Πώς να πάρετε τη βίζα σας στο Βιετνάμ

Η απόκτηση θεωρήσεων από το Βιετνάμ είναι πιο περίπλοκη από άλλες θεωρήσεις

Οι επισκέπτες που πηγαίνουν στο Βιετνάμ πρέπει να επιδείξουν έγκυρη βίζα στη Βιετνάμ πριν να τους επιτραπεί στη χώρα. Η βίζα μπορεί να ζητηθεί από βιετναμέζικη πρεσβεία κοντά σας ή μπορεί να προέρχεται από αξιόπιστο ταξιδιωτικό γραφείο.

Σε σύγκριση με τη λήψη θεωρήσεων για άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας , το Βιετνάμ είναι ένα σκληρότερο καρύδι για να σπάσει. Οι κανόνες και το κόστος ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την πρεσβεία ή το προξενείο που εκδίδει.

Το βιετναμέζικο προξενείο στο Battambang της Καμπότζης μπορεί να χρεώσει περίπου 35 δολάρια ΗΠΑ για θεώρηση ενιαίας εισόδου με επεξεργασία 2-3 ημερών ενώ η πρεσβεία του Βιετνάμ στην Ουάσινγκτον διάρκειας 7 ημερών και 90 δολάρια ΗΠΑ για να κάνει το ίδιο πράγμα .

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ μπορεί να αλλάξουν χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, οπότε κάντε διπλό έλεγχο στην πλησιέστερη πρεσβεία του Βιετνάμ πριν υποβάλετε αίτηση για θεώρηση.

Για άλλες σημαντικές ταξιδιωτικές πληροφορίες του Βιετνάμ για τους πρώτους επισκέπτες, διαβάστε τα παρακάτω άρθρα:

Εξαιρέσεις θεώρησης

Οι περισσότεροι επισκέπτες στο Βιετνάμ θα χρειαστούν βίζα για να εισέλθουν στη χώρα, με λίγες εξαιρέσεις. Οι πολίτες από χώρες της ASEAN επιτρέπεται να εισέλθουν χωρίς να ζητούν θεώρηση εισόδου και άλλες χώρες έχουν κάνει παρόμοιες ρυθμίσεις για τους πολίτες τους.

Αν δεν είστε πολίτης κάποιας από αυτές τις χώρες, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση εισόδου σε κοντινή βιετναμέζικη πρεσβεία πριν ταξιδέψετε. Μπορείτε να λάβετε θεώρηση επισκέπτη 30 ημερών ή 90 ημερών. (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Έως τον Ιούνιο του 2016, οι Αμερικανοί τουρίστες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για δωδεκάμηνη θεώρηση πολλαπλών εισόδων. Αυτό το άρθρο θα ενημερωθεί με τις λεπτομέρειες μόλις ανακοινωθούν).

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στην πρεσβεία του Βιετνάμ στην Ουάσινγκτον, DC αν βρίσκεστε στην ανατολική ακτή ή στο βιετναμέζικο προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο εάν είστε στη δυτική ακτή. (Για άλλες πρεσβείες σε όλο τον κόσμο, δείτε εδώ: επιλέξτε πρεσβείες του Βιετνάμ.)

Εξαιρέσεις βίζας του Βιετνάμ για τους Βιετναμέζους-Αμερικανούς

Οι Βιετναμέζοι-Αμερικανοί πολίτες ή αλλοδαποί που είναι παντρεμένοι με Βιετναμέζους πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση εξαίρεσης για την έκδοση 5ετών θεωρήσεων, η οποία επιτρέπει την είσοδο και μέχρι 90 ημέρες συνεχούς διαμονής ακόμη και χωρίς βίζα. Το έγγραφο ισχύει για πέντε χρόνια.

Στην πρεσβεία ή προξενείο του Βιετνάμ στις ΗΠΑ, θα πρέπει να παρουσιάσετε:

Οι φόρμες που μπορείτε να κατεβάσετε και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το site: mienthithucvk.mofa.gov.vn.

