Η επίσκεψή σας στο Spa: Ο πλήρης οδηγός

Εάν η ιδέα να πάτε σε ένα σπα σας κάνει νευρικό, δεν είστε μόνοι. Πολλοί άνθρωποι έχουν την πρώτη τους εμπειρία σπα όταν λαμβάνουν μια κάρτα δώρων σε ένα σπα . Μερικοί άνθρωποι δεν το χρησιμοποιούν ακόμη και επειδή είναι ανήσυχοι για το τι θα συμβεί και τα καλύτερα σημεία της ετικέτας spa .

Αλλά μπορείτε να χαλαρώσετε - κυριολεκτικά! Ο μεγαλύτερος τομέας ανησυχίας συνήθως παίρνει τα ρούχα σας μακριά για ένα μασάζ . Αυτό δεν πρέπει να είναι μια ανησυχία, διότι στην Αμερική υπάρχουν πολύ αυστηρά πρωτόκολλα για το draping κατά τη διάρκεια του μασάζ .

Μόνο το τμήμα του σώματός σας στο οποίο εργάζεστε εκτίθεται. Το υπόλοιπο είναι καλυμμένο με φύλλο και κουβέρτα ή μερικές φορές με μεγάλη πετσέτα. Μπορείτε να διατηρήσετε τα ρούχα σας για ορισμένα είδη θεραπειών όπως η ρεφλεξολογία . Και η πραγματικά ντροπαλή μπορεί πάντα να πάρει ένα μανικιούρ και πεντικιούρ προσώπου ή spa.

Και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πάρα πολύ για να μάθετε τι να κάνετε, γιατί κάποιος θα είναι εκεί σε κάθε βήμα για να σας πει πού να πάτε, τι να κάνετε και τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Επιλέγοντας A Spa

Οι περισσότεροι από εμάς παίρνουμε τις αποφάσεις μας με βάση την ευκολία - τι είναι κοντά και μέσα στον προϋπολογισμό μου; Αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ψάξτε για φιλικό προσωπικό, από το πρόσωπο στη ρεσεψιόν έως τους μασάζ θεραπευτές, αισθητικούς , τεχνίτες νυχιών και μακιγιάζ καλλιτέχνες. Φυσικά, όλοι οι θεραπευτές πρέπει να έχουν άδεια. (Εάν οι θεραπείες είναι πραγματικά φθηνές, αυτό μπορεί να είναι ένας λόγος.)

Ένα καλά εκπαιδευμένο προσωπικό ξεκινάει με το άτομο στη ρεσεψιόν, οπότε αν δεν είναι ευγενικοί στο τηλέφωνο - ξεχάστε το.

Όταν φτάσετε, θέλετε ένα ήσυχο, χαλαρωτικό, καλά σχεδιασμένο περιβάλλον με χαλαρωτική μουσική, χαμηλό φωτισμό και ευχάριστα αρώματα που είναι επίσης καθαρά και υγιεινά.

Είναι υπέροχο αν μπορείτε να βρείτε ειδικό εξοπλισμό όπως μπανιέρες υδρομασάζ, μπανιέρες, ατμόλουτρα, σάουνα, ατμοκαθαριστές, ντους Vichy κλπ., Που θα σας βοηθήσουν να περάσετε περισσότερο χρόνο χαλάρωσης.

Ένα καλό μενού spa πρέπει να εξηγεί τις θεραπείες και το προσωπικό που μπορεί να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις λεπτομερώς. Είναι πάντα καλό σημάδι εάν το σπα σας ζητά να συμπληρώσετε ένα ερωτηματολόγιο ιατρικής γνωστοποίησης.

Όταν είναι η πρώτη σας φορά στο Spa

Αν θέλετε να μάθετε τι είναι ένα σπα, μπορείτε πάντα να ζητήσετε περιήγηση πριν κλείσετε ραντεβού. Το σπα ενδέχεται να είναι σε θέση να σας φιλοξενήσει, αλλά είναι δίκαιο να ρωτήσετε. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε .

Όταν κλείνετε το ραντεβού σας, ενημερώστε τον υπάλληλο spa ότι είναι η πρώτη σας επίσκεψη στο σπα. Αυτός ή αυτή θα πρέπει να πάρει όσο χρόνο χρειάζεται για να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε: ποιες διαφορετικές θεραπείες spa είναι σαν, τι θα πρότειναν για εσάς, πότε θα φτάσετε και ούτω καθεξής. Οι πιο δημοφιλείς θεραπείες σπα περιλαμβάνουν μασάζ , περιποιήσεις προσώπου , περιποιήσεις σώματος και μανικιούρ και πεντικιούρ spa .

Ο υπάλληλος σπα θα σας ρωτήσει συνήθως εάν προτιμάτε έναν άντρα ή ένα θηλυκό θεραπευτή. Αν λέτε ότι δεν έχετε προτίμησή σας, πιθανότατα θα κάνετε κράτηση με έναν άνδρα. Είναι καλό να δηλώσετε την προτίμησή σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται πιο άνετα με ένα θηλυκό θεραπευτή, ειδικά στην αρχή

Επιλέξτε Spa Treatments σας

Οι βασικές θεραπείες spa περιλαμβάνουν μασάζ , περιποίηση προσώπου, σώματος , μανικιούρ και πεντικιούρ .

