Οδηγός για το Διεθνές Αεροδρόμιο Noi Bai, Ανόι, Βιετνάμ

Πληροφορίες πτήσης, Μεταφορές από και προς το Βιετνάμ

Η πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι, καλωσορίζει τους αερομεταφορείς μέσω του αεροδρομίου Noi Bai (IATA: HAN, ICAO: VVNB), περίπου 40 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης του Ανόι. Το αεροδρόμιο Noi Bai είναι ένα από τα δύο κεντρικά αεροδρόμια του Βιετνάμ, μαζί με το Tan Son Nhat Airport στη Σαϊγκόν.

Τα δύο τερματικά επιβατών της Noi Bai συνδέουν το βόρειο τμήμα του Βιετνάμ με προορισμούς στην Ευρώπη, την Ανατολική Ασία και τα μεγάλα αεροδρόμια της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Οι τερματικοί σταθμοί 1 και 2 του αεροδρομίου Noi Bai

Δύο τερματικοί σταθμοί στο αεροδρόμιο Noi Bai εξυπηρετούν δύο διαφορετικούς τύπους πτήσεων. Το Terminal One (T1), το παλαιότερο τερματικό σταθμό, εξυπηρετεί εσωτερικές πτήσεις σχεδόν αποκλειστικά. Ο τερματικός σταθμός δύο (T2), που άνοιξε το 2014, εξυπηρετεί διεθνείς πτήσεις.

Οι δύο τερματικοί σταθμοί βρίσκονται περίπου μισό μίλι μακριά - εάν μεταφέρετε από εσωτερική πτήση σε διεθνή ή αντίστροφα, λάβετε υπόψη το χρόνο ταξιδιού μεταξύ τερματικών σταθμών. Ένα λεωφορείο εξυπηρετεί τακτικά το χάσμα μεταξύ των δύο.

Ως διεθνής τερματικός σταθμός της Noi Bai, το T2 προσφέρει υπηρεσίες που δεν μπορούν να βρεθούν στο παλαιότερο κτίριο: ένα αποδυτήριο αποσκευών στον δεύτερο όροφο και καταστήματα αφορολόγητων ειδών, μεταξύ άλλων.

Πετώντας στο αεροδρόμιο Noi Bai

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες προσφορές για αεροπορικά εισιτήρια από το αεροδρόμιο της πόλης Noi Bai. Μέχρι να υπογραφεί μια οριστική συμφωνία αεροπορικών υπηρεσιών μεταξύ του Βιετνάμ και των ΗΠΑ, οι Αμερικανοί ταξιδιώτες θα πρέπει να πετάξουν στο Ανόι μέσω ασιατικών κόμβων όπως το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης, το αεροδρόμιο Suvarnabhumi της Μπανγκόκ και το αεροδρόμιο Kai Tak του Χονγκ Κονγκ.

Το Noi Bai είναι ένα σημαντικό εγχώριο κέντρο για το βιετναμέζικο αεροπορικό δίκτυο. Οι αεροπορικές εταιρείες Jetstar και Vietnam Airlines συνδέουν το Ανόι με άλλα αεροδρόμια στο Βιετνάμ. Οι εταιρείες χαμηλού κόστους όπως το Cebu Pacific, AirAsia, JetStar και Tiger Airways συνδέουν το Ανόι με άλλες πόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Οι Αμερικανοί κάτοχοι διαβατηρίου υποχρεούνται να λάβουν θεώρηση για να επισκεφθούν το Βιετνάμ . Αν είστε πολίτης του Βιετνάμ ή Αμερικανός που είναι παντρεμένος με πολίτη του Βιετνάμ, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για εξαίρεση πέντε ετών για την έκδοση θεωρήσεων, η οποία επιτρέπει την είσοδο και μέχρι 90 ημέρες συνεχούς διαμονής ακόμα και χωρίς θεώρηση.

Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο Noi Bai

Η τοποθεσία του αεροδρομίου Noi Bai στο νοσοκομείο Soc Son περίπου 28 μίλια βόρεια του κέντρου της πόλης του Ανόι επιτρέπει στους επισκέπτες να φτάσουν στο κέντρο της πόλης μέσα σε 40 λεπτά από την έξοδο του αεροδρομίου. Από το αεροδρόμιο, οι ταξιδιώτες μπορούν να ταξιδέψουν στο Ανόι μέσω μιας από τις ακόλουθες επιλογές μεταφοράς:

Το λεωφορείο 86 συνδέει τις αφίξεις αεροδρομίων κατευθείαν στις στάσεις της πόλης του Ανόι. Στρίψτε δεξιά καθώς βγαίνετε από το τερματικό σταθμό για τη στάση του λεωφορείου. Οι ώρες λειτουργίας του λεωφορείου τρέχουν από τις 5πμ έως τις 10μμ. Κάθε λεωφορείο διαρκεί περίπου μία ώρα για να φτάσει στον αντίστοιχο σταθμό λεωφορείων του και κοστίζει 5.000 VND (περίπου $ 0.30) ανά διαδρομή.

