Τι είναι ένα κορεατικό spa;

Περάστε την Ημέρα σε ένα κορεατικό σπα

Τα κορεατικά ιαματικά λουτρά αυξάνονται σε δημοτικότητα στην Αμερική, ειδικά σε μέρη που έχουν σημαντικούς κορεάτες πληθυσμούς όπως η Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϋ και το Λος Άντζελες. Αλλά οι ιαματικές πηγές της Κορέας δεν είναι μόνο για τους Κορεάτες.

Τα κορεατικά ιαματικά λουτρά προσφέρουν μια ποικιλία εμπειριών που κυμαίνονται από τις ιαματικές λουτρές που προσφέρουν φθηνές κορεάτες κορεατικού σώματος σε ένα δωμάτιο των γυναικών που εργάζονται στο εσώρουχό τους (μόνο θεραπείες ίδιου φύλου), για να σχεδιάσουν εγκαταστάσεις σάουνας ή υδάτινων πάρκων όπου μπορείτε να περάσετε τη μέρα, , να τρώτε και να παίρνετε θεραπείες.

"Οι ιαματικές πηγές για τους Κορεάτες είναι ένας χώρος για να ιδρώνεις και να μιλάς με τους φίλους τους", λέει ο Myung Yi, ιδιοκτήτης του Juvenex Spa , ενός Κορεατικού πρωτοπόρου στο Μανχάταν. "Τα αμερικανικά ιαματικά λουτρά επικεντρώνονται κυρίως στις θεραπείες, ενώ τα ιαματικά λουτρά της Κορέας επικεντρώνονται στη συνάντηση και το χρόνο με τους φίλους".

Ένα Κορεάτικο Σώμα σώματος

Οι Κορεάτες παίρνουν πολύ σοβαρά το σώμα τους. Πρώτον, ένας πελάτης απορροφάται σε θερμό έως ζεστό νερό για 10 έως 15 λεπτά για να μαλακώσει το δέρμα. Και ενώ οι αμερικανικές ιαματικές πηγές χρησιμοποιούν αλάτι ή ζάχαρη για την απολέπιση, οι Κορεάτες χρησιμοποιούν γάλα, νερό και ένα πλεκτικό γάντι επειδή είναι πιο απαλό στο δέρμα και έχει καλύτερα αποτελέσματα. Το τρίψιμο βοηθά με την όλη διαδικασία αποτοξίνωσης με το «άνοιγμα των πόρων για μια βαθιά καθαρή», δήλωσε ο Myung Yi. «Με τη βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος, το δέρμα είναι πιο υγιές».

Τα ιαματικά λουτρά χρησιμοποιούν επίσης φυσικά υλικά, όπως το νεφρίτη στη σάουνα. "Οι Κορεάτες και οι υπόλοιποι Ασιάτες φορούν νεφρίτη ως κοσμήματα επειδή βελτιώνουν τη γενική υγεία, προάγουν την ανακούφιση από το άγχος και είναι καλό για την αρθρίτιδα", λέει.

"Όταν ένα άτομο ιδρώνει σε μια σάουνα νεφρίτη, δεν υπάρχει καμία οσμή από τον ιδρώτα."

Μια σάουνα με ατμό σκουλήκι σας επιτρέπει να αναπνεύσετε αυτό το παραδοσιακό φυτικό φάρμακο μέσω της μύτης, προωθώντας την αποτοξίνωση του σώματος. Τέλος, μια σάουνα χαμηλής θερμότητας είναι φτιαγμένη από ψημένο πηλό, επειδή "η γη πιστεύεται ότι είναι η πηγή του ανθρώπινου σώματος και είναι αυτό που το σώμα μας αισθάνεται το πιο άνετο με.

Αυτό βοηθά με τη χαλάρωση του σώματος και την αποτοξίνωση. "

Τα LA Times γράφουν ότι πολλά κορεατικά ιαματικά λουτρά προσφέρουν ένα παραδοσιακό κολπικό ατμόλουτρο ως μέρος του μενού spa. Καλύτερα γνωστά για τα ιαματικά λουτρά της Κορέας προσφέρουν μια αιώνων θεραπεία, όπου κάθονται σε ένα ανοιχτό σκαμνί πάνω από ένα δοχείο βρασμού ενός τσαγιού τσιπούρας αναμεμειγμένου με αψιθιά και άλλα βότανα.

Τα κολπικά υγρά ατμού, που ονομάζονται chai-yok, λέγεται ότι μειώνουν το άγχος, καταπολεμούν λοιμώξεις, καθαρές αιμορροΐδες, ρυθμίζουν τους κύκλους της εμμήνου ρύσεως και βοηθούν στη στειρότητα, σε πολλά άλλα οφέλη για την υγεία », λέει ο LA Times. "Στην Κορέα, πολλές γυναίκες ατμού τακτικά μετά τις μηνιαίες περιόδους τους."

