Τα Περαιτιανά νησιά της Μαλαισίας: Pocket Paradise

Ένας οδηγός για το Pulau Perhentian, Μαλαισία

Ο Περθεντιανός σημαίνει "χώρος για να σταματήσει" στη Μπαλάντα, τη γλώσσα της Μαλαισίας . το κρυστάλλινο γαλάζιο νερό του Περαιτιανών Νήσων γεμάτο με υδρόβια ζωή θα σας κάνει να θέλετε να κάνετε ακριβώς αυτό.

Εύκολα προσβάσιμο από τη βορειοανατολική ακτή, τα Περτενιανά νησιά είναι το στέμμα των νησιών της Μαλαισίας. Οι φτηνές καταδύσεις, οι γραφικές παραλίες και η δροσερή ατμόσφαιρα της ζωής των νησιών κάνουν τους ανθρώπους να αφήνουν τις καρδιές τους θαμμένες στη λευκή άμμο μόλις φύγουν.

Δύο νησιά αποτελούν το κατοικημένο τμήμα του Pulau Perhentian, και οι δύο με τις δικές τους ξεχωριστές προσωπικότητες και τους θιασώτες τους. Ο Perhentian Kecil - το μικρό νησί - τείνει να προσελκύει backpackers, ταξιδιωτικούς ταξιδιώτες και νεότερα πλήθη, ενώ ο μεγαλύτερος Perhentian Besar αντλεί ένα πιο ώριμο, θέρετρο προσανατολισμένο πλήθος.

Επισκεφθείτε τα Περτενιανά Νησιά

Παρόλο που ο τουρισμός είναι η αιματηρή πηγή του Pulau Perhentian, τα νησιά δεν έχουν χάσει την ακαταμάχητη, έκπληξη της ζούγκλας. Δεν υπάρχουν κατασκευές πάνω από δύο ορόφους, χωρίς αυτοκίνητα, και ηλεκτρική ενέργεια παρέχεται από ιδιοσυγκρασιακές γεννήτριες οι οποίες θα μπορούσαν να σας αφήσουν στο σκοτάδι χωρίς καμία ειδοποίηση.

Υπάρχουν ελάχιστες υποδομές στα νησιά. δεν υπάρχουν πραγματικές "τοποθεσίες" ή δραστηριότητες εκτός από την απόλαυση του ήλιου και του νερού.

Προειδοποίηση: Δεν υπάρχουν τράπεζες ή ΑΤΜ στα νησιά. οι κλέφτες στοχεύουν ξενώνες στον Perhentian Kecil επειδή γνωρίζουν ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να φέρουν αρκετά μετρητά στα νησιά.

Περτενιανά νησιά. Τα καταλύματα στις περιφέρειες Perhentian τείνουν προς τον προϋπολογισμό μεσαίας κλίμακας, με το Perhentian Island Resort να αναλάβει το υψηλό τέλος της κλίμακας. Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για να εξετάσετε τις επιλογές σας.

Perhentian Kecil

Ο Περθεντιανός Κέτσιλ είναι ο αδελφός και πιο δραστήριος από τα δύο Περαιτιανά Νησιά . Δημοφιλές με backpackers από όλο τον κόσμο, το μικρό νησί γεμίζει γρήγορα κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης εποχής. δεν είναι ασυνήθιστο να βρείτε τους ανθρώπους που κοιμούνται στην παραλία περιμένοντας τη διαμονή!

Ο Perhentian Kecil χωρίζεται σε δύο ξεχωριστές παραλίες: το Long Beach και το Coral Bay . Το Long Beach είναι ο πρωταρχικός προορισμός στο νησί με καλές παραλίες, νυχτερινή ζωή και περισσότερα καταλύματα. Το Coral Bay είναι σημαντικά πιο χαλαρό και προσφέρει ελαφρώς χαμηλότερες τιμές για διαμονή και φαγητό. Coral Bay είναι το μέρος για να είναι για ένδοξη ηλιοβασιλέματα, αλλά οι περισσότεροι ταξιδιώτες με τα πόδια στο Long Beach για κοινωνική μετά.

Οι δύο παραλίες συνδέονται με ένα μονοπάτι της ζούγκλας που μπορεί να περπατήσει μέσα σε 15 λεπτά.

Perhentian Besar

Επίσης ονομάζεται "το μεγάλο νησί", ο Perhentian Besar απευθύνεται περισσότερο στις οικογένειες, στα ζευγάρια και σε ένα ελαφρώς υψηλότερο προϋπολογισμό.

