Τι είναι το Hot Stone Massage;

Μην καίγεται με αυτή την επεξεργασία θερμάνσεως

Το μασάζ με ζεστές πέτρες είναι ένα ειδικό μασάζ όπου ο θεραπευτής χρησιμοποιεί λείες, θερμαινόμενες πέτρες ως επέκταση των δικών τους χεριών ή τοποθετώντας τους στο σώμα. Η θερμότητα μπορεί να είναι τόσο βαθιά χαλαρωτική και να βοηθήσει να θερμάνει τους σφιχτούς μύες ώστε ο θεραπευτής να μπορεί να εργάζεται πιο βαθιά, πιο γρήγορα.

Η προέλευση του Hot Stone Massage

Οι θερμές πέτρες που θερμαίνονται με πυρκαγιά χρησιμοποιήθηκαν από τους ντόπιους Αμερικανούς για να θεραπεύσουν τους πονεμένους μύες, αλλά η σύγχρονη ανανέωση των θερμών πέτρων στο μασάζ γενικά πιστώνεται στη Mary Nelson, μητέρα του Tucson της Αριζόνα.

Έχει εμπορικό σήμα το στυλ της μασάζ με θερμή πέτρα, που ονομάζεται LaStone Θεραπεία , η οποία έχει Native American πνευματική συνιστώσα και απαιτεί κατάρτιση και πιστοποίηση.

Τα περισσότερα ιαματικά λουτρά προσφέρουν τις δικές τους εκδοχές θερμού μασάζ πέτρας (ίσως το αποκαλούν μασάζ με λάβα, πέτρα μασάζ ποταμού, ζεστό μασάζ πέτρας κ.λπ.). Ένα ζεστό μασάζ πέτρας, ωστόσο, παίρνει πολλή δεξιότητα και ευαισθησία από την πλευρά του θεραπευτή.

Πώς να πάρετε ένα μεγάλο μασάζ Hot Stone

Η ποιότητα της θεραπείας εξαρτάται από το πόσο καλά έχει εκπαιδευτεί ο θεραπευτής, πόσο εξειδικευμένος είναι και πόσο αυτός ή αυτή απολαμβάνει να κάνει τη θεραπεία. Μερικοί θεραπευτές δεν τους αρέσει να το κάνουν επειδή οι καυτές πέτρες είναι δύσκολο να το χειριστούν.

Ακόμη και ένας τεράστιος θεραπευτής μασάζ μπορεί να είναι τόσο καυτός στην πέτρα. Η καλύτερη μου πρόταση για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα μεγάλο μασάζ με ζεστές πέτρες είναι να πάρετε μια θεραπεία LaStone γιατί γνωρίζετε ότι ο θεραπευτής είναι καλά εκπαιδευμένος και έχει κάνει μια σοβαρή επένδυση στην εκπαίδευση.

Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε πού ο θεραπευτής έμαθε ζεστό μασάζ πέτρας και πόσο καιρό το κάνει αυτό.

Μια άλλη προσέγγιση είναι να ζητήσετε από τη ρεσεψιόν εάν υπάρχει κάποιος που είναι ειδικός στο μασάζ με ζεστό πέτρωμα. Μερικοί μασάζ θεραπευτές αγαπούν να κάνουν αυτή τη θεραπεία, ενώ άλλοι δεν είναι τόσο ζεστοί σε αυτό. Μια καλή ρεσεψιόν θα γνωρίζει ποιος θεραπευτής θα σας κατευθύνει.

Αυτή είναι και μια θεραπεία στην οποία μετράτε το σπα και το θεραπευτή για να είστε άψογοι με την αποχέτευση επειδή αυτές οι πέτρες ήταν στο σώμα κάποιου άλλου. Πιθανότατα δεν θα πρέπει να το πάρετε σε κάτι που μοιάζει με spa με έκπτωση.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μασάζ Hot Stone;

Πριν φτάσετε, ο θεραπευτής μασάζ καθαρίζει τις πέτρες και τις θερμαίνει σε ένα λουτρό 120 έως 150 βαθμών νερού. Οι ίδιες οι πέτρες είναι συνήθως βασάλτης, ένας μαύρος ηφαιστειακός βράχος που απορροφά και συγκρατεί θερμότητα και έχει λειανθεί από φυσικές δυνάμεις στον ποταμό ή στη θάλασσα.

Συνήθως ξεκινάτε με την όψη προς τα κάτω, με τον θεραπευτή να εργάζεται στην πλάτη σας. Κατ 'αρχάς, ο θεράπων θερμαίνει το σώμα με παραδοσιακό σουηδικό μασάζ , στη συνέχεια σας μασάει κρατώντας μια θερμαινόμενη πέτρα. Καθώς η πέτρα ψύχεται, ο θεραπευτής τον αντικαθιστά με έναν άλλο. Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί πολλές πέτρες διαφόρων μορφών και μεγεθών, μεγάλες στους μεγάλους μυς, μικρότερες σε μικρότερους μυς.

Ο θεραπευτής θα μπορούσε επίσης να αφήσει θερμαινόμενες πέτρες σε συγκεκριμένα σημεία κατά μήκος της σπονδυλικής σας στήλης, στις παλάμες του χεριού σας, στην κοιλιά σας ή ακόμα και μεταξύ των ποδιών σας για να βελτιώσετε τη ροή ενέργειας στο σώμα σας. Πολλοί θεραπευτές πιστεύουν ότι οι ίδιοι οι πέτρες έχουν ενεργητικό φορτίο και πρέπει να διατηρηθούν τοποθετώντας τα σε σπειροειδή μοτίβα, τοποθετώντάς τα σε πλήρη σελήνη περιοδικά.

Φροντίστε να μιλήσετε αν οι πέτρες είναι πολύ ζεστές ή η πίεση είναι πολύ έντονη. Και μπορείτε πάντα να τους ζητήσετε να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις πέτρες αν δεν σας αρέσει το πώς αισθάνεται.

Εάν σας αρέσει η θερμότητα αλλά όχι οι πέτρες, τα κοχύλια λάβας και οι πετσέτες στον ατμό είναι ένας άλλος τρόπος για να πάρει τη θερμότητα σε ένα μασάζ.

Πόσο κοστίζει ένα μασάζ Hot Stone;

Ένα ζεστό μασάζ πέτρα είναι πιο ακριβό από ένα βασικό σουηδικό μασάζ επειδή απαιτεί περισσότερη προετοιμασία και καθαρισμό και συνήθως διαρκεί περισσότερο. Ένα τυπικό μασάζ με ζεστές πέτρες είναι $ 125- $ 150, αλλά η τιμή μπορεί να φτάσει ψηλότερα, ειδικά σε ένα θέρετρο ή ένα σπα του ξενοδοχείου.

Ποιος δεν θα έπρεπε να πάρει μασάζ Hot Stone;

Το μασάζ Hot Stone δεν είναι κατάλληλο εάν έχετε διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις ή είστε σε φάρμακα που αμβλύνουν το αίμα σας. Δεν πρέπει να πάρετε ένα μασάζ με ζεστές πέτρες εάν είστε έγκυος ή έχετε ηλιακό έγκαυμα.

Μπορείτε επίσης να θελήσετε να επανεξετάσετε αν είστε εμμηνόπαυση, καθώς μπορεί να προκαλέσει ένα ζεστό φλας.