Πάρτε μια βίζα για το Βιετνάμ

Δείτε την ακριβή διαδικασία για την απόκτηση θεώρησης κατά την άφιξη στο Βιετνάμ

Η απόκτηση θεώρησης για το Βιετνάμ εμπλέκεται ελαφρώς περισσότερο από τη λήψη ενός για άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Εκτός από λίγες, τυχερές εθνικότητες που απαλλάσσονται, σίγουρα θα σας αρνηθεί την είσοδο αν εμφανιστείτε χωρίς βίζα. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες δεν θα σας αφήσουν ούτε να επιβιβαστείτε στην πτήση προς το Βιετνάμ χωρίς μια προκαθορισμένη θεώρηση ή επιστολή έγκρισης.

Πώς να πάρετε μια βίζα για το Βιετνάμ

Έχετε δύο επιλογές για να αποκτήσετε τη βίζα για το Βιετνάμ: να ζητήσετε θεώρηση σε ένα βιετναμέζικο προξενείο σε διαφορετική χώρα ή να λάβετε επιστολή έγκρισης τύπου Visa μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου τρίτου μέρους. Μπορείτε να λάβετε το επιστολή έγκρισης τύπου Visa online με μικρή χρέωση, στη συνέχεια να το παρουσιάσετε για θεώρηση κατά την άφιξή σας σε ένα από τα διεθνή αεροδρόμια του Βιετνάμ.

Το διαβατήριό σας πρέπει να έχει άδεια τουλάχιστον έξι μηνών για να λάβει θεώρηση για το Βιετνάμ.

Σημείωση: Όλοι οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφθούν το νησί Phu Quoc για 30 ημέρες χωρίς βίζα για το Βιετνάμ.

Βιετνάμ συστήματος βίζα

Το Βιετνάμ εφάρμοσε ένα σύστημα E-Visa την 1η Φεβρουαρίου 2017. Παρόλο που το σύστημα ήταν αρχικά buggy, οι ταξιδιώτες θα είναι σε θέση να φροντίζουν τη βίζα τους ηλεκτρονικά πριν φτάσουν, απλοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία.

Θα χρειαστείτε μια σάρωση / φωτογραφία του διαβατηρίου σας καθώς και μια ξεχωριστή, πρόσφατη φωτογραφία μεγέθους διαβατηρίου του εαυτού σας. Μετά τη μεταφόρτωση των εικόνων, θα πληρώσετε US $ 25.

Τρεις μέρες αργότερα, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την ηλεκτρονική σας βίζα στο Βιετνάμ που επισυνάπτεται. Εκτυπώστε αυτό και φέρετε μαζί σας στο Βιετνάμ.

Σημείωση: Έχουν ξεσπάσει χιλιάδες ιστότοποι που ισχυρίζονται ότι είναι ο επίσημος ιστότοπος E-Visa. Αυτοί είναι όλοι οι μεσάζοντες που απλά διαβιβάζουν τις πληροφορίες σας στον επίσημο ιστότοπο, αλλά διατηρούν ένα τέλος.

Κάποιοι ακόμη ψεύτικες ονομασίες κυβερνητικών τομέων για να φαίνονται επίσημες!

Βίζα Βιετνάμ κατά την άφιξη

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για τους ταξιδιώτες να λάβουν θεώρηση κατά την άφιξή τους στο Βιετνάμ είναι να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πρώτα για επιστολή έγκρισης τύπου Visa μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου τρίτου μέρους. Η επιστολή έγκρισης τύπου Visa δεν πρέπει να συγχέεται με μια ηλεκτρονική θεώρηση. εκδίδονται από ιδιωτικές εταιρείες και όχι από την κυβέρνηση και δεν εγγυώνται την είσοδο στη χώρα.

Προειδοποίηση: Η θεώρηση κατά την άφιξη λειτουργεί μόνο για την άφιξη σε ένα από τα σημαντικότερα διεθνή αεροδρόμια: Saigon, Hanoi ή Da Nang.

