Πώς να αρχειοθετήσετε την φορολογική σας επιστροφή στη Μινεσότα

Εάν έχετε έρθει πρόσφατα στη Μινεσότα, ελπίζετε να πάρετε μόνιμη κατοικία μετά την επίσκεψή σας ή έχετε εργαστεί εντός του κράτους, θα πρέπει να γνωρίζετε τους κρατικούς φορολογικούς νόμους και τις απαιτήσεις για το κράτος. Η Μινεσότα απαιτεί από άτομα που εργάστηκαν ή έζησαν στη Μινεσότα να υποβάλουν κρατική φορολογική δήλωση χρησιμοποιώντας τη φόρμα φόρου εισοδήματος Ατομικού Μ1.

Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι ορισμένες καταστάσεις απαιτούν ειδικές φορολογικές φόρμες και καταθέσεις, επομένως πρέπει να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο φοροτεχνικό στη Μινεσότα για ακριβέστερες συμβουλές σχετικά με τους φόρους στην πολιτεία. Το Υπουργείο Εσόδων της Μινεσότα έχει επίσης περισσότερες φορολογικές πληροφορίες για τους ιδιώτες, τις επιχειρήσεις και τους φορολογούμενους στην ιστοσελίδα τους.

Υποβολή της φορολογικής σας δήλωσης στη Μινεσότα

Το κράτος της Μινεσότα δέχεται ηλεκτρονικές καταθέσεις φόρου και σας συνιστά να υποβάλετε ηλεκτρονικά. Οι ηλεκτρονικά καταγεγραμμένες επιστροφές πρέπει να υποβάλλονται με λογισμικό καταχώρησης φόρων. Το Υπουργείο Εσόδων της Μινεσότα διατηρεί μια λίστα φορολογικών λογισμικών, μερικά από τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν εντελώς online, ενώ μερικά είναι πακέτα λογισμικού που μπορούν να εγκατασταθούν στον υπολογιστή σας.

Μια άλλη επιλογή για την κατάθεση των φορολογικών σας εντύπων είναι να τα εκτυπώσετε από την ιστοσελίδα του Τμήματος Φορολογίας, να τα συμπληρώσετε και στη συνέχεια να τα στείλετε στο δημόσιο γραφείο. Εναλλακτικά, μπορείτε να έχετε έναν επαγγελματία συντάκτη φόρων και να καταθέσετε τους φόρους για εσάς.

Λάβετε υπόψη ότι σε οποιαδήποτε από αυτές τις περιπτώσεις ενδέχεται να ισχύουν πρόσθετες χρεώσεις για την κατάθεση των ομοσπονδιακών και κρατικών φόρων. Ακολουθεί ο σύνδεσμος με τη φόρμα του Ατομικού Φόρου Εισοδήματος M1 που πρέπει να συμπληρώσετε και οποιεσδήποτε άλλες μορφές μπορεί να χρειαστείτε.

Λήψη βοήθειας Προετοιμασία φορολογικών δηλώσεων

Οι φορολογικοί επαγγελματίες είναι συνήθως η καλύτερη πηγή βοήθειας για μια φορολογική ομοσπονδιακή ή κρατική φορολογική δήλωση, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να βρουν τον κατάλληλο φορολογικό επαγγελματία για τις μοναδικές φορολογικές τους καταστάσεις. μπορείτε να αναζητήσετε τον πλησιέστερο ιστότοπο δωρεάν παραλαβής στο Υπουργείο Εσόδων της Μινεσότα ή να αναζητήσετε υπηρεσίες φορολογικής προετοιμασίας σε άλλες γλώσσες.

Αν καταθέτετε ηλεκτρονικά, η υποβολή θα κοστίζει ό, τι χρεώνει το λογισμικό προετοιμασίας φόρου σας. Ωστόσο, στις επιστροφές φόρου χαρτιού, δεν υπάρχει χρέωση για την υποβολή των επιστροφών σας - εκτός από το κόστος της αποστολής αλληλογραφίας στην ίδια την επιστροφή. Επιπλέον, αν το εισόδημά σας είναι κάτω από συγκεκριμένα όρια, εάν είστε ανάπηρος ή αν μιλάτε περιορισμένος ή αγγλικά, μπορείτε να δικαιούστε δωρεάν βοήθεια για την προετοιμασία του φόρου.

