινές νύχτες μπορούν να πάρουν σχετικά ψυχρή, με τις θερμοκρασίες να βυθίζονται στη δεκαετία του '50.

Πολύ ψυχρότερο έχει καταγραφεί. Σίγουρα θα χρειαστείτε ένα σακάκι κατά την επίσκεψη στο Halong Bay το χειμώνα, ειδικά εάν είστε ήδη εξοικειωμένοι με τις θερμότερες θερμοκρασίες στη νότια ή σε άλλες χώρες γύρω από τη Νοτιοανατολική Ασία .

Ταξιδεύοντας στο Βιετνάμ κατά τη διάρκεια της μουσικής περιόδου

Όπως και με τους περισσότερους προορισμούς, το Βιετνάμ μπορεί ακόμα να απολαύσει κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων (Απρίλιος έως Οκτώβριος) - αλλά υπάρχουν κάποιες προειδοποιήσεις.

Θα συναντήσετε πολύ λιγότερους ταξιδιώτες και πολλά περισσότερα κουνούπια κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών. Η διαπραγμάτευση καλύτερων τιμών για διαμονή καθίσταται ευκολότερη και οι εκδρομές μπορεί να είναι φθηνότερες, αλλά οι υπαίθριες δραστηριότητες, όπως η εξερεύνηση της Ακρόπολης στο Hue, γίνονται πειστικές εμπειρίες.

Οι καθυστερήσεις μεταφοράς συμβαίνουν. Τα λεωφορεία μπορεί να μην λειτουργούν κατά τη διάρκεια μεγάλων περιόδων έντονων βροχών - ίσως καλό, καθώς οι δρόμοι πλημμυρίζουν και είναι πιο επικίνδυνοι στην οδήγηση. Ακόμη και οι χαμηλού βαθμού τροχιές κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής Βορρά-Νότου πλημμυρίζουν, προκαλώντας καθυστερήσεις στην υπηρεσία τρένων.

Εάν το σχέδιό σας είναι να ταξιδέψετε μεταξύ Ανόι και Σαϊγκόν , έχετε ένα ευέλικτο δρομολόγιο σε περίπτωση που ο καιρός προκαλεί καθυστερήσεις. Ίσως προτιμάτε να πετάτε στο τμήμα του Βιετνάμ που θέλετε να επισκεφθείτε παρά να προσπαθήσετε να ταξιδέψετε σε μεγάλες αποστάσεις κατά τη διάρκεια της μουσώδους περιόδου.

Περίπτωση Τυφώνας στο Βιετνάμ

Ανεξάρτητα από την εποχή, μεγάλα μετεωρολογικά γεγονότα, όπως οι τροπικές καταθλίψεις και τυφώνες που φυσούν από την ανατολή, μπορούν να δημιουργήσουν εβδομαδιαίες βροχοπτώσεις που διαταράσσουν τα σχέδια ταξιδιού. Μερικές φορές μπορούν να καταστρέψουν περιοχές που είναι επιρρεπείς σε πλημμύρες.

Παρόλο που η Μητέρα Φύση δεν παίζει πάντοτε σύμφωνα με τους κανόνες, η εποχή τυφώνας τελειώνει συνήθως γύρω στο Δεκέμβριο κάθε έτους. Οι ημερομηνίες έναρξης εξαρτώνται από το τμήμα του Βιετνάμ: βόρεια, κεντρική ή νότια. Ο Οκτώβριος τείνει να είναι ένας οδυνηρός μήνας συνολικά.

Τα καλά νέα είναι ότι τυφώνας δεν γλιστράει συνήθως σε μια χώρα απροσδόκητα. Παρακολουθήστε τα καιρικά φαινόμενα καθώς πλησιάζει το ταξίδι σας. Αν ένας τυφώνας κινείται στην περιοχή, οι πτήσεις μπορεί να εκτραπούν ή να καθυστερήσουν ούτως ή άλλως. Αν μοιάζει με ένα άγριο, σκεφτείτε να αλλάξετε τα σχέδιά σας και να πετάξετε έξω από το Βιετνάμ την ημέρα που θα φτάσετε σε ένα άλλο, ίσως πιο ηλιόλουστο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας!

Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες μπορεί να ενδιαφέρονται να υπογράψουν (δωρεάν) το πρόγραμμα STEP του Υπουργείου. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης από καιρικές συνθήκες, η τοπική πρεσβεία θα γνωρίζει τουλάχιστον ότι είστε εκεί και μπορεί να χρειαστεί εκκένωση.

Μεγάλες εκδηλώσεις και φεστιβάλ στο Βιετνάμ

Η μεγαλύτερη εθνική εορτή στο Βιετνάμ είναι η εορταστική σεληνιακή Πρωτοχρονιά γνωστή ως Tet .

Κατά τη διάρκεια της Tet, η μεταφορά και η διαμονή αυξάνονται σε τιμές ή γίνονται κράτηση σταθερά καθώς οι άνθρωποι κινούνται γύρω από τη χώρα γιορτάζουν ή επισκέπτονται την οικογένεια. Μια εισροή κινέζων τουριστών που ταξιδεύουν για την κινεζική Πρωτοχρονιά χτύπησε δημοφιλείς παραλίες όπως η Nha Trang.

Παρόλο που η Tet είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και συναρπαστική στιγμή για να βρεθείτε στο Βιετνάμ, τα ταξιδιωτικά σας σχέδια θα επηρεαστούν σίγουρα - κάντε κράτηση μπροστά και φτάστε νωρίς!

Το Tet ακολουθεί ένα ημερολογιακό ημερολόγιο - τελικά, είναι το σεληνιακό νέο έτος - έτσι οι ημερομηνίες ποικίλλουν από έτος σε έτος, συνήθως συμπίπτουν με το κινεζικό νέο έτος . Είναι ένα από τα μεγαλύτερα χειμερινά φεστιβάλ στην Ασία και πραγματοποιείται μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Άλλες μεγάλες εθνικές γιορτές είναι η 1η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Εργατών) και η 2η Σεπτεμβρίου (Εθνική Ημέρα). Η ημέρα επανένωση στις 30 Απριλίου γιορτάζει την επανένωση του Βόρειου Βιετνάμ και του Νότιου Βιετνάμ στο τέλος του πολέμου του Βιετνάμ. Οι τοπικές οικογένειες μπορεί να ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων.

Το Φεστιβάλ του Μεσαίου Φθινοπώρου (Φεστιβάλ Κινέζικης Σελήνης ) παρατηρείται τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο (βάσει του ημερολογιακού ημερολογίου).