Τουριστικές θεωρήσεις του Βιετνάμ

Οι τουριστικές βίζες διατίθενται για μέγιστη διαμονή 90 ημερών.

Για να πάρετε μια τουριστική βίζα του Βιετνάμ από την κοντινότερη πρεσβεία ή προξενείο του Βιετνάμ, κατεβάστε το έντυπο της βίζας από την ιστοσελίδα της τοπικής πρεσβείας και συμπληρώστε το.

Στην πρεσβεία ή προξενείο του Βιετνάμ στις ΗΠΑ, θα πρέπει να παρουσιάσετε:

Περισσότερες λεπτομέρειες διατίθενται στον ιστότοπό τους: "Διαδικασία υποβολής αίτησης θεώρησης διαβατηρίου", Πρεσβεία του Βιετνάμ στην Ουάσινγκτον, DC.

Επέκταση της διαμονής σας στο Βιετνάμ

Προηγουμένως, επιτράπηκε στους ταξιδιώτες να επεκτείνουν τις θεωρήσεις τους στα σύνορα με το Βιετνάμ.

Όχι πια - για να υποβάλετε αίτηση για παράταση, πρέπει να φύγετε από το Βιετνάμ και να υποβάλετε αίτηση για την παράτασή σας σε πρεσβεία ή προξενείο του Βιετνάμ.

Εάν δεν είστε σίγουροι πόσο χρόνο θα χρειαστεί να ταξιδέψετε μέσω του Βιετνάμ, ζητήστε την αρχή θεώρησης 90 ημερών από την αρχή.

Οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Βιετνάμ μέσω πρόσβασης χωρίς θεώρηση δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στο Βιετνάμ εκ νέου χωρίς θεώρηση, εκτός εάν έχουν περάσει 30 μέρες από την τελευταία επίσκεψη χωρίς θεώρηση.

Άλλες βίζες της Βιετνάμ

Οι επιχειρηματικές βίζες είναι διαθέσιμες για επαγγελματίες επισκέπτες (εάν επενδύετε σε μια επιχείρηση στο Βιετνάμ ή αν φτάσετε για δουλειά). Οι βίζες επιχειρήσεων του Βιετνάμ ισχύουν για έξι μήνες και επιτρέπουν πολλαπλές συμμετοχές.

Οι απαιτήσεις για επιχειρηματική βίζα του Βιετνάμ είναι ίδιες με εκείνες για την τουριστική βίζα, με την προσθήκη ενός Έντυπου Έγκρισης Επιχειρηματικών Θεωρήσεων από τον χορηγό σας στο Βιετνάμ. Δεν μπορείτε να πάρετε αυτό το έντυπο από την Πρεσβεία ή το Προξενείο - ο χορηγό σας πρέπει να το πάρει από αξιωματούχους του Βιετνάμ.

Διπλωματικές και επίσημες θεωρήσεις εκδίδονται για επισκέπτες με κυβερνητικές και διπλωματικές δραστηριότητες. Οι κάτοχοι διπλωματικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων θα λάβουν τις εν λόγω θεωρήσεις, οι οποίες είναι δωρεάν.

Οι απαιτήσεις για αυτές τις θεωρήσεις είναι παρόμοιες με εκείνες της επιχειρηματικής βίζας, με την προσθήκη μιας ρηματικής διακοίνωσης από τον ενδιαφερόμενο οργανισμό, την εξωτερική αποστολή ή τον διεθνή οργανισμό.

Η αυστηρή εφαρμογή των κανόνων θεώρησης από το Βιετνάμ

Ο κ. Jason D. of Vietnam Visa Center προειδοποιεί ότι οι αρχές του Βιετνάμ είναι αρκετά αυστηρές για τους παραθεριστές. "Η παράταση της παραμονής σας είναι ένα μεγάλο πρόβλημα εδώ", εξηγεί ο Jason. "Ακόμη και η καθυστέρηση της παραμονής σας κατά μία ημέρα θα συνεπάγεται δαπανηρό πρόστιμο.