Εάν διασχίσετε στο Βιετνάμ από μια γειτονική χώρα, πρέπει να έχετε ήδη οργανώσει μια ταξιδιωτική βίζα από βιετναμέζικη πρεσβεία.

Βήμα 1: Υποβάλετε αίτηση για επιστολή έγκρισης στο διαδίκτυο

Τα ταξιδιωτικά γραφεία χρεώνουν περίπου US $ 20 (πληρωτέα μέσω πιστωτικής κάρτας) για να επεξεργαστούν την ηλεκτρονική σας αίτηση. ο χρόνος επεξεργασίας συνήθως διαρκεί 2-3 εργάσιμες ημέρες ή μπορείτε να πληρώσετε περισσότερα για την υπηρεσία Rush. Η υποβολή αίτησης για παραμονή μεγαλύτερη από την τυπική θεώρηση διάρκειας 30 ημερών διαρκεί 7-10 εργάσιμες ημέρες. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες, όπως σάρωση του διαβατηρίου σας. Το πρακτορείο ταξιδιών χειρίζεται όλη την επικοινωνία μαζί σας, αλλά ένα αίτημα για περισσότερες πληροφορίες θα καθυστερήσει σίγουρα την έγκρισή σας.

Err από την πλευρά της προσοχής και να ξεκινήσετε την ηλεκτρονική διαδικασία πολύ πριν από την ημερομηνία πτήσης σας.

Από τεχνική άποψη, δεν χρειάζεται να κλείσετε την πτήση σας στο Βιετνάμ, ωστόσο, δεν μπορείτε να φτάσετε πριν από την ημερομηνία άφιξης που επιλέξατε στην αίτηση. Το πεδίο για τον αριθμό πτήσης στο έντυπο αίτησης είναι προαιρετικό.

Βήμα 2: Εκτυπώστε την επιστολή έγκρισης

Μόλις εγκριθεί, το πρακτορείο ταξιδιών θα στείλει μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας ένα αρχείο εικόνας της σαρωμένης επιστολής έγκρισης, η οποία πρέπει να εκτυπωθεί με ευκρινή και ευανάγνωστο τρόπο. Εκτυπώστε μερικά αντίγραφα για να είστε ασφαλείς. Μην εκπλαγείτε όταν βλέπετε πολλά άλλα ονόματα στην επιστολή έγκρισής σας - είναι φυσιολογικό το όνομά σας να περιλαμβάνεται μόνο σε μια λίστα εγκρίσεων για εκείνη την ημέρα.

Βήμα 3: Κάντε κράτηση της πτήσης σας

Εάν δεν έχετε ήδη κλείσει την πτήση σας στο Βιετνάμ, το κάνετε αφού λάβετε την επιστολή σας για την έγκριση της βίζας. Οι πτήσεις μπορούν να κρατηθούν χωρίς την απόδειξη της θεώρησης, ωστόσο, θα πρέπει να επιδείξετε βίζα από το Βιετνάμ στο διαβατήριό σας ή την έντυπη επιστολή έγκρισης, προτού σας επιτραπεί να επιβιβαστείτε στην πτήση σας.

Βήμα 3: Άφιξη στο Βιετνάμ

Κατά την άφιξή σας, θα πρέπει να πλησιάσετε τη βίζα στο παράθυρο άφιξης για να λάβετε τη φόρμα αίτησης θεώρησης. Μπορούν να ζητήσουν το διαβατήριό σας, το Έντυπο Εγκρίσεων της Βίζας και τις φωτογραφίες διαβατηρίου για να επισπεύσουν την επεξεργασία κατά την συμπλήρωση της φόρμας βίζας. Καταγράψτε βασικές πληροφορίες, όπως τον αριθμό του διαβατηρίου σας, την ημερομηνία έκδοσης και την ημερομηνία λήξης πριν το παραδώσετε.

