Ταξιδιωτικός Οδηγός για Miri στο Σαράουακ, Βόρνεο

Πράγματα που πρέπει να κάνετε, νυχτερινή ζωή, φαγητό, ταξιδιωτικές συμβουλές Ενώ στη Miri

Ενώ η μασκότ της πόλης του Kuching είναι η γάτα, η Miri ισχυρίστηκε την seahorse - διάσημη για την απαλή της χάρη. Παρά μια χούφτα πολυώροφα ξενοδοχεία διάσπαρτα στην πόλη, η Miri διατηρεί ακόμα τη γοητεία μιας μικρής πόλης. οι πολιτιστικά διαφορετικοί άνθρωποι στη Miri είναι πολύ ζεστοί και φιλικοί προς τους επισκέπτες.

Η Miri είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Μαλαισιανή πολιτεία του Sarawak στο Βόρνεο. Η ανακάλυψη του πετρελαίου πριν από 100 χρόνια μεταμόρφωσε τη Miri από ένα ήσυχο ψαροχώρι σε μια πλούσια πόλη περίπου 300.000 ανθρώπων.

Η στενή γειτνίαση με το Μπρουνέι καθιστά τη Miri εξαιρετικά δημοφιλής στους εκπατρισμούς που εργάζονται για τις πετρελαϊκές εταιρείες.

Το Miri αποτελεί εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε τα πολλά εθνικά πάρκα στο βόρειο Sarawak, συμπεριλαμβανομένου του εθνικού πάρκου Gunung Mulu , του μοναδικού χώρου της UNESCO του Sarawak. Το Εθνικό Πάρκο Lambir Hills απέχει μόλις 30 λεπτά από την πόλη. Το εθνικό πάρκο Niah - γνωστό για τις τεράστιες σπηλιές του - απέχει μόνο μία ώρα από τη Miri.

Προσανατολισμός στη Miri

Σε αντίθεση με την ευχάριστη προκυμαία του Kuching, η βρώμικη προκυμαία στη Miri είναι ως επί το πλείστον βιομηχανική. Αντ 'αυτού, η τουριστική σκηνή επικεντρώνεται γύρω από την Jalan North Yu Seng - μια απασχολημένη σειρά εστιατορίων, καφετέριες και ξενοδοχεία.

Το Γραφείο Τουριστικών Πληροφοριών καθώς και το Δασικό Γραφείο βρίσκονται δίπλα στον κύριο τερματικό σταθμό λεωφορείων στη νοτιοδυτική γωνία της πόλης.

Ένα μεγάλο πάρκο με μονοπάτια από τούβλα, κινέζικο κήπο και δημόσια πισίνα καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής πλευράς της πόλης. Εκτός από τη συνοικία νυχτερινής διασκέδασης - γνωστή ως Περιοχή Έρευνας -, όλες οι τοποθεσίες γύρω από τη Miri είναι εύκολα προσβάσιμες με τα πόδια.

Ακριβώς δυτικά της Miri - 15 λεπτά με το λεωφορείο - είναι μια παραλιακή παραλία με χώρο για πικ-νικ που είναι ένα δημοφιλές σημείο συγκέντρωσης για τις τοπικές οικογένειες τα σαββατοκύριακα.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε γύρω από τη Miri

Ψώνια

Μάθετε ποια αναμνηστικά πρέπει να αποφύγετε διαβάζοντας σχετικά με το υπεύθυνο ταξίδι στη Νοτιοανατολική Ασία.

Τρόφιμα στη Miri

Το Miri είναι ένα εξαιρετικό μέρος για φαγητό. Όπως το φαγητό στο Kuching, η Miri έχει τα δικά της ενδιαφέροντα εστιατόρια που σερβίρουν νόστιμο φαγητό Sarawak, Malay, Thai, Indian και θαλασσινά.

Το Ming's Cafe στο Jalan North Yu Seng είναι ένα δημοφιλές, υπαίθριο μέρος που σερβίρει υπέροχα τοπικά και ινδικά φαγητά. Παρά τα μεγάλα μερίδια και τη δημοτικότητα, ένα μέσο γεύμα κοστίζει μόνο μεταξύ $ 1 - 3.

Νυχτερινή ζωή στη Miri

Εκτός από μερικά ακριβά μπαρ και κακά μπαρ καραόκε που βρίσκονται στην καρδιά του Jalan North Yu Seng, το μεγαλύτερο μέρος της νυχτερινής ζωής του Miri συμβαίνει στην περιοχή Survey λίγο έξω από την πόλη. Δυστυχώς, απαιτείται ταξί για να φτάσετε στο σύμπλεγμα μπαρ και νυχτερινά κέντρα. όλοι οι οδηγοί γνωρίζουν τις μπάρες.

Τα σημερινά hotspots ζωντανής διασκέδασης και χορού είναι τα "Cherry Berries" και τα "μπαλκόνια" - και τα δύο ανοιχτά μέχρι τις 3 το πρωί. Και τα δύο κλαμπ χρεώνουν μια απότομη κάλυψη τα σαββατοκύριακα.

Μετάβαση στη Miri

Αεροπορικώς: Το ολοκαίνουργιο διεθνές αεροδρόμιο Miri (MYY) ανακηρύχθηκε πρόσφατα το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στο Sarawak. Τόσο η Air Asia όσο και η Malaysia Airlines εκτελούν πολλές πτήσεις την ημέρα σε όλα τα μέρη της Μαλαισίας. Τα μικροσκοπικά MASWings πετούν στις αγροτικές περιοχές και στο Εθνικό Πάρκο Gunung Mulu.

Με Λεωφορείο: Τα λεωφορεία μεγάλης απόστασης τρέχουν μεταξύ Kuching, Sibu, Bintulu, Brunei και Miri. Τα λεωφορεία φθάνουν στο τερματικό σταθμό λεωφορείων Pujut Corner λίγο έξω από την πόλη. Ο δίαυλος # 33A εκτελείται κάθε ώρα μεταξύ του κεντρικού τερματικού λεωφορείου και του τερματικού σταθμού υπεραστικών λεωφορείων.

Αν φτάσετε το βράδυ, πρέπει είτε να νοικιάσετε ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο για να φτάσετε στη Miri από το σταθμό λεωφορείων μεγάλων αποστάσεων είτε να περπατήσετε στον κεντρικό δρόμο και να σηκώσετε ένα λεωφορείο που πηγαίνει προς την πόλη. Παραδόξως, δεν υπάρχουν λεωφορεία ή ταξί μετά τις 18:00. περιμένετε στη στάση του λεωφορείου που βρίσκεται πλησιέστερα στον σταθμό Petronas.