Πώς να φάτε Pho στο Βιετνάμ

Εισαγωγή στη Νόστιμη Σούπα Νούντλ του Βιετνάμ

Δεν έχει σημασία τι ώρα της ημέρας ή της νύχτας, ένα ποτήρι με ατμό pho noodle σούπα δεν είναι ποτέ δύσκολο να βρεθεί στο Βιετνάμ. Ακριβώς όπως το pad thai στην Ταϊλάνδη, το pho είναι το ανεπίσημο εθνικό πιάτο του Βιετνάμ που εξάγεται με υπερηφάνεια σε όλο τον κόσμο.

Το Pho αποτελείται από ζυμαρικά από ρύζι σε ένα ελαφρύ ζωμό με βάση το κρέας. Το πιάτο συνήθως συνοδεύεται από βασιλικό, ασβέστη, τσίλι και άλλα πρόσθετα στο πλάι, έτσι ώστε οι τρώγοντες να μπορούν να ετοιμάσουν τη σούπα με τη δική τους γεύση.

Οι ισορροπημένες γεύσεις γλυκών, αλμυρών, πικάντικων και εσπεριδοειδών είναι εξαιρετικά μεταδοτικές. pho γίνεται συνήθως ένα στιγμιότυπο αγαπημένο για όσους επισκέπτονται το Βιετνάμ !

Τι πηγαίνει στο αγαπημένο σας φαγητό Φο;

Παραδοσιακά, φαγητό pho noodle κατανάλωνε οι άνθρωποι του Βιετνάμ για πρωινό και μερικές φορές γεύμα. Σήμερα, τόσο οι ντόπιοι όσο και οι αλλοδαποί μπορούν να βρεθούν ανασκαμμένοι πάνω από τα ατμόσφαιρα ποτ στα ποδήλατα του δρόμου όλη τη νύχτα.

Παρά την απλότητά του προς τα έξω, το pho υποστηρίζεται από μια περίπλοκη διάταξη γεύσεων και υφών.

Τα καλύτερα pho εξαρτήματα εστιάζουν στη δημιουργία ενός σαφούς αλλά γευστικού ζωμού . Είναι πιο δύσκολο από ό, τι φαίνεται: οι μαγειρευτές pho βασίζονται σε ένα καλά οργανωμένο σούπα και ένα έξυπνο μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο γλυκάνισο και κανέλα, με πινελιές από κάρδαμο, μάραθο και γαρίφαλο. Τα φρυγμένα κρεμμύδια και το τζίντζερ σε φέτες προσθέτουν μια τελική βοτανική topnote στη σούπα.

Ακολουθούν τα ζυμαρικά : φρέσκα φτιαγμένα σκέλη ρυζιού-αλευριού που αποτελούν τον πραγματικό όγκο του πιάτου.

Τα ζυμαρικά παίζουν από τις μικρές ποσότητες κρέατος - λεπτές φέτες βοδινού ή ελαφριές κεφτεδάκια - που μαγειρεύονται ξεχωριστά από το ζωμό και περιλαμβάνονται στην τελευταία στιγμή.

Τέλος, οι γαρνιρισμένες γαρνιτούρες ολοκληρώνουν το σύνολο, που αποτελείται συνήθως από βασιλικό της Ταϊλάνδης, τα πράσινα κρεμμύδια, το κοράνιο και τα λάχανα φασολιών.

(Pro συμβουλή: τα λάχανα φασολιών είναι για τους τουρίστες.)

Θα βρείτε καρυκεύματα που σερβίρονται παράλληλα με το pho σας, αλλά αυτά πρέπει να είναι αυστηρά προαιρετικά - και για πολύ καλά φτιαγμένα pho, εντελώς περιττά. Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να γευτείτε το φακό σας πριν γευθείτε, αλλά οι πραγματικοί ενθουσιώδεις φίλοι απολαμβάνουν το ζωμό πριν βγάλουν τη σάλτσα ψαριών ή πιέζοντας το ασβέστη.

Για όλα αυτά, το pho είναι φθηνά διαθέσιμο παντού στο Βιετνάμ. ένα μεγάλο μπολ κοστίζει μόνο περίπου 20.000-40.000 VND (περίπου 90 σεντς έως $ 1.80, διαβάστε για χρήματα στο Βιετνάμ ).

Πώς να φάνε Pho - ένας οδηγός του Newbie

Εκφωνείται κάτι σαν το "fuuuh" με ένα φωνηέντο, το pho είναι δύσκολο για τους Δυτικούς να πει σωστά λόγω του τόνου. Ευτυχώς, το pho είναι ευκολότερο να τρώει παρά να προφέρει.