"Αν κάποιος ξεπεράσει τη βίζα και προσπαθήσει να βγει από τη χώρα, πολλοί ταξιδιώτες θα πρέπει να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο και να το λύσουν με τις αρχές μετανάστευσης εκεί", προειδοποιεί ο Jason. "Οι αξιωματικοί μετανάστευσης μπορεί να είναι επιεικοί, αλλά άλλοι μπορεί να χρεώνουν οπουδήποτε από US $ 30 - US $ 60 την ημέρα."

Εάν δεν είστε σίγουροι πόσο καιρό θα χρειαστεί να ταξιδέψετε στο Βιετνάμ, ο Τζέισον σας προτείνει να ξεκινήσετε μια μακροπρόθεσμη θεώρηση. "Η απόκτηση μιας θεώρησης τριών μηνών - πολλαπλών ή μεμονωμένων - θα επέτρεπε στους ταξιδιώτες αρκετό χρόνο να ξεφύγουν από το Βιετνάμ χωρίς να ανησυχούν για την παραμονή τους σε παραμονή," εξηγεί.

Για αμοιβές και συμβουλές για να βοηθήσετε τη διαδικασία μαζί, προχωρήστε στην επόμενη σελίδα.

Στην προηγούμενη σελίδα, ρίξαμε μια ματιά στις βασικές απαιτήσεις για την απόκτηση θεώρησης του Βιετνάμ. Σε αυτή τη σελίδα, θα σας δείξουμε πώς να επιταχύνετε τη διαδικασία μαζί.

Τα τέλη που χρεώνονται για βίζα του Βιετνάμ ποικίλλουν πολύ από την πρεσβεία στην πρεσβεία. η πρεσβεία της Ουάσινγκτον συμβουλεύει να τους καλέσετε να ενημερωθείτε σχετικά με το τέλος θεώρησης προς το παρόν.

Με σύγχυση, οι βίζες του Βιετνάμ εισπράττονται δύο διαφορετικά τέλη: το τέλος θεώρησης και το τέλος επεξεργασίας των θεωρήσεων .

Το τέλος θεώρησης ποικίλλει από την πρεσβεία στην πρεσβεία, αλλά το τέλος επεξεργασίας θεωρήσεων καλύπτεται από την εγκύκλιο 190, που εκδόθηκε το 2012, η ​​οποία προβλέπει τα ακόλουθα ποσοστά:

Εάν υποβάλετε αίτηση μέσω ταχυδρομείου, επισυνάψτε ένα αυτοκόλλητο φάκελο με πληρωμένο ταχυδρομείο για το ταξίδι επιστροφής του διαβατηρίου σας. (Η Πρεσβεία του Βιετνάμ σας συνιστά να χρησιμοποιήσετε μια αυτο-απευθυνόμενη προπληρωμένη ετικέτα αποστολής FedEx με έναν αποτελεσματικό αριθμό λογαριασμού FedEx ή έναν προπληρωμένο φάκελο υπηρεσιών των ΗΠΑ).

Βιετνάμ Συμβουλές για τις θεωρήσεις

Θέλετε να πάρετε βίζα του Βιετνάμ γρηγορότερα και φθηνότερα από ό, τι μπορείτε να πάρετε στα κράτη; Αποκτήστε το από μια πρεσβεία σε μια γειτονική χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας . Εάν εισέρχεστε στο Βιετνάμ από αλλού στη Νοτιοανατολική Ασία, η πρεσβεία του Βιετνάμ μπορεί να επεξεργαστεί τη βίζα σας πιο γρήγορα και πιο φτηνά από ό, τι θα μπορούσατε ποτέ στις ΗΠΑ. Η βιετναμέζικη πρεσβεία στην Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη είναι μια δημοφιλής πηγή βίζα του Βιετνάμ για πολλούς ταξιδιώτες.

Σημειώστε ότι οι κανόνες είναι διαφορετικοί από την πρεσβεία στην πρεσβεία. Ενώ τα προξενεία στις ΗΠΑ σας επιτρέπουν να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση μεγαλύτερης διάρκειας, αυτό δεν ισχύει αναγκαστικά για κάθε βιετναμέζικη πρεσβεία ή προξενείο. "Ορισμένα προξενεία στη Νοτιοανατολική Ασία παρέχουν μόνο βίζα διάρκειας δύο εβδομάδων για το Βιετνάμ", λέει ο Jason D. του Βιετνάμ, "και οι τιμές από το προξενείο στο προξενείο ποικίλλουν πολύ".

