Σε περίπτωση που κάνετε απογύμνωση για ένα μασάζ;

"Πρέπει να πάρω όλα τα ρούχα μου για ένα μασάζ;" Η σύντομη απάντηση είναι "όχι". Το όλο θέμα του μασάζ είναι να χαλαρώσετε και να φροντίσετε τον εαυτό σας. Αν ανησυχείτε ότι είστε γυμνός κατά τη διάρκεια μασάζ , με όλα τα μέσα, κρατήστε τα εσώρουχά σας επάνω. Μπορείτε ακόμη να κρατήσετε όλα τα ρούχα σας για μερικά είδη μασάζ.

Ωστόσο, ένα παραδοσιακό σουηδικό μασάζ ή βαθύ μασάζ ιστού γίνεται συνήθως χωρίς ρούχα, επειδή ο θεραπευτής χρησιμοποιεί λάδι για να γλιστράει πάνω από το γυμνό δέρμα.

Φορώντας εσώρουχα ή εσώρουχα είναι μια χαρά, και μπορείτε να κρατήσετε το σουτιέν σας με τους ιμάντες κάτω από τα χέρια σας αν είστε πραγματικά ανήσυχοι. Αλλά ειλικρινά, δεν υπάρχει λόγος να είμαστε. Εδώ γιατί:

Ο θεραπευτής δεν θα σε δει να ξεχειλίζει

Ο θεραπευτής μασάζ σας συνοδεύει στην αίθουσα θεραπείας, συνήθως κουβεντιάζοντας λίγο για τη θεραπεία σας. Θα σας δώσει οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνει μετά την έξοδο από το δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένου του πού θα κρεμάσει το ρούχο ή τα ρούχα του δρόμου. πώς να τοποθετήσετε τον εαυτό σας στο τραπέζι, όπως "μεταξύ των φύλλων, με την όψη προς τα κάτω, με το πρόσωπό σας στη βάση"? και τι να περιμένετε στη συνέχεια. "Πάω να βγαίνω έξω από το δωμάτιο και να περιμένω να ετοιμαστείτε. Θα χτυπήσω πριν επιστρέψω".

Έχετε λίγα λεπτά για να εγκατασταθείτε. Ο θεραπευτής στέκεται στην άλλη πλευρά της πόρτας, ακούγοντας, και όταν είναι ήρεμος, χτυπά και ρωτάει αν είσαι έτοιμος. Δεν θα έρθει μέχρι να απαντήσετε, έτσι δεν θα σας πιάσουν σε κατάσταση γαμώματος.

Στις ΗΠΑ, ο θεραπευτής δεν θα σας δει γυμνό

Στις ΗΠΑ, οι θεραπευτές μασάζ υποχρεούνται από το νόμο να χρησιμοποιούν τεχνικές draping . Αυτό σημαίνει ότι είστε κάτω από ένα φύλλο ή πετσέτα κατά τη διάρκεια του μασάζ. Ο θεραπευτής λειτουργεί μόνο σε ένα ακάλυπτο τμήμα του σώματος κάθε φορά. Το Draping σάς επιτρέπει να είστε γυμνοί ή σχεδόν γυμνοί κάτω από ένα φύλλο ή πετσέτα και να αισθανθείτε ασφαλείς, ζεστοί και μη εκτεθειμένοι.

Το πρώτο βήμα στη σχεδίαση είναι ο θεραπευτής να αναδιπλώνει το φύλλο στα ισχία και να ξεκινάει το μασάζ στην πλάτη σας. Αυτό είναι το πιο ακάλυπτο που πρόκειται να είστε κατά τη διάρκεια ενός μασάζ. Όταν τελειώσει, καλύπτει την πλάτη σας.

Στη συνέχεια, αποκαλύπτει ένα πόδι, σφίγγοντας το φύλλο κάτω από το αντίθετο πόδι σας, ώστε το φύλλο να μην χαλαρώσει. Οι θεραπευτές είναι τόσο εξειδικευμένοι σε αυτή την κίνηση που μόλις το παρατηρήσετε. (Ξοδεύουν πολύ χρόνο να ασκούν αυτό στο σχολείο!) Μασάει ένα πόδι, το καλύπτει, στη συνέχεια το κάνει στην άλλη πλευρά.

Όταν έρθει η ώρα να γυρίσετε, θα λάβετε ξανά ακριβείς οδηγίες. Ο θεραπευτής λέει: "Θα κρατήσω το φύλλο έτσι ώστε να μπορέσετε να απομακρυνθείτε και στη συνέχεια να γυρίσετε στην πλάτη σας". Ο θεραπευτής κρατά το φύλλο αρκετά ψηλά, ώστε να μην μπορεί να σας δει να γυρίσετε. καθώς βρίσκεστε στην πλάτη σας, το φύλλο κατεβαίνει και καλύπτει όλο το σώμα σας ξανά.

