Πώς να φτάσετε στο Mui Ne Sand Dunes

Λεπτομερείς οδηγίες για την επίσκεψη στους Λευκούς Δειμώνες, στους Κόκκινους Ντούους και στην Νεράιδα

Οι Λευκοί αμμόλοφοι που βρίσκονται λίγο έξω από το Mui Ne είναι μια από τις γοητευτικές γεωλογικές ιδιαιτερότητες του Βιετνάμ .

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται τους White Dunes σε μια περιοδεία, να φτάσουν εκεί μόνοι σας είναι αρκετά απλή. Η μετάβαση στο δικό σας ρυθμό σας δίνει χρόνο να εκτιμήσετε πραγματικά την περιοχή, να κάνετε ένα πικνίκ, να σκουπίσετε μερικές φορές τις βόλτες σας και να κάνετε μια ενδιαφέρουσα μέρα μακριά από την παραλία .

Να φτάσετε στους αμμόλοφους του Mui Ne

Εκτός από την εκτόπισή τους από ένα ταξί μεγάλου μήκους, υπάρχουν τρεις επιλογές για να φτάσετε στους αμμόλοφους κοντά στο Mui Ne: τουριστικό τζιπ, ποδήλατο και μοτοσικλέτα.

Και οι τρεις επιλογές μεταφοράς έρχονται με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα - επιλέξτε τι είναι καλύτερο για εσάς.

Με το Jeep Tour

Τα όμορφα-κακοποιημένα και αναστηλωμένα τζιπ του στρατού καλύπτουν την τουριστική έκταση σε όλο το Mui Ne. Αυτά τα τζιπ μπορούν να κρατηθούν για περιηγήσεις τεσσάρων ωρών που λαμβάνουν και τα δύο σύνολα αμμόλοφων, το ρεύμα νεράιδα και μερικές φορές το ψαροχώρι. Οι εκδρομές κοστίζουν περίπου $ 10 ανά άτομο. μπορεί να απαιτείται ελάχιστος αριθμός επιβατών. Τα τζιπ συνήθως αναχωρούν στις 5 το πρωί για ανατολή στους αμμόλοφους ή στις 2 μ.μ. για να πιάσουν το ηλιοβασίλεμα. Το μειονέκτημα, όπως και με την συμμετοχή σε άλλες εκδρομές, είναι ότι παραιτείται από τον έλεγχο του χρόνου που δαπανάται σε κάθε έλξη. Πηγαίνετε με πιστοποιημένους οδηγούς ή κάντε κράτηση μέσω της διαμονής σας για να αποφύγετε απογοητευτικές εκπλήξεις.

Με το ποδήλατο

Ανάλογα με το σημείο όπου ξεκινάτε κατά μήκος της τουριστικής λωρίδας, οι κόκκινοι όρμοι είναι περίπου έξι μίλια μακριά. ένα απολαυστικό ποδηλατικό ταξίδι για οποιονδήποτε μέτρια ταιριάζει. Το Fairy Stream, σε απόσταση περίπου τριών μιλίων από την τουριστική λωρίδα, βρίσκεται στο δρόμο.

Παρόλο που είναι δυνατόν με αρκετό αίμα, ιδρώτα και επιθυμία, η ποδηλασία προς τους White Dunes δεν είναι πολύ ευχάριστη. Το πρώτο μισό του ταξιδιού των 22 μιλίων είναι αρκετά εύκολο, ωστόσο ισχυροί άνεμοι κατά μήκος του παράκτιου δρόμου και απότομες διαβαθμίσεις θα επιθυμούσατε να έχετε το ποδήλατό σας με κινητήρα!

Ποδήλατα μπορούν να ενοικιαστούν γύρω από το Mui Ne για λιγότερο από $ 3 ανά ημέρα.

Με MotorBike

Η οδήγηση μοτοσικλετών στους ελαφρώς χαοτικούς δρόμους στο Βιετνάμ δεν είναι για τους αμυδρά, αλλά η ανταμοιβή για μερικές εμπειρίες κοντά στο θάνατο είναι μια εκπληκτική, ενθουσιώδης ελευθερία με όμορφο τοπίο. Η κυκλοφορία κατά μήκος του παράκτιου δρόμου έξω από την πόλη είναι εξαιρετικά ελαφριά. ο δρόμος είναι επίπεδος και ευθύς και αρκετά εύκολος για αρχάριους. Πλήρως αυτόματη μοτοσικλέτα μπορεί να ενοικιαστεί για $ 8 ή λιγότερο μέσω της διαμονής σας. Εάν μερικές αλλαγές ταχύτητας δεν σας ενοχλούν, οι χειροκίνητες μοτοσικλέτες είναι φθηνότερες.

Πριν ενοικιάσετε μια μοτοσικλέτα , διαβάστε για αυτές τις κοινές απάτες μοτοσικλετών στο Βιετνάμ .

Οδηγίες για τους αμμόλοφους Mui Ne

Οι περισσότεροι από τους δωρεάν τουριστικούς χάρτες που βρίσκονται γύρω από το Mui Ne είναι μια δικαιολογία για να σκοτώσουν δέντρα και να εκτυπώσουν διαφημίσεις. Πολύ για την απόλαυση των ταξιδιωτικών πρακτόρων, μερικοί χάρτες έχουν ακριβείς κατευθύνσεις προς τους White Dunes. Η μετάβαση είναι αρκετά απλή, ωστόσο, η έλλειψη σημείων μπορεί να σας πετάξει με μια λάθος στροφή.

Σέλα προς τα πάνω, λουρί πάνω σε ένα κράνος και προετοιμαστείτε για μια διαδρομή για να θυμηθείτε !