Οι γιατροί λένε ότι δεν είναι αδιανόητο ότι η κολπική παράδοση συγκεκριμένων κινεζικών βοτάνων μπορεί να έχει κάποιο όφελος. Με την εκτεταμένη ροή αίματος και τις βλεννογόνους μεμβράνες, ο κόλπος είναι πολύ απορροφητικός. Στο Daengki Spa στο Koreatown του LA, μια θεραπεία V-Herbal Therapy 45 λεπτών μπορεί να γίνει για $ 20. Το πολυτελές Juvenex Spa στη Νέα Υόρκη προσφέρει για 30 λεπτά Gyno Spa Cure για $ 75.

Κορεατικά και ασιατικά μασάζ

Τέλος, το κορεατικό και ασιατικό μασάζ επικεντρώνεται στα σημεία πίεσης. "Μπορεί να είναι λίγο οδυνηρό για μερικούς ανθρώπους, αλλά μετά το μασάζ, το σώμα είναι εντελώς χαλαρό", λένε ο Myung Yi.

Ένα από τα πιο δημοφιλή κορεατικά ιαματικά λουτρά είναι το Κάστρο Spa της Νέας Υόρκης στο Flushing (Queens), η Νέα Υόρκη είναι ένα τεράστιο πάρκο 100.000 τετραγωνικών ποδιών που σχεδιάστηκε σύμφωνα με τα κορεατικά ιαματικά λουτρά.

Μια τεράστια πισίνα εξωτερικού χώρου τεσσάρων σεζόν διαθέτει πίδακες νερού σε κάθε σταθμό για να στοχεύει διαφορετικά σημεία πίεσης σε όλο το σώμα, καταπραϋντικό πόνους και πόνους στους μυς, ενώ παράλληλα αυξάνει την κυκλοφορία, την πέψη, ενώ καταπραΰνει τους μυϊκούς πόνους, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ακόμη διευκολύνει το βάρος απώλεια.

Εσωτερικά υπάρχουν επτά εξειδικευμένες σάουνες, μεταξύ των οποίων και μια επένδυση με πραγματικό χρυσό, που στην αρχαιότητα χρησιμοποιήθηκε για πολυάριθμους ιατρικούς σκοπούς. Άλλες πανέμορφες σάουνες είναι φτιαγμένες με νεφρίτη, λεία (πολύ λεπτό τύπο εδάφους) και ιμαλαϊκό αλάτι Ιμαλαΐων, το καθένα με τη δική του θερμοκρασία και σκοπό. Μια σάουνα θεραπείας χρωμάτων θεωρείται ότι εξισορροπεί τα τσάκρα του σώματος, ή ενεργειακά κέντρα, ενώ οι υπέρυθρες σάουνες λέγεται ότι έχουν πολλά φυσικά οφέλη. Μπορείτε επίσης να πάρετε ιδιωτικές θεραπείες σπα εδώ. Φέρτε το δικό σας μαγιό και πετσέτες ή το Castle Castle διαθέτει ενοικιάσεις στη διάθεσή του.

Το κάστρο Spa είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό και πλούσιο (σκέφτεστε τις χρυσές και νεφρικές σάουνες) σε τρεις τοποθεσίες: Flushing (Queens), Νέα Υόρκη. ένα στο Ντάλλας / Φορτ Γουόρθ. και την τελευταία λέξη της πολυτέλειας, το Premier Spa Castle στην 57η οδό στο Μανχάταν.

Στο King Spa Fitness, ένα σπα των 40.000 τετραγωνικών ποδών στο πάρκο Palisades, NJ, μπορείτε να περάσετε την ημέρα αποτοξίνωσης, να χαλαρώσετε με φίλους και να πάρετε θεραπείες. Μόλις εισέλθετε, βγάζετε τα παπούτσια σας και βρίσκεστε σε αποδυτήριο ίδιου φύλου, όπου όλοι πηγαίνουν γυμνοί. (Δεν υπάρχουν χνουδωτά ρούχα σπα εδώ!)

Παίρνετε ένα ζευγάρι σορτς, ένα μπλουζάκι για τις συνεργαζόμενες περιοχές, όπου υπάρχουν διαφορετικές σάουνες με διαφορετικές θερμοκρασίες και θέματα. Η σάουνα αμέθυστου, η σάουνα χρυσής πυραμίδας, η σάουνα πάγου και η αίθουσα bulhanzungmok ή "ζεστό ιδρώτα". (Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα καπάκι για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τη θερμότητα.) Κάθε σάουνα υποτίθεται ότι έχει διαφορετικά οφέλη.

Πίσω στο ντουλάπι των γυναικών, υπάρχει μια σάουνα με ατμόλουτρο, μια θερμαινόμενη κρεβατοκάμαρα και μια θερμή αίθουσα ιδρώτα όπου μπορείτε να πάτε γυμνός. Αυτό είναι όπου θα πάρετε ένα τρίξιμο και / ή ένα μασάζ - όχι σε ένα δωμάτιο από τον εαυτό σας, αλλά βρίσκεται παράλληλα με άλλους πελάτες. Πιθανώς δεν θα ικανοποιηθούν με όλη την ευγένεια που περιμένετε από ένα τυπικό αμερικανικό σπα.

Όχι όλα τα ιαματικά λουτρά της Κορέας είναι όμοια. Μερικοί είναι πολύ λιγότερο περίπλοκοι, και μερικοί είναι ακόμα πιο πάνω-πάνω.