Όταν φτάσει το pho, πάρτε τα ξυλάκια σας στο κυρίαρχο χέρι σας και το κουτάλι σούπας στο άλλο.

Ξεκινήστε με το ζωμό: πίνετε το και πιάστε τις βαθιές, πλούσιες γεύσεις του κρέατος που έχει βράσει σε κάθε σταγόνα. Τα αρωματικά έρχονται στη συνέχεια: το γλυκάνισο, το τζίντζερ και η κανέλα θα πρέπει να κορεσμούν τα ρουθούνια σας καθώς πιείτε το ζεστό υγρό.

Το slurping είναι απολύτως αποδεκτό , ακόμα και ενθαρρύνεται: δείχνει ότι απολαμβάνετε το γεύμα σας και είναι μια μεγάλη φιλοφρόνηση στους μάγειρες! Διαβάστε για την εθιμοτυπία στο Βιετνάμ .

Αφού δοκιμάσετε το ζωμό, δοκιμάστε την γεύση . Πιέστε το ασβέστη ή ψιλοκόψτε λίγο σάλτσα ψαριού ή βάλτε μια ματσάτα μαύρης πιπεριάς. Εάν το ζωμό είναι ήδη καλό, παραλείψτε αυτό το βήμα.

Προσθέστε τις γαρνιρισμένες γαρνιτούρες με τα ξυλάκια σας και πιέστε τα πράσινα στο κάτω μέρος του μπολ για να τα μαγειρέψετε ελαφρώς στη ζέστη. Μην βάζετε τα φύλλα στο σύνολο: σκίζετε σε κομμάτια πριν τα προσθέσετε.

Από πού έρχεται πραγματικά η Pho;

Παρά τη δημοτικότητά του, οι απόψεις διαφέρουν ως προς την προέλευση της σούπας pho. Οι ειδικοί στο μαγειρικό σκεύασμα συμφώνησαν γενικά ότι τα ζυμαρικά ρυζιού ήρθαν από καντονέζους μετανάστες από την επαρχία Guandong στη νότια Κίνα.

Κάποιοι λένε ότι η ίδια η σούπα επηρεάστηκε από τους Γάλλους κατά τη διάρκεια του αποικισμού τους στο Βιετνάμ, ωστόσο, οι ντόπιοι αμφισβητούν αυτή τη θεωρία. Ο βιετναμέζικος ισχυρισμός ότι το pho προήλθε από την επαρχία Nam Dinh νοτιοδυτικά του Ανόι και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε άλλα μέρη της χώρας.

Μέχρι σήμερα, οι κάτοικοι του Ανόι απολαμβάνουν την απαίτηση του Βορρά ότι έχει εφεύρει pho. Οι Βορρά εξυπηρετούν το pho τους με τα λαχανικά που έχουν ήδη ενσωματωθεί στο κύπελλο της σούπας και των noodles. μόνο εκείνοι οι βαρβάροι στα νότια εξυπηρετούν τα φυτικά γαρνιτούρα ξεχωριστά!

Το βόρειο pho απαντά στο όνομα pho bac : το απόθεμα είναι χωρίς ζάχαρη, χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό μείγμα μπαχαρικών που αρωματίζεται κυρίως με γλυκάνισο. Διαβάστε για το μοναδικό Hanoi παίρνει το βιετναμέζικο φαγητό .

Παραλλαγές της Φω

Τα συστατικά και τα στυλ pho noodle σούπα ποικίλλουν ανάλογα με την περιοχή σε όλο το Βιετνάμ. Φυσικά σημαίνει ότι το πιάτο περιέχει κοτόπουλο. Το pho bo σημαίνει ότι το πιάτο παρασκευάζεται με βόειο κρέας. Ο πρώτος χρησιμοποιεί ολόκληρα κοτόπουλα βρασμένα στο δοχείο. ο τελευταίος χρησιμοποιεί κόκαλα oxtail, φτερά και βόειο κρέας.

Για να συμβαδίσει με τις τάσεις των τουριστών, η χορτοφαγία και το tofu pho μπορούν τώρα να βρεθούν σε μεγάλες πόλεις όπως το Ανόι , το Χουέ και το Χο Τσι Μινχ . (Το Ανόι, αναμφισβήτητα, βρίσκεται στη λίστα των κορυφαίων πόλεων της Νοτιοανατολικής Ασίας για φαγητό .)

Άλλες παραλλαγές στο pho που μπορεί να συναντήσετε περιλαμβάνουν:

Το τελικό φαγητό Pho - όχι για τα λιγοστά της καρδιάς - είναι γνωστό ως « pho dac biet » και περιέχει κάθε είδος κρέατος που διατίθεται στο εστιατόριο, όπως καρδιές κοτόπουλου, ήπαρ, κρέας βοδιού και τένοντες.