Αυτό το τρελό καναδικό ταξίδι είναι ένα από τα ψηλότερα του κόσμου

Ανασκόπηση του Sky Screamer στο Marineland του Καναδά

Τι βιασύνη! Μία από τις ψηλότερες πύλες ελεύθερης πτώσης στον κόσμο, ο Sky Screamer προσφέρει μερικές άγριες συγκινήσεις. Σκαρφαλωμένο πάνω σε ένα λόφο 150 ποδιών, η βόλτα προσφέρει κάποια καταπληκτική θέα στους καταρράκτες του Νιαγάρα.

Παύση φαίνεται σαν μια αιωνιότητα

Απλά να φτάσετε στο Sky Screamer είναι ένα κομμάτι μιας πρόκλησης και βοηθά στην οικοδόμηση της προσδοκίας. Βρίσκεται στη μέση του πάρκου στην κορυφή ενός λόφου 150 ποδιών. (Οι μη αναβάτες μπορεί να θέλουν να κάνουν το ταξίδι μόνο για την θέα των Καταρράκτες του Νιαγάρα στη βάση του πύργου.) Η διαδρομή έχει τρεις πύργους, οι οποίοι μπορούν θεωρητικά να φιλοξενήσουν πολλούς επιβάτες, αλλά η Marineland τρέχει συχνά μόνο έναν ή δύο από τους πύργους οποιαδήποτε στιγμή.

Οι αναβάτες τραβούν τις πλεξούδες πάνω από το ώμο και τις βιδώνουν στις πόρπες. Αφού οι χειριστές της διαδρομής ελέγξουν για να βεβαιωθούν ότι όλοι είναι ασφαλείς, ενεργοποιούν το γύρο. Ο δακτύλιος των καθισμάτων αυξάνεται σιγά-σιγά, παρέχοντας ένα κομμάτι μιας λανθασμένης εκκίνησης, καθώς ο πεπιεσμένος αέρας χτίζεται στον πύργο. Τα καθίσματα ελαττώνονται ελαφρώς και παύουν για αυτό που φαίνεται σαν μια αιωνιότητα ως καρδιά των επιβατών και αίσθηση παλάμης.

Κάνει τους αναβάτες γονατισμένους

Η ποδηλασία στη συνέχεια εκτοξεύεται σαν σφαίρα και φτάνει σε ύψος 300 ποδιών. Αυτό είναι τουλάχιστον 100 πόδια ψηλότερο από τις περισσότερες πύργους βόλτες, και η διαφορά είναι εντυπωσιακή. Καθώς οι αναβάτες (τουλάχιστον οι φόβοι που γεμίζουν) επιβιώνουν για την αγαπημένη τους ζωή, οι έντονες ελεύθερες-επιπλέουσες αρνητικές δυνάμεις G είναι τόσο συναρπαστικές και τρομακτικές.

Η βόλτα έπειτα πέφτει και ανεβαίνει δυο φορές για να παραδώσει κάποιες περισσότερες κραδασμούς από την δύναμη του G πριν προχωρήσει σιγά-σιγά στην κορυφή του πύργου - και κρέμεται εκεί για ό, τι φαίνεται να βρίσκεται μια αιωνιότητα και μισή.

Στα 320 πόδια στον αέρα (και άλλα 150 πόδια για το λόφο πάνω από το οποίο βρίσκεται ο Sky Screamer), η θέα των Καταρράκτες του Νιαγάρα είναι εκπληκτική. Η πρόβλεψη της ακόλουθης πτώσης και η πρόσδεση σε ένα ανοιχτό κάθισμα, με τα πόδια και τα χέρια κρέμονται, ωστόσο, είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε την άποψη. Χωρίς προειδοποίηση, η βόλτα πέφτει σχεδόν στα 300 πόδια, στη συνέχεια αναπηδά μερικές φορές πάνω και κάτω από τον πύργο πριν επιστρέψει με ειλικρίνεια στη βάση. Οι αναβάτες αναδύονται, ζυμωμένοι, για να κάνουν το μακρύ ταξίδι κάτω από το λόφο.

Στην τυπική μόδα θεματικών πάρκων, η Marineland προσπαθεί να στήσει τα δικαιώματα καυγάδων από το Sky Screamer χρεώνοντάς την ως "την υψηλότερη τριπλή πύλη στον κόσμο." Ενώ το Sky Screamer είναι αναμφισβήτητα ψηλό και απίστευτα συναρπαστικό, το Zumanjaro των 400 ποδιών : Η πτώση της μοίρας στο Six Flags Great Adventure στο Νιου Τζέρσεϊ κατέχει το ρεκόρ για την ψηλότερη ελεύθερη πτώση στον κόσμο. Έχει όμως μόνο έναν πύργο, οπότε υποθέτω ότι η διάκριση των τριπλών πύργων του Sky Screamer επιτρέπει στη Marineland να διεκδικήσει την αξίωση.

Σίγουρα, η βόλτα του Νιαγάρα βρίσκεται σε ένα λόφο 150 μέτρων, αλλά το Big Shot του Stratosphere Tower είναι ακόμα ο βασιλεύοντας βασιλιάς των πύργων.

Το βόλτα του Λας Βέγκας ανέρχεται σε σχετικά μέτριο 160 πόδια από τη βάση μέχρι το άκρο του. αλλά η βάση βρίσκεται στην κορυφή του πύργου 900 ποδιών. Από τα μαθηματικά κανενός, είναι πάνω από 1000 πόδια στον αέρα.