Μην ξεκινήσετε τη διαδικασία αίτησης έως ότου τα σχέδια ταξιδιού σας είναι βέβαιο ότι θα προωθηθούν. Τα επίσημα έντυπα απαιτούν να δηλώσετε τα λιμάνια άφιξης και αναχώρησης και είναι πολύ δύσκολο να αλλάξετε αυτό το τελευταίο λεπτό.

Αφήστε αρκετό χρόνο στην πρεσβεία να επεξεργαστεί τη βίζα σας. Μην υποβάλλετε την βίζα σας την τελευταία στιγμή.

Οι πρεσβείες και τα προξενεία του Βιετνάμ είναι κλειστά και στις βιετναμέζικες αργίες, οπότε λάβετε υπόψη αυτό πριν επισκεφθείτε.

Οι επισκέπτες στο Βιετνάμ πρέπει να συμπληρώσουν ένα έντυπο εισόδου / εξόδου και μια τελωνειακή διασάφηση σε δύο αντίτυπα. Το κίτρινο αντίγραφο θα σας δοθεί πίσω και θα πρέπει να το κρατήσετε ασφαλές με το διαβατήριό σας. Θα σας ζητηθεί να το παρουσιάσετε όταν φύγετε.

Εάν ξεκινάτε από το Βιετνάμ, πάρτε μια βίζα που είναι κολλημένη στο διαβατήριό σας, όχι μια βίζα χαλαρής φύσης που είναι μόνο ελαφρώς συνδεδεμένη με τα έγγραφά σας. Οι τελευταίες θεωρήσεις συχνά απομακρύνονται από αξιωματούχους του Βιετνάμ όταν διασχίζετε τα σύνορα, αφήνοντάς σας χωρίς αποδείξεις εξαφάνισης του Βιετνάμ. Αυτό έχει προκαλέσει προβλήματα στους επιβάτες, ιδιαίτερα εκείνους που κάνουν τη διέλευση στο Λάος.

Ένα καταρτισμένο ταξιδιωτικό πρακτορείο του Βιετνάμ μπορεί να είναι σε θέση να εξασφαλίσει βίζα του Βιετνάμ για εσάς με επιπλέον κόστος, με ελάχιστο πονοκέφαλο.

Η επόμενη σελίδα παρέχει μια λίστα με τις πρεσβείες και τα προξενεία του Βιετνάμ στις Η.Π.Α. και σε όλο τον κόσμο, με ιδιαίτερη έμφαση στη Νοτιοανατολική Ασία (για ταξιδιώτες που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για βίζα από το Βιετνάμ πριν κάνουν το σύντομο βόδι πέρα ​​από τα σύνορα).

Βιετνάμ Πρεσβείες στη Βόρεια Αμερική

Washington DC, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
1233 20th Street, NW, Suite 400, Ουάσιγκτον, DC 20036
Τηλέφωνο: + 1-202-8610737; + 1-202-8612293
Φαξ: + 1-202-8610694; + 1-202-8610917
Email: info@vietnamembassy-usa.org

Σαν Φρανσίσκο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Προξενείο)
1700 California St., Suite 430 San Francisco, CA 94109, USA
Τηλέφωνο: + 1-415-9221577; + 1-415-9221707, Φαξ: + 1-415-9221848; + 1-415-9221757
Email: info@vietnamconsulate-sf.org

Οτάβα, Καναδάς
470 Wilbrod Street, Οτάβα, Οντάριο, Κ1Ν 6Μ8
Τηλέφωνο: (1-613) 236 0772
Προξενικό τηλέφωνο: + 1-613-2361398; Φαξ: + 1-613-2360819
Φαξ: + 1-613-2362704