Ένα μασάζ θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να απαλλαγείτε από την ένταση των μυών. (Ένα σουηδικό μασάζ είναι ένα καλό μέρος για αρχάριους.) Ένα πρόσωπο είναι βαθύ καθαρισμό του προσώπου σας και μια περιποίηση σώματος απολέσσει και μαλακώνει το δέρμα στο σώμα σας. Τα περισσότερα ιαματικά λουτρά προσφέρουν μανικιούρ και πεντικιούρ επίσης.

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε υπηρεσίες - ένα μασάζ και μια περιποίηση σώματος είναι ένας καλός συνδυασμός (πάρτε πρώτα την περιποίηση σώματος) ή ένα μασάζ και ένα πρόσωπο (πάρτε πρώτα το μασάζ). Η ποιότητα του θεραπευτή καθορίζει την ποιότητα της θεραπείας. Πάρτε μια προσωπική αναφορά, αν μπορείτε. Επίσης, σκεφτείτε αν προτιμάτε έναν άνδρα ή μια γυναίκα θεραπευτή.

Πριν φύγεις

Μην τρώτε για τουλάχιστον μία ώρα πριν ή μετά το μασάζ σας. Πίνετε άφθονο νερό μετά την υπηρεσία σας για να βελτιώσετε τα οφέλη των θεραπειών σας.

Φτάστε νωρίς ώστε να έχετε χρόνο για να απολαύσετε τη σάουνα, τον ατμό ή το τζακούζι πριν από τη θεραπεία σας.

Αν βρεθείτε σε μια υδρομασάζ, ντους για να απαλλαγείτε από το χλώριο πριν από ένα μασάζ. Επιτρέψτε στο μυαλό σας να ηρεμήσει πριν από τη θεραπεία σας. Αν και τα περισσότερα ιαματικά λουτρά έχουν κλειδαριές που κλειδώνουν, μπορεί να θέλετε να αφήσετε τα τιμαλφή στο σπίτι.

Απολαύστε την εμπειρία σας στο Spa

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν γενικά να αφαιρέσετε τα ρούχα σας για μασάζ και θεραπείες σώματος, αλλά είστε ντυμένοι με φύλλα ή μεγάλες πετσέτες. (Διαβάστε περισσότερα για το γυμνό και το spa .) Χαλαρώστε - κανείς δεν κρίνει το σώμα σας. Πάρτε αργές, βαθιές αναπνοές πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία σας. Οραματιστείτε κάθε μυ του σώματος σας χαλαρώνοντας και απλά να είστε ανοιχτοί στην εμπειρία.

Επικοινωνήστε με τον θεραπευτή σας. Εάν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη θερμοκρασία ή την πίεση, ενημερώστε τα. Μπορείτε να μιλήσετε ή όχι, όπως προτιμάτε - ο θεραπευτής θα ακολουθήσει συνήθως το προβάδισμα σας. Όταν τελειώσει η θεραπεία, αφιερώστε λίγο χρόνο για να επανενταχθείτε αργά, αντί να σκοντάψετε. Μία από τις κορυφές του 15% έως 20% είναι κατάλληλη.

Όταν επιστρέφετε στο σπίτι, συνεχίστε το καλό συναίσθημα φροντίζοντας τον εαυτό σας. Τα περισσότερα ιαματικά λουτρά πωλούν τα προϊόντα που χρησιμοποιούν, αλλά δεν αισθάνονται πιέσεις για να αγοράσουν, αν και είναι καλή ιδέα να μπει σε μια σωστή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος στο σπίτι.

Περισσότερα Βασικά για το Spa

Υπάρχουν διάφοροι διαφορετικοί τύποι ιαματικών πηγών . Το πιο κοινό είναι το σπα της ημέρας . Εδώ είναι συμβουλές για το πώς να επιλέξετε το σωστό spa για εσάς και να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας στο σπα της ημέρας .

Άλλοι για πρώτη φορά spa-goers έχουν την πρώτη τους εμπειρία σπα σε διακοπές, σε ιαματικά λουτρά / ξενοδοχεία . Τα ιαματικά λουτρά θέρετρου / ξενοδοχείου προσφέρονται σε ένα ευρύ φάσμα μεγεθών και στυλ, από μικρά ιδιωτικά πανδοχεία όπως το The Harbor Inn στο St. Michaels του Maryland έως τα πολυτελή ιαματικά λουτρά της Χαβάης.

Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την απώλεια βάρους ή για την εκκίνηση ενός τρόπου ζωής υγείας επιλέγουν συχνά ιαματικά λουτρά προορισμούς που προσφέρουν μια περιεκτική εμπειρία σπα. Παραδείγματα είναι το Lake Austin Spa Resort ή το Canyon Ranch .

Οι ιαματικές πηγές παρέχουν υπέροχες εμπειρίες, αλλά δεν είναι συνήθως φθηνές. Υπάρχουν πολλά κλιματιζόμενα ιαματικά λουτρά προορισμούς.