Τα νέα λεωφορεία σταματούν περίπου κάθε 20 λεπτά.

Αυτό το κίτρινο-πορτοκαλί λεωφορείο ακολουθεί μια διαδρομή από το αεροδρόμιο, κάτω από τη λίμνη Hoan Kiem και την παλιά συνοικία του Ανόι και καταλήγοντας στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Ανόι. Ο αναχωρούντες επισκέπτες μπορούν επίσης να επιβιβαστούν στο λεωφορείο καθώς επιστρέφουν στο αεροδρόμιο από την πόλη. Το ναύλο ανά άτομο είναι VND30,000.

Το λεωφορείο αριθ. 7 εκτείνεται από το σταθμό λεωφορείων Noi Bai έως Kim Ma, στη δυτική πλευρά του Hanoi (τοποθεσία: Χάρτες Google). Το λεωφορείο αριθ. 17 εκτείνεται από το σταθμό λεωφορείων Noi Bai έως το σταθμό Long Bien, στη βορειοανατολική πλευρά της παλιάς συνοικίας (τοποθεσία: Χάρτες Google).

Για το ταξίδι επιστροφής από το Ανόι στο Noi Bai, πηγαίνετε στο Tran Quang Khai ανατολικά της παλαιάς συνοικίας για να οδηγήσετε είτε τα λεωφορεία 7 και 17, η διαδρομή προς το αεροδρόμιο κοστίζει 9.000 VND.

Το λεωφορείο είναι ο φθηνότερος τρόπος προς το Ανόι, αλλά και ο πιο πολυσύχναστος και αυτός που παίρνει τον περισσότερο χρόνο.

Λεωφορεία λεωφορείου αεροδρομίου : Αρκετές γραμμές "μίνι λεωφορείων" ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο Noi Bai έως το κέντρο της πόλης του Ανόι. Στρίψτε δεξιά καθώς βγαίνετε από το τερματικό σταθμό για τη στάση του λεωφορείου. Το Kumho Viet Thanh, το Vietnam Airlines και το Jetstar εκμεταλλεύονται τα δικά τους λεωφορεία που εξυπηρετούν τρεις διαφορετικές στάσεις στο Ανόι:

Ταξί: Σταθμοί ταξί μπορούν να φτάσουν εκτός των τερματικών σταθμών άφιξης του Noi Bai. βγείτε και περπατήστε στο πρώτο νησί πέρα ​​από το τερματικό αφίξεων για να βρείτε την ουρά των ταξί . Μπορεί να σας προσεγγίσουν οι "εξυπηρετικοί" άνθρωποι μέσα στο τερματικό που ρωτούν εάν χρειάζεστε ένα ταξί - μην αποδέχεστε, καθώς αυτές οι διαμαρτυρίες θα σας εξαπατήσουν.

Τα αεροπορικά ταξί χρεώνουν ένα σταθερό επιτόκιο, περίπου $ 18. Τα ταξί παίρνουν το ταχύτερο για να φτάσετε στην πόλη, περίπου 30 λεπτά ανάλογα με την κυκλοφορία.

Να είστε προειδοποιημένοι: όπως με τους περισσότερους παντού στην περιοχή, τα ταξί στο Ανόι τείνουν να προσελκύουν τους λιγότερο ειλικρινείς φορείς στην ταξιδιωτική επιχείρηση. Έχετε ένα χαρτί με το ακριβές όνομα και τη διεύθυνση του ξενοδοχείου σας στο χέρι, και να το δείξει στον οδηγό ταξί. Μην ακούτε τον οδηγό αν λέει ότι το ξενοδοχείο είναι κλειστό ή δεν είναι διαθέσιμο σε άλλο σημείο - επιβεβαιώστε τον για τον εαυτό σας προτού πάτε. Όταν φτάσετε στον προορισμό, ελέγξτε τη διεύθυνση για να βεβαιωθείτε ότι έλαβε τη σωστή διεύθυνση.

Γιατί το τρέξιμο; Τα ταξί πληρώνονται προμήθειες για να πάρουν τους ναύλους σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία. Μην πέσετε για αυτό το τέχνασμα και βεβαιώστε τα δικαιώματά σας ήρεμα αλλά επιμελώς.

Σας συνιστούμε να πάρετε την επίσημη μεταφορά σας από το ξενοδοχείο για να σας παραλάβω από το Noi Bai. Ο αχθοφόρος θα περιμένει στην πύλη αφίξεων με μια πινακίδα που φέρει το όνομά σας και θα σας χτυπήσει κατευθείαν στο ξενοδοχείο σας από το αεροδρόμιο. Σίγουρα, μπορεί να κοστίσει λίγο επιπλέον, αλλά πληρώνετε για μεγαλύτερη ειρήνη στο θόρυβο Hanoi.