Θα πάρετε μια θέση για να ολοκληρώσετε τη μικρή αλλά συγχέοντας φόρμα αίτησης και στη συνέχεια να την παρουσιάσετε στο παράθυρο. Αφού σας καλέσει το όνομά σας, θα λάβετε το διαβατήριό σας με αυτοκόλλητη ετικέτα θεώρησης μιας σελίδας Βιετνάμ μέσα. Ανάλογα με την ουρά, η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

Τέλη Visa: Θα πρέπει να πληρώσετε ένα τέλος θεώρησης κατά την άφιξή σας κατά την παρουσίαση των εγγράφων σας. Για μια μονοήμερη βίζα 30 ημερών κατά την άφιξη, οι Αμερικανοί πολίτες πληρώνουν τώρα US $ 45 (το νέο τέλος τέθηκε σε επιπτώσεις το 2013). Αυτό είναι απολύτως ξεχωριστό από τα US $ 20 + που έχουν ήδη καταβληθεί για επιστολή έγκρισης. Στη συνέχεια θα προστεθεί μια θεώρηση στο διαβατήριό σας και μπορείτε να εισέλθετε στο Βιετνάμ.

Σημείωση: Παρόλο που δύο φωτογραφίες διαβατηρίου απαιτούνται επίσημα, το αεροδρόμιο της Σαϊγκόν ζητά μόνο ένα. Θα πρέπει να είναι πρόσφατα, σε λευκό φόντο, και να συμμορφώνονται χαλαρά με το επίσημο μέγεθος των 4 x 6 εκατοστών. Εάν δεν έχετε φωτογραφίες, κάποια αεροδρόμια διαθέτουν περίπτερα όπου μπορείτε να τα πάρετε με μικρή χρέωση.

Πάρτε μια βίζα από μια πρεσβεία του Βιετνάμ

Αν σκοπεύετε να περάσετε στο Βιετνάμ από μια γειτονική χώρα, θα πρέπει να επισκεφθείτε ήδη μια βιετναμέζικη πρεσβεία και να κανονίσετε μια τουριστική βίζα στο διαβατήριό σας. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και μια εβδομάδα, οπότε μην περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή που θα ισχύσει!

Δυστυχώς, οι χρόνοι επεξεργασίας, οι διαδικασίες και τα τέλη βίζα διαφέρουν σημαντικά από τόπο σε τόπο, ανάλογα με το ποια πρεσβεία χειρίζεται την αίτησή σας. Οι Αμερικανοί έχουν την επιλογή να κάνουν αίτηση είτε στην Ουάσιγκτον DC είτε στο Σαν Φρανσίσκο. Μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση του Βιετνάμ σε χώρες γύρω από τη Νοτιοανατολική Ασία , ωστόσο, όλοι έχουν τις δικές τους διαδικασίες και περιορισμούς.

Για να είστε σίγουροι, ελέγξτε για ενημερωμένους κανόνες θεώρησης για κάθε δικτυακό τόπο της πρεσβείας ή για να τους καλέσετε πριν προγραμματίσετε το ταξίδι σας. Θυμηθείτε: οι πρεσβείες θα κλείσουν για όλες τις βιετναμέζικες εθνικές αργίες καθώς και τις αργίες για την τοπική χώρα.

Εάν προτιμάτε να πετάξετε χρήματα στο πρόβλημα από το να εργαστείτε μέσω της γραφειοκρατίας, μπορείτε να κανονίσετε μια βίζα για το Βιετνάμ μέσω ταχυδρομείου του διαβατηρίου σας σε πράκτορες τρίτων που χειρίζονται τη διαδικασία.

Χώρες με απαλλαγές από την υποχρέωση θεώρησης

Σεπτέμβριος 2014 Ενημέρωση: Η Γαλλία, η Αυστραλία, η Γερμανία, η Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν προστεθεί στον κατάλογο χωρών με απαλλαγές από την υποχρέωση θεώρησης.