Προετοιμασία για τη Minneapolis και τον Αγ. Παύλο Χειμερινή οδήγηση: Γυρίστε το αυτοκίνητό σας

Τα αυτοκίνητα που είναι καινούργια σε κρύα κλίματα χρειάζονται χειμωνιάτικες εγκαταστάσεις. Και κάθε αυτοκίνητο πρέπει να είναι καλά συντηρημένο για να έχει τις καλύτερες πιθανότητες να το δει με ασφάλεια μέσα από το χειμώνα. Το αυτοκίνητό σας μπορεί να επιβιώσει χειμώνα με λίγο TLC. Εδώ είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε καθώς το χιόνι αρχίζει να πέφτει:

Ελαστικά

Τα ελαστικά έρχονται σε τρεις βασικές γεύσεις: καλοκαιρινά ελαστικά, ελαστικά όλων των εποχών και ελαστικά χιονιού.

Τα αυτοκίνητα που φθάνουν στη Μινεσότα από θερμά κλίματα είναι συνήθως εφοδιασμένα με καλοκαιρινά ελαστικά.

Τα καλοκαιρινά ελαστικά είναι άχρηστα και επικίνδυνα στο χιόνι. Αν αυτό είναι που έχετε, χρειάζεστε νέα ελαστικά το συντομότερο δυνατό.

Αυτοκίνητα που δεν αφήνουν ποτέ την αστική Μινεσότα χρειάζονται, τουλάχιστον, ελαστικά όλων των εποχών. Αυτά μπορούν να φορεθούν στο αυτοκίνητο όλο το χρόνο και να παρέχουν λογική πρόσφυση στον πάγο και το χιόνι. Στη Μινεάπολη, τον Άγιο Παύλο και σε άλλες αστικές περιοχές, το χιόνι συνήθως οργώνεται πολύ γρήγορα, παρόλο που κατά μέσο όρο 50 ίντσες μπορεί να πέσει το χειμώνα, είναι πραγματικά ασυνήθιστο να κάνουμε πολλή οδήγηση στο χιόνι, εκτός αν χιονίζει βαριά καθώς οδηγείτε. Οι δρόμοι γειτονιάς δεν οργώνονται τόσο γρήγορα, αλλά τα ελαστικά όλων των εποχών μπορούν γενικά να αντιμετωπίσουν το είδος της αργής οδήγησης σε σύντομο ταξίδι μέσω της γειτονιάς.

Μια ασφαλέστερη και καλύτερη επιλογή και η μόνη επιλογή για τα αυτοκίνητα που οδηγούν έξω από τους κύριους δρόμους είναι τα ελαστικά χιονιού. Τα ελαστικά αυτά έχουν καλύτερη πρόσφυση στο χιόνι και στον πάγο. Θα πρέπει να αντικατασταθούν με ελαστικά καλοκαίρι ή όλα τα καιρικά φαινόμενα όταν έρχεται το καλοκαίρι, καθώς θα φθείρονται πολύ γρήγορα όταν οδηγούνται σε δρόμους χωρίς χιόνι.

Βεβαιωθείτε ότι τα ελαστικά έχουν αρκετό πέλμα και ελέγξτε ότι τα ελαστικά έχουν διογκωθεί με τη σωστή πίεση των ελαστικών.

Τι γίνεται με τις αλυσίδες χιονιού και τα ελαστικά; Τα ελαστικά με καρφιά είναι παράνομα στη Μινεσότα λόγω των ζημιών που προκαλούν στους δρόμους. Όσον αφορά τις αλυσίδες χιονιού, μπορεί να τις χρειάζεστε σε αγροτικές περιοχές, αλλά όπως οι περισσότεροι δρόμοι στη Μινεάπολη, το St.

Ο Παύλος και η γύρω αστική περιοχή οργώνονται γρήγορα, είναι πολύ απίθανο οι αλυσίδες χιονιού να είναι απαραίτητες.

