Τα 10 καλύτερα κλαμπ τζαζ στη Νέα Ορλεάνη

Η Jazz γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη , με ρίζες που φτάνουν στην πλατεία του Κονγκό, όπου οι υποδουλωμένοι Αφρικανοί στην αποικιοκρατική εποχή είχαν τη δυνατότητα να συναθροίζονται τις Κυριακές για να χορεύουν και να μοιράζονται τραγούδια. Ξεκίνησε να παίρνει τη μορφή όπως το γνωρίζουμε στα σαλόνια του Storyville, στους δρόμους όπου σχηματίστηκαν ορειχάλκινα συγκροτήματα και σχηματίστηκαν δεύτερες γραμμές , και στις θρυλικές χορευτικές αίθουσες όπως το Funky Butt, όπου ο Buddy Bolden ανέθρεψε χορευτές με τα swinging blues του.

Η Jazz στην πόλη της Νέας Ορλεάνης έφτασε πραγματικά στην ακμή της στην ζεστή εποχή της τζαζ, πριν από τη Μεγάλη Μετανάστευση και τη Χάρλεμ Αναγέννηση δημιούργησαν νέους κόμβους τζαζ στο Σικάγο, τη Νέα Υόρκη και αλλού, με πολλούς καλύτερους μουσικούς της πόλης (Louis Armstrong και Jelly Roll Morton, για δύο), αφήνοντας για πιο πράσινα βοσκότοπους. Η Νέα Ορλεάνη, πάντα στη μουσική εμπροσθοφυλακή, τελικά έγινε μια R & B / νωρίς ροκ πόλη, και στη συνέχεια μια πόλη funk, και αργότερα μια πόλη hip-hop, με τζαζ που υπήρχε σε μεγάλο βαθμό στα περιθώρια καθώς τα χρόνια συνέχιζαν.

Αλλά οι παλιές παραδόσεις σίγουρα δεν έφυγαν ποτέ. Υπάρχουν λαμπρές καλλιτέχνες που κρατούν ζωντανό το μουσικό πνεύμα του Sidney Bechet και του βασιλιά Oliver και πολλούς άλλους που πιέζουν τα όρια της τζαζ με τους πιο σύγχρονους τρόπους. Θέλετε να δείτε μόνοι σας; Κάντε τους γύρους μερικών από αυτούς τους απίστευτους χώρους και ακούστε.