Πώς να μετατρέψετε, να χρησιμοποιήσετε και να αποθηκεύσετε Μαλαισία Ringgit ενώ ταξιδεύετε

Όλοι για την κατάρρευση, την αλλαγή, τις πιστωτικές κάρτες και το κρύο, σκληρό νόμισμα στη Μαλαισία

Μετά την άφιξή σας στη Μαλαισία , η δουλειά είναι να αλλάξετε τα χρήματά σας στο τοπικό νόμισμα, το Μαλαισιανό Ringgit (το όνομα σημαίνει "οδοντωτό", που προέρχεται από τις οδοντωτές άκρες των ισπανικών ασημένιων δολαρίων που κυκλοφόρησαν σε όλη την περιοχή μετά την πτώση του Melaka στους Πορτογάλους) .

Ως μια αρκετά προηγμένη οικονομία της αγοράς, η Μαλαισία επιτρέπει στους επισκέπτες της να χρησιμοποιούν μετρητά, ταξιδιωτικές επιταγές και πιστωτικές κάρτες με ευκολία σε ολόκληρη τη χώρα.

Αναμείνετε πολύ λίγα προβλήματα, αλλάζοντας τα αμερικανικά δολάρια σας για ringgit σε οποιονδήποτε από τους πολλούς μεταπωλητές χρημάτων ή τράπεζες σε όλη τη χώρα.

Οι ονομαστικές αξίες του Ringgit και οι τιμές συναλλάγματος

Το Μαλαισιανό Ringgit (MYR) είναι η επίσημη νομισματική μονάδα της Μαλαισίας. Οι χαρτονομίσματα εκφράζονται σε MYR1, MYR5, MYR10, MYR50 και MYR100. Τα κέρματα έρχονται σε 5, 10, 20 και 50 den denominations.

Τα χρήματα με βάση το πολυμερές φθάνουν σταδιακά. πολλές από τις μπλε σημειώσεις 1-ringgit που κυκλοφορούν τώρα είναι κατασκευασμένες από πλαστικό, με ένα καθαρό παράθυρο στη μέση.

Για την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία της ringgit έναντι τριών βασικών νομισμάτων παγκοσμίως, ελέγξτε τους παρακάτω συνδέσμους:

Αλλαγή χρημάτων στη Μαλαισία

Ως προηγμένο κράτος μεσαίου εισοδήματος, η Μαλαισία διαθέτει ένα πλήρως ανεπτυγμένο σύστημα τραπεζών και ανταλλαγών. Δολάρια ΗΠΑ ή άλλο ξένο νόμισμα μπορούν να αλλάξουν σε τράπεζες και εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές χρημάτων παντού.

Οι καλύτερες τιμές μπορούν να βρεθούν σε τράπεζες και εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές χρημάτων.

Μετατροπείς χρημάτων στη Μαλαισία. Μετατροπείς χρημάτων μπορούν να βρεθούν όπου συγκεντρώνονται οι τουρίστες και προσφέρουν καλή αξία για το ξένο νόμισμά σας. Αυτές οι εγκαταστάσεις δέχονται σημαντικά διεθνή νομίσματα και ορισμένα περιφερειακά νομίσματα (ευρώ, δολάριο ΗΠΑ, δολάριο Σιγκαπούρης και ινδονησιακή ρουπία).

Τα ποσοστά της ημέρας συνήθως δημοσιεύονται στο εξωτερικό της επιχείρησης για γρήγορη αναφορά. Οι μεταπωλητές χρημάτων θα δέχονται μόνο τα τραπεζογραμμάτια σε καλή κατάσταση, οπότε αν βγάζετε ένα χαρτονόμισμα ενός λογαριασμού δολαρίου που έχει περάσει από το πλυντήριο, δύο φορές, ξεχάστε το.

Ξενοδοχεία. Επειδή δεν υπάρχει ένας χρήσιμος αλλαγέας χρημάτων, μπορείτε να αλλάξετε το νόμισμά σας στο ξενοδοχείο σας, αλλά οι τιμές δεν συγκρίνονται κακώς δίπλα σε τράπεζες και χρηματιστές.

Εύρεση ΑΤΜ στη Μαλαισία

Οι αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές είναι εύκολο να βρεθούν στις πόλεις της Μαλαισίας και να προσφέρουν ένα οικονομικό και ασφαλέστερο τρόπο για να αποκτήσετε το τοπικό νόμισμα (υποθέτοντας ότι οι αμοιβές της τράπεζάς σας δεν είναι τόσο απαγορευτικές). Τα ΑΤΜ στη Μαλαισία μπορούν να βρεθούν σε μεγάλα υποκαταστήματα τραπεζών, εμπορικά κέντρα, τερματικούς σταθμούς αέρα και εδάφους.

Εάν η τράπεζά σας είναι μέρος του παγκόσμιου δικτύου ATM Cirrus ή Plus, αναζητήστε ένα ΑΤΜ που φέρει την ίδια σήμανση δικτύου με την κάρτα σας. Μπορείτε επίσης να αποσύρετε το νόμισμα από την πιστωτική σας κάρτα - οι κάτοχοι της MasterCard μπορούν να αποσύρουν από τα κυκλώματα της Cirrus και οι κάτοχοι καρτών Visa μπορούν να αποσύρουν από τα ATMs Plus.

Ανάλογα με τα όρια της δικής σας τράπεζας, τα περισσότερα ΑΤΜ θα επιτρέψουν μέγιστες αναλήψεις περίπου 1.500 MYR ανά συναλλαγή και 3.000 MYR ανά ημέρα. Οι μηχανές θα διανέμουν σημειώσεις σε 10 ονομαστικές αξίες MYR και MYR 50.

Πιστωτικές κάρτες στη Μαλαισία

Σημαντικά πολυκαταστήματα, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία δέχονται πιστωτικές κάρτες. Οι τοπικές πιστωτικές κάρτες χρησιμοποιούν το σύστημα "chip και pin" που ενσωματώνει ένα smart chip που ενισχύει την ασφάλεια στην κάρτα. η πιστωτική σας κάρτα ενδέχεται να απορριφθεί αν δεν διαθέτει έξυπνο τσιπ.

Όσο πιο πολύ από τις πόλεις που πηγαίνετε, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα. Να είστε βέβαιος να φέρει αρκετά μετρητά μαζί σας όταν βγείτε έξω στο boondocks.

Ανατρέφοντας στη Μαλαισία

Η κατάρρευση δεν είναι συνήθης πρακτική στη Μαλαισία. οι περισσότεροι λογαριασμοί ενσωματώνουν μια χρέωση υπηρεσιών 10% στη συναλλαγή.

Γενικά, οι εγκαταστάσεις της Μαλαισίας δεν περιμένουν μια συμβουλή.

Αλλά αν αφήσετε χαλαρή αλλαγή πίσω από τον λογαριασμό όταν φεύγετε από ένα εστιατόριο ή αφήσετε μια άκρη 2 MYR έως 10 MYR, αυτή η ευγένεια δεν θα απορριφθεί.