Οι περίπλοκοι νόμοι περί μοιχείας στη Μινεσότα

Ποιοι είναι οι νόμοι περί μοιχείας στη Μινεσότα;

Εάν είστε παντρεμένοι στη Μινεσότα, σκεφτείτε δύο φορές προτού να σπάσετε τους όρκους. Δεν μιλάμε ηθικά. Μιλάμε νόμιμα.

Η μοιχεία είναι κατά του νόμου στη Μινεσότα. Τουλάχιστον, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οι σημερινοί νόμοι της Μινεσότα, που θεσπίστηκαν πριν από τη Μινεσότα ήταν κράτος, κάνουν τη μοιχεία παράνομη.

Το Καταστατικό της Μινεσότα 609.36 λέει:

"Όταν μια παντρεμένη γυναίκα έχει σεξουαλική επαφή με έναν άνδρα εκτός του συζύγου της, είτε παντρεμένος είτε όχι, και οι δύο είναι ένοχοι μοιχείας και μπορούν να καταδικαστούν σε φυλάκιση για ένα έτος κατ 'ανώτατο όριο ή να πληρώσουν χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τα 3.000 δολάρια, ή και τα δύο."

Αλλά το καταστατικό συνεχίζει να λέει ότι οι διώξεις δεν θα ασκηθούν εκτός εάν ο σύζυγος ή η σύζυγος που εμπλέκεται υποβάλει καταγγελία στις αρχές. Υπάρχει ένα όριο ενός έτους μετά τη μοιχεία για να ασκηθεί δίωξη.

Και ο εμπλεκόμενος δεν είναι ένοχος αν αγνοούσε την οικογενειακή κατάσταση της γυναίκας τότε.

Και ναι, σύμφωνα με αυτόν τον παλαιό νόμο, είναι απλώς παντρεμένες γυναίκες, όχι παντρεμένοι, που μπορούν να διαπράξουν μοιχεία. Μόνο οι γυναίκες μπορούν τεχνικά να διαπράξουν αυτό το έγκλημα, και μόνο με άλλους άνδρες. Το καταστατικό δεν το ονομάζει ρητά ως παράνομο για μια παντρεμένη γυναίκα να κάνει σεξ με άλλη γυναίκα.

Ορισμένοι ακτιβιστές και φεμινίστριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι αυτός ο νόμος θα πρέπει να απομακρυνθεί από τον νομοθέτη επειδή είναι άδικο και παρωχημένο, αν και το Οικογενειακό Συμβούλιο της Μινεσότα θεωρεί ότι ο νόμος πρέπει να γίνει δίκαιος, διευρύνοντας την εφαρμογή του και στους παντρεμένους άνδρες, πιστεύοντας ότι θα ενισχύσει Μινεσότα γάμους.

Άλλοι νόμοι της Μινεσότα για τις γυναίκες και το σεξ

Οι γυναίκες και το σεξ είναι τα θέματα ενός άλλου αρχαϊκού νόμου στη Μινεσότα. Αυτό το κάνει ένα έγκλημα για μεμονωμένες γυναίκες να κάνουν σεξ, καθόλου.

Το Καταστατικό της Μινεσότα 609.34 λέει:

"Όταν ένας άνδρας και μία γυναίκα έχουν σεξουαλική επαφή μεταξύ τους, κάθε ένας είναι ένοχος πορνείας, κάτι που είναι αδίκημα".

Έτσι, κανένα σεξ για τις γυναίκες σε Μινεσότα. Φαίνεται ότι ο μόνος νόμιμος τρόπος για τις γυναίκες να κάνουν σεξ στη Μινεσότα είναι όταν παντρεύονται και με τους συζύγους τους. Και η τοποθέτηση των δύο μαζί καθιστά παράνομο για τους άνδρες (είτε παντρεμένους είτε μεμονωμένους) να κάνουν σεξ με ατομικές γυναίκες, καθώς και για τις έγγαμες γυναίκες να κάνουν σεξ με άλλους άνδρες. Αυτό αφήνει μόνο σεξ με το σύζυγό σας ή τη σύζυγό σας.

Ή με ένα άτομο του ίδιου φύλου. Η σεξουαλική δραστηριότητα του ίδιου φύλου έγινε νόμιμη στη Μινεσότα το 2001. Ο γάμος του ίδιου φύλου έγινε νόμιμος στη Μινεσότα το 2013. Όμως, καθώς οι παλιοί νόμοι περί φύλου αναφέρονται ειδικά σε έναν «άνδρα και μια γυναίκα», δεν είναι σαφές πώς θα μπορούσαν να ισχύουν για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια .

Πριν από το 2001, η σοδομωδία ήταν παράνομη στη Μινεσότα. Στη δεκαετία του '20, η Μινεσότα πρόσθεσε ακόμη και το φεστιβάλ για το έγκλημα.

Μπορείτε να συλληφθείτε για προγαμιαίο σεξ;

Στην πραγματικότητα, οι νόμοι περί μοιχείας της Μινεσότα δεν εφαρμόζονται ποτέ. Σε ορισμένα κράτη όπου η μοιχεία είναι παράνομη, ο νόμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις διαζυγίου. Αλλά αντίθετα από κάποιες άλλες πολιτείες, η Μινεσότα είναι μια κατάσταση διαζυγίου καθαρά "χωρίς κακή". Αυτό σημαίνει ότι κανένας από τους διαδίκους δεν πρέπει να αποδείξει την υπαιτιότητα ή την ευθύνη για την αποτυχία του γάμου και αν ένας ή και οι δύο σύζυγοι έχουν διαπράξει μοιχεία ή όχι δεν έχει σημασία για τη διαδικασία διαζυγίου.