Το νεκροταφείο Lafayette στη Νέα Ορλεάνη

Το νεκροταφείο Lafayette είναι ένα από τα παλαιότερα νεκροταφεία της πόλης. Αν είστε λάτρεις ταινιών, τα κομμάτια ίσως σας φαίνονται γνωστά, καθώς αυτό είναι ένα δημοφιλές περιβάλλον για πολλές ταινίες που γίνονται εδώ στη Νέα Ορλεάνη. Το νεκροταφείο οριοθετείται από την οδό Ουάσινγκτον, την οδό Πρυτανίας, την έκτη οδό και την οδό Κολοσσαίου. Η ιστορία του νεκροταφείου χρονολογείται από τις αρχές του 19ου αιώνα, προτού γίνει μέρος της Νέας Ορλεάνης .

Ιστορία και κίτρινο πυρετό

Χτισμένο σε αυτό που ήταν κάποτε η πόλη της Lafayette, το νεκροταφείο ιδρύθηκε επίσημα το 1833.

Η περιοχή ήταν παλαιότερα μέρος της φυτείας Livaudais, και η πλατεία είχε χρησιμοποιηθεί για ταφές από το 1824. Το νεκροταφείο σχεδιάστηκε από τον Benjamin Buisson και αποτελείται από δύο διασταυρωμένους δρόμους που χωρίζουν την ιδιοκτησία σε τέσσερα τεταρτημόρια. Το 1852, η Νέα Ορλεάνη συνέδεσε την πόλη της Lafayette, και το νεκροταφείο έγινε το νεκροταφείο της πόλης, το πρώτο προγραμματισμένο νεκροταφείο στη Νέα Ορλεάνη .

Τα πρώτα διαθέσιμα αρχεία ταφής χρονολογούνται από τις 3 Αυγούστου 1843, αν και το νεκροταφείο είχε χρησιμοποιηθεί πριν από την ημερομηνία αυτή. Το 1841 υπήρχαν 241 ταφές στην Lafayette θυμάτων κίτρινου πυρετού. Το 1847, περίπου 3000 άνθρωποι πέθαναν από κίτρινο πυρετό, ενώ η Lafayette κρατά περίπου 613 από αυτούς. Μέχρι το 1853, το χειρότερο ξέσπασμα προκάλεσε περισσότερους από 8000 θανάτους, ενώ συχνά έμειναν τα σώματα στις πύλες της Lafayette. Πολλά από αυτά τα θύματα ήταν μετανάστες και άνδρες με ιστιοφόρο που εργάζονταν στην περιοχή του Μισισιπή.

Το νεκροταφείο έπεσε σε δύσκολους καιρούς και πολλοί τάφοι βανδαλώθηκαν ή έπεσαν σε καταστροφή.

Χάρη στη σκληρή δουλειά του οργανισμού "Save Our Cemeteries", έγιναν εκτεταμένες προσπάθειες αποκατάστασης και συντήρησης, ενώ η Lafayette είναι ανοιχτή για περιηγήσεις.

Τάφοι στο νεκροταφείο της Lafayette

Θάλαμοι τοίχου, ή "φούρνοι", ευθυγραμμίζουν την περίμετρο του νεκροταφείου εδώ, όπως στο St. Roch και τις ιδιότητες του St. Louis.

Αξιοσημείωτοι τάφοι εδώ είναι ο τάφος της οικογένειας Smith & Dumestre, στην Ενότητα 2, με 37 ονόματα σκαλισμένα σε αυτό με ημερομηνίες που κυμαίνονται από το 1861 έως το 1997. Πολλοί τάφοι απαριθμούν τέτοιες αιτίες θανάτου, όπως κίτρινο πυρετό, αποπληξία και χτυπήματα από κεραυνό. Επίσης, θαμμένοι εδώ είναι βετεράνοι πολλών πολέμων, συμπεριλαμβανομένου του Εμφυλίου Πολέμου και μέλους της Γαλλικής Ξένου Λεγεώνας. Οκτώ τάφοι περιγράφουν κυρίες ως "συζύγους".

Αρκετά διακριτικά μνημεία είναι για τον αποθανόντα του "Woodman του Κόσμου", μια ασφαλιστική εταιρεία που εξακολουθεί να υπάρχει και η οποία προσέφερε ένα «επίδομα μνημείων». Ο γενικός ταξίαρχος Harry T. Hays του Συνομοσπονδιακού Στρατού είναι θαμμένος εδώ, σε μια περιοχή με σπασμένη στήλη. Η οικογένεια Brunies, της τζαζ φήμης, έχει έναν τάφο εδώ. Το Lafayette Hook and Ladder Co. Νο. 1, το Chalmette Fire Co. Νο. 32 και η Jefferson Fire Company No. 22, έχουν όλοι τους ομαδικούς τάφους εδώ. Ο «μυστικός κήπος» είναι ένα τετράγωνο τεσσάρων τάφων που χτίστηκαν από φίλους, το «Quarto», που ήθελαν να θαφτούν μαζί. Σύμφωνα με το Save Our Cemeteries, το Quarto πραγματοποίησε μυστικές συναντήσεις, αλλά το τελευταίο μέλος κατέστρεψε το βιβλίο σημειώσεων τους. Τα μόνα αποδεικτικά στοιχεία της ύπαρξής τους είναι δύο κλειδιά από τα πρακτικά τους, τα οποία έχουν γίνει σε καρφίτσες και ανήκουν στους απογόνους τους.