Τα οφέλη της θεραπείας LaStone

Το LaStone Therapy είναι ένα εμπορικό σήμα στυλ μασάζ που χρησιμοποιεί τόσο ζεστές όσο και ψυχόμενες πέτρες για να μασάζει το σώμα. Ενώ οι κρύες πέτρες μπορεί να μην ακούγονται ελκυστικές, αισθάνονται αναζωογονητικές στο ζεστό δέρμα σας και έχουν ευεργετική επίδραση στο σώμα. Η αποκαλούμενη θεραπεία αντίθεσης, εναλλασσόμενη ζεστή με το κρύο, διεγείρει το κυκλοφορικό και τα λεμφικά συστήματα, βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος. Ανακουφίζει από τον πόνο και έχει αναζωογονητικό αποτέλεσμα.

Η θεραπεία LaStone είναι παρόμοια, αλλά δεν είναι ακριβώς η ίδια με το μασάζ με ζεστό πέτρωμα , το οποίο είναι μια γενική φράση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε, ή μασάζ με κέλυφος από λάβα . Το LaStone χρησιμοποιεί 54 καυτές πέτρες, 18 πέτρες με ψύξη και μία πέτρα σε θερμοκρασία δωματίου. Το LaStone μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από κάποιον που έχει πιστοποιηθεί ως θεραπευτής του LaStone. Αυτό είναι καλό, διότι η ανεπαρκής εκπαίδευση είναι μερικές φορές ένα πρόβλημα με το μασάζ θερμής πέτρας.

Γιατί η θεραπεία LaStone είναι καλύτερη από το μασάζ με πιο ζεστό πέτρωμα

Πολλοί άνθρωποι είχαν μέτρια ζεστά πέτρα μασάζ, όπου ο θεραπευτής ήταν βαριά με τις καυτές πέτρες. Δεν είναι τόσο εύκολο για τον θεραπευτή να διατηρήσει την ευαισθησία του σε επαφή με ένα μεγάλο βράχο στο χέρι τους! Και το σώμα μπορεί να αρχίσει να υπερθερμαίνεται, οπότε οι ψύκτες είναι μια καλή ιδέα.

Ποιος ανέπτυξε τη θεραπεία LaStone;

Το LaStone αναπτύχθηκε το 1993 από τη Mary Nelson, θεραπευτή μασάζ και ντόπιο του Tucson, ο οποίος άρχισε να παίρνει οράματα και προφορική καθοδήγηση από τον οδηγό Native American Spirit.

«Με την εργασία κάθε μέρας, έκανα διαισθητικά τη χρήση περισσότερων λίθων και ανέπτυξα μια μέθοδο προοδευτικής απελευθέρωσης των ενεργειακών καναλιών (τσάκρα) του σώματος», λέει.

Η ιδέα πήρε γρήγορα και προσαρμόστηκε για να γίνει μασάζ με ζεστό πέτρωμα, μια θεραπεία που βρίσκεται τώρα σε σχεδόν κάθε spa. Το LaStone περιλαμβάνει ένα πιο πνευματικό ή μεταφυσικό συστατικό από το απλό μασάζ με ζεστές πέτρες.

Στην LaStone Therapy, οι ίδιοι οι πέτρες ονομάζονται "Άνθρωποι της Stone Clan" και θεωρούνται ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της θεραπείας LaStone

Η θεραπεία LaStone ξεκινάει με απαλές εκτάσεις και σουηδικό μασάζ για να ζεσταθεί ο μυϊκός ιστός του σώματος. Μπορείτε να καθίσετε και ο θεραπευτής τοποθετεί δύο σειρές ζεστών λίθων στο τραπέζι θεραπείας σε ευθυγράμμιση με τις δύο πλευρές της σπονδυλικής σας στήλης. Ο θεραπευτής τους καλύπτει με μια μαλακή πετσέτα για να σας προστατεύσει από τη ζέστη, στη συνέχεια βοηθάει να τους αφήσετε πίσω.

Στη συνέχεια, τοποθετεί πέτρες διαφορετικών βαρών στα βασικά ενεργειακά κανάλια του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των επτά κύριων τσάκρας. Οι ζεστές πέτρες μεγέθους βότσαλας τοποθετούνται ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας και οι πλατέες μεσαίες πέτρες τοποθετούνται στις παλάμες σας. Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί επίσης ζεστές και δροσερές πέτρες ως επέκταση του χεριού του, ενώ κάνει σουηδικό μασάζ.

Η εναλλαγή ανάμεσα στη θερμότητα και το κρύο ταυτόχρονα διεγείρει και χαλαρώνει το κυκλοφορικό σύστημα, το οποίο είναι πολύ αποτοξινωτικό για το σώμα. Σε συνεργασία με τις θερμαινόμενες πέτρες, οι ψυχόμενες μαρμάρινες πέτρες δημιουργούν μια δραματική κίνηση υγρών μέσα στο σώμα.

Το καλύτερο μασάζ με ζεστές πέτρες που είχα μέχρι τώρα ήταν η LaStone Therapy. Μπορεί να ήταν απλώς ο μεμονωμένος θεραπευτής, αλλά ήταν πολύ εξειδικευμένος με τις πέτρες, που πραγματικά έμοιαζαν να ζουν στα χέρια της.

Εάν είστε θεραπευτής μασάζ, μπορείτε να πάρετε την προπόνηση στο μασάζ LaStone Therapy.

Όπως πάντα, μιλήστε αν κάτι είναι δυσάρεστο κατά τη διάρκεια του μασάζ σας LaStone Therapy.