Το νησί είναι πολύ πιο ήσυχο και πιο χαλαρό από τον Perhentian Kecil. Πολυτελή μπανγκαλόου λειτουργίες που μοιάζουν με μικρά θέρετρα έχουν συσταθεί σε Perhentian Besar και σε αντίθεση με τους ομολόγους τους στο μικρό νησί, περιλαμβάνουν ιδιωτικό μπάνιο και κλιματισμό.

Υπάρχουν τρεις κύριες παραλίες στον Perhentian Besar, όπου ο Teluk Dalam διεκδικεί την πιο απομονωμένη έκταση καθαρού, λευκού άμμου. Μια βραχώδης έκταση της άμμου που είναι γνωστή ως "Beach Love" είναι λίγο πολύ ο τόπος συγκέντρωσης για ανθρώπους που θέλουν να κοινωνικοποιηθούν.

Καταδύσεις στα Περτενιανά νησιά

Το Pulau Perhentian είναι μέρος προστατευόμενου θαλάσσιου πάρκου. η κατάδυση είναι υπέροχη και πολύ φθηνή. Χάρη σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης χελωνών, οι θαλάσσιες χελώνες καθώς και οι καρχαρίες είναι πολυάριθμες. Ο πλήθος καταδυτικών καταστημάτων και στα δύο νησιά παρέχει μαθήματα PADI και διασκεδαστικές καταδύσεις, αρχίζοντας από US $ 25 ανά κατάδυση.

Η ορατότητα είναι συνήθως περίπου 20 μέτρα κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου.

Καταδύσεις

Το Snorkel gear μπορεί να ενοικιαστεί από ξενώνες και παραλιακά σκαφών για περίπου 3 δολάρια την ημέρα. Εκδρομές με σκάφος είναι διαθέσιμες ή μπορείτε απλά να βγείτε έξω στο νερό.

Perhentian Kecil: Το καλύτερο ψαροντούφεκο βρίσκεται στην πλευρά του Coral Bay του νησιού. Ένα μικρό μονοπάτι προς τα δεξιά της προβλήτας περνάει πάνω από βράχια και μέσα από αρκετούς απομονωμένους όρμους με υπέροχο ψαροντούφεκο, λίγα μέτρα μακριά από την ακτή.

Perhentian Besar: Οι βόρειες και ανατολικές όχθες του νησιού προσφέρουν τον καλύτερο ψαροντούφεκο χωρίς τη βοήθεια ενός σκάφους.

Να φτάσετε στα Περτενιανά νησιά

Pulau Perhentian είναι η καλύτερη πρόσβαση μέσω της μικρής πόλης της Kuala Besut . Δύο καθημερινά λεωφορεία κάνουν το ταξίδι εννέα ωρών μεταξύ Κουάλα Λουμπούρ και Κουάλα Βεζούτ.

Δεν υπάρχει άμεση υπηρεσία λεωφορείων που έρχεται από την Κότα Μπάρου, πρέπει να αλλάξετε σε τοπικό λεωφορείο είτε στο Ιερέτ είτε στο Πασίρ Σεϊχ .

Τα ταχύπλοα σκάφη μεταξύ Kuala Besut και Perhentian Νήσων είναι μια εμπειρία προσαρμογής της σπονδυλικής στήλης. Όταν η θάλασσα είναι τραχιά, τα σκάφη αναπηδούν από τα κύματα που στέλνουν σακούλες και επιβάτες στον αέρα. να είστε έτοιμοι για να πάρετε τα υπάρχοντά σας υγρά.

Τα μεγαλύτερα ταχύπλοα σκάφη σταματούν λίγο από την ακτή και κάνουν μια επισφαλής μεταφορά αποσκευών και επιβατών σε μικρότερα, ξύλινα σκάφη που τρέχουν πάνω στην παραλία. Για τον Perhentian Kecil, οι καραβοκύρηδες θα απαιτήσουν US $ 1 - δεν συμπεριλαμβάνονται στο αρχικό σας εισιτήριο. Αναμείνετε να πηδήσετε πάνω από το σκάφος με τις τσάντες σας σε γήινο νερό για να βυθιστείτε στην ξηρά.

Πότε να πάτε

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τα Περτεντιανά Νησιά είναι κατά την ξηρή περίοδο από το Μάρτιο έως το Νοέμβριο . Τα νησιά είναι σχεδόν κενά και πολλές επιχειρήσεις είναι κλειστές κατά τους βροχερούς μήνες. Ο Ιούλιος είναι περίοδος αιχμής. κράτηση δωματίων εκ των προτέρων.