Βιετνάμ Πρεσβείες στην Κοινοπολιτεία

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
12-14 Victoria Rd., London W8-5rd, UK
Φαξ: + 4420-79376108
Email: embassy@vietnamembassy.org.uk

Καμπέρα, Αυστραλία
6 Timbarra Crescent, O'Malley, ACT 2606, Αυστραλία
Τηλέφωνο: + 61-2-62866059

Βιετνάμ Πρεσβείες στη Νοτιοανατολική Ασία

Μπρουνέι Νταρουσαλάμ
Νο 9, Spg 148-3 jalan Telanai ΒΑ 2312, BSB - Brunei Darussalam
Τηλέφωνο: + 673-265-1580, + 673-265-1586
Φαξ: + 673-265-1574
Email: vnembassy@yahoo.com

Πνομ Πενχ, Καμπότζη
436 Monivong, Πνομ Πενχ, Καμπότζη
Τηλέφωνο: + 855-2372-6273, + 855-2372-6274
Φαξ: + 855-2336-2314
Email: vnembassy03@yahoo.com, vnembpnh@online.com.kh

Battambang, Καμπότζη

Οδός αριθ. 03, επαρχία Battambang, Βασίλειο της Καμπότζης
Τηλέφωνο: (+855) 536 888 867
Φαξ: (+855) 536 888 866
Email: duyhachai@yahoo.com

Τζακάρτα, Ινδονησία
Νο.25 JL.

Teuku Umar, Menteng, Τζακάρτα-Πουσάτ, Ινδονησία
Τηλέφωνο: + 6221-310 0358, + 6221-315-6775
Προξενείο: + 6221-315-8537
Φαξ: + 6221-314-9615
Email: embvnam@uninet.net.id

Βιεντιάν, Λάος
Τηλέφωνο: + 856-21413409, + 856-21414602
Προξενικός: + 856-2141 3400
Φαξ: + 856-2141 3379, + 856-2141 4601
Email: dsqvn@laotel.com, lao.dsqvn@mofa.gov.vn

Λουάνγκ Πραμπάνγκ, Λάος
427-428, εκείνο το χωριό BoSot, Luang Prabang , Λάος
Τηλ .: +856 71 254748
Φαξ: +856 71 254746
Email: tlsqlpb@yahoo.com

Κουάλα Λουμπουρ, Μαλαισία
Νο.4, Persiaran Stonor 50450, Κουάλαρ Λουμπούρ, Μαλαισία
Τηλέφωνο: + 603-2148-4534
Προξενικός: + 603-2148-4036
Φαξ: + 603-2148-3270
Email: daisevn1@streamyx.com, daisevn1@putra.net.my

Yangon, Μιανμάρ
70-72 Than Lwin Road, Μπαχάνο, Yangon
Τηλέφωνο + 951-524 656, + 951-501 993
Φαξ: + 951-524 285
Email: vnembmyr@cybertech.net.mm

Μανίλα, Φιλιππίνες
670 Pablo Ocampo (Vito Cruz) Malate, Μανίλα, Φιλιππίνες
Τηλέφωνο: + 632-525 2837, + 632-521-6843
Προξενικός: + 632-524-0364
Φαξ: + 632-526-0472
Email: sqvnplp@qinet.net, vnemb.ph@mofa.gov.vn

Σιγκαπούρη
10 Leedon Park St., Σιγκαπούρη 267887
Τηλέφωνο: + 65-6462-5936, + 65-6462-5938
Φαξ: + 65-6468-9863
Email: vnemb@singnet.com.sg

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη
83/1 Wireless Road, Lumpini, Pathumwan, Μπανγκόκ 10330
Τηλέφωνο: + 66-2-2515836, + 66-2-2515837, + 66-2-2515838 (επέκταση 112, 115, ή
116). + 66-2-6508979
Email: vnembtl@asianet.co.th, vnemb.th@mofa.gov.vn

Khonkaen, Ταϊλάνδη
65/6 Chatapadung, Khonkaen, Ταϊλάνδη
Τηλέφωνο: +66) 4324 2190
Φαξ: +66) 4324 1154
Email: khue@loxinfo.co.th