Τι είναι η θεραπεία μασάζ;

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια θεραπείας μασάζ

Η θεραπεία μασάζ είναι εδώ και χιλιάδες χρόνια - και ίσως μόλις οι άνθρωποι ανακάλυψαν ότι αισθάνθηκε καλά να έχει κάποιον να τρίβει τους πονόλαιμους ώμους. Θεωρείται ότι ο όρος « μασάζ » προέρχεται από την ελληνική λέξη massein, που σημαίνει «να ζυμώνει».

Οι θεραπευτές μασάζ χρησιμοποιούν μια ποικιλία πτερυγίων ολίσθησης, ζύμωσης και διασταυρούμενων ινών για την εργασία του μυϊκού ιστού, απελευθερώνοντας ένταση και βελτιώνοντας την κυκλοφορία.

Είστε συνήθως γυμνοί κατά τη διάρκεια ενός μασάζ , αλλά καλύπτονται από φύλλα. Μόνο το τμήμα στην επιφάνεια εργασίας είναι εκτεθειμένο και η μετριοφροσύνη προστατεύεται πάντα. Το λάδι μασάζ χρησιμοποιείται για τη λίπανση του δέρματος.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η θεραπεία μασάζ είναι ακριβώς για την περιποίηση, αλλά έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Στην πραγματικότητα, παίρνετε το μεγαλύτερο όφελος όταν η θεραπεία μασάζ αποτελεί μέρος της τακτικής ρουτίνας ευεξίας σας.

Ποια είναι τα διαφορετικά είδη θεραπείας μασάζ;

Το σουηδικό μασάζ είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος θεραπείας μασάζ και μια καλή επιλογή για την πρώτη φορά spagoers. . Άλλοι τύποι περιλαμβάνουν βαθύ μασάζ ιστών , αθλητικό μασάζ , μασάζ με ζεστό πέτρωμα , αρωματοθεραπεία , λεμφική αποστράγγιση, θεραπεία με κροταφικό σημείο , κρανιοεκλεκτική θεραπεία, νευρομυϊκή θεραπεία και μυοφασική απελευθέρωση, Watsu , Rolfing, ρεφλεξολογία , Shiatsu , Ταϊλανδέζικο μασάζ και αγιουρβεδικό μασάζ όπως abhyanga.

Πόσο κοστίζει η θεραπεία μασάζ;

Μια περιποίηση μασάζ μπορεί να διαρκέσει από οπουδήποτε από 30 λεπτά για ένα μίνι μασάζ έως 90 λεπτά.

Περίπου 50 λεπτά έως μία ώρα είναι πιο συνηθισμένη. Το κόστος του μασάζ ποικίλλει ανάλογα με τη γεωγραφική θέση και το πόσο πολυτελές είναι το σπα.

Πού μπορώ να πάρω θεραπεία μασάζ;

Η θεραπεία με μασάζ είναι η πιο δημοφιλής θεραπεία στα ιαματικά λουτρά, αλλά μπορείτε επίσης να πάρετε μασάζ από μεμονωμένους αδειούχους μασάζ θεραπευτές που εργάζονται έξω από το σπίτι τους ή έρχονται στο σπίτι σας με ένα τραπέζι.

Πότε δεν πρέπει να πάρω θεραπεία μασάζ;

Μην πάρετε θεραπεία μασάζ εάν αισθάνεστε άρρωστος, έχετε εξανθήματα ή ανοιχτά τραύματα, ή έχετε μόλις χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία. Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους πριν λάβουν θεραπεία μασάζ.