Οι νόμοι της μαριχουάνας στη Μινεάπολη-Στ. Παύλος

Αποκρυπτογράφηση της χρήσης, κατοχής και διαπραγμάτευσης της Μινεσότα

Αν είστε χρήστης μαριχουάνας σχεδιάζοντας να επισκεφθείτε τη Μινεσότα, σημειώστε ότι οι νόμοι του κράτους μπορεί να διαφέρουν από την πατρίδα σας. Στη Μινεσότα, η μαριχουάνα είναι μια ελεγχόμενη ουσία χρονοδιάγραμμα, πράγμα που σημαίνει ότι η χρήση, κατοχή και διαπραγμάτευση είναι παράνομη στην πολιτεία.

Τα πρόστιμα και οι ποινές εξαρτώνται από παράγοντες όπως το ποσοστό του φαρμάκου που έχει στην κατοχή του και πού πωλείται το φάρμακο, ποιος πωλείται ή ποιος τον διαθέτει, και τι κάνατε όταν πιάστηκε με την ουσία.

Αν και η αστυνομία στη Minneapolis-St. Ο Παύλος έχει συχνά πιο πιεστικές ανησυχίες από το να κυνηγάει τους καπνιστές, εξακολουθεί να είναι τεχνικά παράνομος στην πόλη και όχι αποποινικοποιημένος, έτσι ώστε να μπορούν και θα σας εισπράξουν για κατοχή και χρήση. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν ταξιδεύετε ή καπνίζετε μαριχουάνα - ακόμα και αν είστε ασθενής.

Ποινές μαριχουάνας στη Μινεσότα

Οι κυρώσεις για τη σύλληψη με μαριχουάνα στη Μινεσότα διαφέρουν ανάλογα με τη σοβαρότητα του εγκλήματος, την ποσότητα ζιζανίων που έχετε στην κατοχή σας και την πρόθεση με τη χρήση ή την πώλησή του.

Οι πρώτοι παραβάτες που αλιεύονται με μικρές ποσότητες μαριχουάνας συνήθως συνεπάγονται ένα μικρό εισιτήριο ή ακόμα και μια προφορική προειδοποίηση -όπως θα είχατε για μικρές παραβάσεις της κυκλοφορίας- αλλά με λιγότερα από 42,5 γραμμάρια αυτής της ουσίας μπορεί να οδηγήσει σε ποινικό αδίκημα με χρηματική ποινή μέχρι $ 200 και ίσως να απαιτήσετε να παρακολουθήσετε μια τάξη εκπαίδευσης για τα ναρκωτικά. Επιπλέον, η κατοχή περισσότερων από 1,4 γραμμάρια σε μηχανοκίνητο όχημα είναι πταίσμα που φέρει πρόστιμο μέχρι $ 1.000 και μέχρι 90 ημέρες στη φυλακή.

Η κατοχή περισσότερων από 42,5 γραμμαρίων θεωρείται κακούργημα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε κυρώσεις ύψους έως και 10,00 δολάρια και έως πέντε χρόνια φυλάκισης για λιγότερο από 5 χιλιόγραμμα ή έως ένα εκατομμύριο δολάρια ή μέχρι 35 χρόνια φυλάκισης για κατοχή άνω των 100 κιλών.

Η διαπραγμάτευση και πώληση οποιουδήποτε ποσού μαριχουάνας θεωρείται κακούργημα, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε φυλάκιση ή μεγάλα πρόστιμα, ανάλογα με το πόσο έχετε αλιευθεί στην κατοχή του κατά τη στιγμή της πώλησης. η πώληση σε ανήλικο, από την άλλη πλευρά, ή η πώληση σε σχολική ή πάρκο ζώνη φέρει ακόμα μεγαλύτερες κυρώσεις μέχρι $ 250.000 ή 20 χρόνια στη φυλακή.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει για περισσότερες λεπτομέρειες από το NORML εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το τι θα μπορούσε να συμβεί αν σας είχε πιάσει αυτή η ουσία.

Μαριχουάνα και οδήγηση

Η Μινεσότα έχει πολιτική μηδενικής ανοχής για την οδήγηση υπό την επίδραση των ελεγχόμενων ουσιών του χρονοδιαγράμματος Ι και ΙΙ. Ωστόσο, παρόλο που η μαριχουάνα είναι ένα φάρμακο χρονοδιάγραμμα, αποκλείεται από την πολιτική μηδενικής ανοχής.

Είναι ακόμα παράνομο να οδηγείτε υπό την επήρεια μαριχουάνας και η οδήγηση με οποιοδήποτε ανιχνεύσιμο μεταβολίτη φαρμάκου στην κυκλοφορία του αίματος μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο μέχρι $ 1.000, 90 ημέρες στη φυλακή και αναστολή της άδειας σας για 180 ημέρες για πρώτη παράβαση .

Τα πρόστιμα, ο χρόνος φυλακών και οι αναστολές αυξάνονται για τα επόμενα αδικήματα και μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερα ανάλογα με το πόση ποσότητα της ουσίας που έχετε στο αυτοκίνητό σας τη στιγμή της σύλληψης. Βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πολιτική οδικής οδήγησης της Μινεσότα, αλλά σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερο να μην διακινδυνεύσετε και αφήστε κάποιον άλλο να οδηγήσει εάν έχετε καπνίσει.

Ιατρική μαριχουάνα

Τον Μάιο του 2014, οι νομοθέτες στη Μινεσότα νομιμοποίησαν τη χρήση ιατρικής μαριχουάνας για άτομα που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας. Προϋπόθεση είναι η αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση, ο καρκίνος / καχεξία, η νόσος του Crohn, το γλαύκωμα, το HIV / AIDS, ο ασυμπτωματικός πόνος, οι κρίσεις, οι σοβαροί και επίμονοι μυϊκοί σπασμοί, οι τερματικές ασθένειες και το σύνδρομο Tourette.

Το κάπνισμα της μαριχουάνας εξακολουθεί να είναι παράνομο, ακόμη και για ιατρικούς σκοπούς. Αντίθετα, οι ασθενείς πρέπει να πάρουν το φάρμακο με υγρό, χάπι ή ατμό. Φαρμακευτική μαριχουάνα πρέπει να αγοράζεται από κρατικά ιατρεία και οι ασθενείς επιτρέπεται να διαθέτουν μόνο 30 ημερών.

Οι ιατρικές πωλήσεις μαριχουάνας ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2015 και από τον Ιανουάριο του 2018 το κράτος διαθέτει δύο παραγωγούς και κέντρα διανομής για την ιατρική μαριχουάνα.