Από εκεί, ο θεραπευτής μασάει το μπροστινό μέρος των ποδιών σας, ένα κάθε φορά ενώ το άλλο καλύπτεται. οι ώμοι σου; και τελικά το λαιμό και τους ώμους σας, μερικές φορές φινίρισμα με το τριχωτό της κεφαλής.

Υπάρχουν μασάζ όπου μπορώ να κρατήσω τα ρούχα μου;

Μπορείτε να κρατήσετε τα ρούχα σας σε διάφορα άλλα μασάζ και θεραπείες σπα, αν θέλετε να το χαλαρώσετε. Μια από τις καλύτερες θεραπείες μασάζ για αρχάριους είναι η ρεφλεξολογία , όπου ο θεραπευτής εργάζεται κυρίως σε αντανακλαστικά σημεία στα πόδια που σχετίζονται με το υπόλοιπο σώμα.

Παρόλο που δουλεύουν στα πόδια σας, παίρνετε ανακούφιση σε άλλα μέρη του σώματός σας.

Μια άλλη καλή θεραπεία για ρούχα είναι η κρανιοεκλεκτική θεραπεία, μια πολύ ήπια, χαλαρωτική θεραπεία όπου ο θεραπευτής ξεκινά κρατώντας απαλά το κεφάλι σας σε διάφορες θέσεις για να αντιμετωπίσει τις ανισορροπίες στο κρανιοκρατούχο σύστημα. Επίσης, γλιστρούν το ένα χέρι κάτω από τον ιερό σας και κρατούν το άλλο στην κοιλιά σας, κρατώντας κάθε θέση καθώς μετακινούνται σταδιακά μέχρι τη σπονδυλική στήλη.

Το Ρέικι είναι μια ήπια μορφή ενεργειακής εργασίας που μπορεί να γίνει ρούχα. Άλλοι τύποι ενεργειακής εργασίας συνήθως γίνονται ενώ το άτομο είναι ντυμένο.

Ταϊλανδέζικο μασάζ γίνεται πάντα με άνετα ρούχα σε ένα χαλάκι στο πάτωμα, αλλά δεν είναι πραγματικά μια θεραπεία για αρχάριους. Ο θεραπευτής σας τοποθετεί σε διάφορες θέσεις και υπάρχει μεγάλη επαφή, οπότε είναι καλύτερο αν αισθάνεστε άνετα με το μασάζ προτού δοκιμάσετε αυτό το.

Υπάρχουν και άλλες τεχνικές και λεπτομέρειες που έχει στη διάθεσή τους ένας πεπειραμένος θεραπευτής μασάζ, ώστε να μπορείτε πάντα να ζητάτε από το σπα, αν μπορούν να προσαρμόσουν μια θεραπεία ρούχων για εσάς.

Μπορείτε να πάρετε μια περιποίηση προσώπου και να αφήσετε το σουτιέν και εσώρουχα σας, αν και είναι χρήσιμο να βάλετε τα σουτιέν σου κάτω από τα χέρια σου. Μπορείτε ακόμη να αφήσετε τη ρόμπα σας, αν και συστέλλει αυτό που μπορεί να κάνει ο αισθητικός , σαν ένα ωραίο βραχίονα και μασάζ χεριών.

Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζω;

Οι απαιτήσεις σχεδίασης είναι για τις ΗΠΑ. Αν ταξιδεύετε σε ιαματικές πηγές στην Καραϊβική, την Ευρώπη ή την Άπω Ανατολή, ισχύουν διαφορετικοί κανόνες. Οι στάσεις απέναντι στο γυμνό είναι πιο χαλαρές, επομένως όλα τα πρωτόκολλα που συνηθίζουμε στις ΗΠΑ ίσως να μην ισχύουν. Ο θεραπευτής μπορεί να μην εγκαταλείπει το δωμάτιο όταν γδύνομαι ή μπορεί να περπατήσει χωρίς να χτυπήσει. Ίσως να υπάρχει μια μάλλον μικρή πετσέτα για να καλύπτετε τον εαυτό σας παρά με ένα σύνολο σεντόνια.

Οι τρίβεις σώματος και άλλες θεραπείες σώματος χρησιμοποιούν νερό και μερικές φορές είναι λίγο πιό messier από το μασάζ. Εάν ανησυχείτε για γυμνό, ξεκινήστε κάπου αλλού.