Αντιψυκτικό

Κανένα αντιψυκτικό στο αυτοκίνητό σας δεν θα σημαίνει ένα τεράστιο λογαριασμό επισκευής εάν το νερό στο ψυκτικό σύστημα του αυτοκινήτου σας παγώσει και σπάσει οποιαδήποτε από τις σωληνώσεις. Τα περισσότερα συνεργεία θα ελέγξουν δωρεάν τα επίπεδα αντιψυκτικού. Πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων και συνεργεία συστήνουν τα αυτοκίνητα να καίγονται και να ξαναγεμίζουν τα θερμαντικά σώματα με αντιψυκτικό μία φορά το χρόνο.

Μπαταρία

Κανένα αυτοκίνητο δεν θέλει να ξεκινήσει στο κρύο. Μια νεότερη μπαταρία, σε καλή κατάσταση, είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί η λανθασμένη χρήση.

Υαλοκαθαριστήρες και υγρά πλύσης

Οι υαλοκαθαριστήρες σε καλή κατάσταση είναι ζωτικής σημασίας για την ορατότητα όταν οδηγείτε στο χιόνι ή στο χιόνι. Και είναι εξίσου ζωτικής σημασίας όταν οδηγείτε μέσα από το κοκτέιλ των χυμών, του αλατιού, του αμμοχάλικου και των χημικών τήξης του πάγου στους δρόμους, τα οποία όλα καταλήγουν στο παρμπρίζ. Εκτός από την αντικατάσταση των υαλοκαθαριστήρων σας, συμπληρώστε το υγρό πλύσης. Μια πλήρης δεξαμενή υγρού πλύσης (οτιδήποτε άλλο θα παγώσει στερεό) θα διαρκέσει περίπου έναν χειμώνα της μετακίνησης να εργαστεί.

Παξιμάδι πάγου και βούρτσα χιονιού

Συνήθως ένα εργαλείο μαζί-σε-ένα, διαθέσιμο φτηνά σε καταστήματα και βενζινάδικα. Πάρτε ένα με μια μακριά λαβή, ώστε τα χέρια σας να μην πάρουν πάρα πολύ κρύο όταν καθαρίζετε το χιόνι.

Βουρτσίστε το χιόνι από τα παράθυρα, την οροφή και την κουκούλα του αυτοκινήτου με τη βούρτσα χιονιού, στη συνέχεια καθαρίστε το παρμπρίζ και όλα τα παράθυρα εντελώς με το ξύστρα.

Πρέπει να καθαρίσετε το χιόνι από την οροφή και την κουκούλα διαφορετικά όταν φρενάρετε, το χιόνι στην οροφή θα πέσει μπροστά από το παρμπρίζ. Και χιόνι στην κουκούλα θα φυσήξει επάνω στο παρμπρίζ καθώς οδηγείτε.

Πρόληψη της σκουριάς

Τα προαναφερθέντα χαλίκια, άμμο, άμμο, χαλίκια και χημικά που τήκονται με πάγο, καθώς επίσης και τα πιτσιλίσματα σε όλο το παρμπρίζ, συσσωρεύονται επίσης στο κάτω μέρος των αυτοκινήτων και επιταχύνουν τη διάβρωση. Ο ευκολότερος τρόπος να κρατήσετε την κάτω πλευρά του αυτοκινήτου όσο το δυνατόν πιο σκουριές είναι να έχετε το κάτω μέρος του αυτοκινήτου ψεκασμένο σε πλυντήριο αυτοκινήτων μία φορά το μήνα.

Τακτική συντήρηση

Αν είναι σημαντικό στην τακτική οδήγηση, είναι πιθανότατα ακόμη περισσότερο κατά την χειμερινή οδήγηση. Το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που οδηγεί στο χιόνι είναι ένα καλά διατηρημένο.

Ακολουθήστε τα συνιστώμενα προγράμματα συντήρησης του αυτοκινήτου σας και κρατήστε τα φρένα, τα μπουζί, το πετρέλαιο, τα φώτα και άλλα βασικά εξαρτήματα σε καλή κατάσταση λειτουργίας.