Ξεκινήστε το ταξίδι σας προς τα νοτιοδυτικά - η παραλία θα είναι στα δεξιά σας - κατά μήκος του τουριστικού τμήματος στο χωριό Mui Ne. περάστε το Art Cafe του Joe στα αριστερά και το Pogo Club πιο κάτω στα δεξιά. Αν τα σημάδια αρχίσουν να στρέφονται σε ένα μείγμα ρωσικών και αγγλικών, έχετε πάει λάθος στην ταινία!

Εύκολο να χάσετε, το Fairy Stream προσεγγίζεται από ένα τραχύ μονοπάτι στην αριστερή πλευρά της πρώτης μικρής γέφυρας που διασχίζετε. Συνεχίστε να περνάτε από το χαρισματικό λιμάνι στα δεξιά και έπειτα στρίψτε αριστερά στη μεγάλη χριστιανική εκκλησία στα αριστερά. υπάρχει ένα σήμα κυκλοφορίας.

Προχωρήστε στο τέλος του δρόμου και στη συνέχεια στρίψτε αριστερά στο σήμα κυκλοφορίας. Θα φτάσετε γρήγορα σε μια κυκλική διασταύρωση μεγάλης κυκλοφορίας. πάρτε την πρώτη έξοδο προς τα δεξιά. Οι φωτογενείς Κόκκινοι Δονητές θα εμφανιστούν στα αριστερά σας. πρέπει να πληρώσετε 25 λεπτά ή να αγοράσετε ένα ποτό για να παρκάρετε σε ένα από τα καφέ απέναντι από το δρόμο.

Συνεχίστε να περνάτε από τους κόκκινους ποταμούς στον μακρύ παράκτιο δρόμο για μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού σας. πηγαίνετε κατευθείαν μέσα από τη μικρή πόλη και τα πρόσφατα κατασκευασμένα θέρετρα. Όταν το τέντωμα του παράκτιου δρόμου τελειώσει, στρίψτε αριστερά και συνεχίστε μέχρι το λόφο αγνοώντας αυτό που μοιάζει με χορτώδεις αμμόλοφους στα δεξιά σας.

Περάστε το μόνο πρατήριο καυσίμων στα δεξιά και, στη συνέχεια, πάρτε τον πρώτο κόκκινο πηλό δρόμο στα δεξιά σας. ένα σημάδι δείχνει ότι βρίσκεστε κοντά στους Λευκούς Δειγμούς . Ο χωματόδρομος είναι βραχώδης και ημιτελή - όλα δεν είναι ο οδηγός μοτοσικλέτας. Συνεχίστε να γεράσετε για κάποιο διάστημα με την απέραντη λίμνη στην αριστερή σας πλευρά. Μην ανησυχείτε για τους White Dunes που εμφανίζονται τόσο μακριά στα αριστερά, ο δρόμος τελικά περιτυλίγει τη λίμνη και σας φέρνει στο χώρο στάθμευσης.

Ο χώρος στάθμευσης για τους White Dunes κοστίζει ένα επίπεδο 25 σεντς. πάντα κλειδώστε τη μοτοσικλέτα σας! Ένα μικρό μονοπάτι φεύγει από την αριστερή πλευρά του χώρου στάθμευσης και σας οδηγεί σε ένα πάρκο με καφετέριες, πανέμορφα πευκοδάση και τελικά από όπου ξεκινά η άμμος.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη σας, αρπάξτε μια ενοικίαση έλκηθρο για κάτω από $ 1 πριν φύγετε από την περιοχή? δεν υπάρχουν επιλογές μιά φορά στους αμμόλοφους.

Εάν τελειώσετε να χάσετε, δοκιμάστε να ζητήσετε έναν τοπικό για το Bau Trang που σημαίνει "Λευκή Λίμνη" στο Βιετναμέζικο. καλή τύχη με τους τόνους!

Επισκεφθείτε το Νεράιδα

Μερικές φορές ονομάζεται Fairy Springs, οι περισσότεροι άνθρωποι κολλάνε για μια επίσκεψη στο Νερό Νερού όταν πηγαίνουν στο Mui Ne Sand Dunes. Μια μικρή, δυσδιάκριτη γέφυρα κατά μήκος του κεντρικού δρόμου προς την πόλη - πολύ πριν το αλιευτικό λιμάνι - σηματοδοτεί την είσοδο στο αξιοθέατο.

Σταματήστε τη μοτοσικλέτα ή το ποδήλατό σας στην καφετέρια στα αριστερά για 25 λεπτά, μετά προχωρήστε κάτω από το ημιτελές μονοπάτι. Η συναρπαστική μυρωδιά προέρχεται από μεγάλες πήλινες γλάστρες με σάλτσα ψαριών - μια Mui Ne specialty - στα δεξιά. Το μικρό μονοπάτι υφαίνει ανάμεσα σε σπίτια όπου τα παιδιά θα προσφέρουν να σας καθοδηγήσουν έναντι αμοιβής. Δεν χρειάζεται κανένας οδηγός, απλά συνεχίστε όπου το μονοπάτι τελειώνει σε λασπώδες ρεύμα.

Εδώ μπορείτε είτε να περπατήσετε μέχρι το βαθύ ρεύμα του αστραγάλου είτε να πάρετε το πιο απότομο μονοπάτι προς τα δεξιά. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν έναν κύκλο και να επιστρέψουν περπατώντας στη μαλακή άμμο του ρέματος. Παρά το μαγικό όνομα, μερικές ενδιαφέρουσες βραχώδεις σχηματισμοί και ένα μικροσκοπικό φαράγγι είναι τα μοναδικά αξιοθέατα του Νερού Νερού.