Ανάλογα με την ηλικία και το εισόδημά σας, ενδέχεται να έχετε τη δυνατότητα να υποβάλετε δωρεάν ηλεκτρονικές φορολογικές δηλώσεις της Ομοσπονδιακής και της Μινεσότα. Το Υπουργείο Εσόδων της Μινεσότα διατηρεί έναν κατάλογο λογισμικού φορολογικής προετοιμασίας που επιτρέπει την ελεύθερη κατάθεση αν πληροίτε τις προϋποθέσεις. Εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στο λογισμικό μέσω του συνδέσμου στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Έρευνας της Μινεσότα για να μπορείτε να υποβάλετε δωρεάν.

Επιστροφές φόρου ακίνητης περιουσίας και πρόγραμμα επιστροφής χρημάτων για τη Μινεσότα

Οι ενοικιαστές στη Μινεσότα μπορεί να δικαιούνται επιστροφή ενός ποσοστού του φόρου ακίνητης περιουσίας που κατέβαλε ο ιδιοκτήτης τους στο κτίριο στο οποίο ζουν. Αν είστε επιλέξιμος ενοικιαστής, μπορεί να είναι μια αρκετά μεγάλη επιστροφή και θα πρέπει να στείλετε ταχυδρομικά ένα Πιστοποιητικό (CRP) που θα σας δώσει ο ιδιοκτήτης σας, μαζί με ένα αντίγραφο του M1PR, φόρου επιστροφής φόρου ακίνητης περιουσίας. Παρακάτω θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή αιτήσεων επιστροφής φόρου ακινήτων στη Μινεσότα, συμπεριλαμβανομένων των εντύπων, των ημερομηνιών κατάθεσης και του χρόνου αναμονής για την επιστροφή χρημάτων.

Εάν υποβάλετε ηλεκτρονικά αρχεία, μπορείτε να λάβετε την επιστροφή χρημάτων σας μέσα σε λίγες εβδομάδες ή έως και 60 ημέρες μετά την κατάθεση, ενώ οι τύποι χαρτιού συνήθως χρειάζονται μερικές εβδομάδες περισσότερο από την επιστροφή του ηλεκτρονικού αρχείου λόγω του μεγαλύτερου απαιτούμενου χρόνου επεξεργασίας.

Για να μάθετε την κατάσταση της επιστροφής φόρου κρατικής σας στη Μινεσότα, χρησιμοποιήστε τη σελίδα της υπηρεσίας επιστροφής χρημάτων της Μινεσότα της Διεύθυνσης Επισκεψιμότητας - θα χρειαστείτε τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισής σας και το ποσό του ποσού της επιστροφής που ζητάτε.

Υποβολή αίτησης για επέκταση φορολογικής δήλωσης της Μινεσότα

Εάν δεν μπορείτε να συμπληρώσετε και να καταθέσετε τους φόρους σας εντός της προθεσμίας, συνήθως στις 15 Απριλίου, μπορείτε να πάρετε μια επέκταση έξι μηνών και δεν χρειάζεται καν να υποβάλετε έντυπο για να ζητήσετε μια επέκταση (αν και ίσως χρειαστεί να υποβάλετε μια να ζητήσετε παράταση για τους ομοσπονδιακούς φόρους).

Εάν προσβλέπουμε σε φόρους, θα πρέπει να πληρώσετε τουλάχιστον το 90% του οφειλόμενου ποσού κατά την προθεσμία κατάθεσης, ή θα αξιολογηθούν ποινές και τόκοι. Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πληρωμή των εκτιμώμενων φόρων και ημερομηνίες για την καθυστέρηση κατάθεσης.