Εύρεση ιατρικής βοήθειας σε μια ξένη χώρα

Τι να ψάξετε εάν είστε πιασμένοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Κανείς δεν αναμένει να έχει επείγουσα ιατρική κατάσταση όταν ταξιδεύει σε άλλη χώρα. Αλλά το απροσδόκητο μπορεί να συμβεί σε κάθε δεδομένη στροφή. Σε περίπτωση ασθένειας ή τραυματισμού, θα γνωρίζατε πού να πάτε για ιατρική βοήθεια; Θα γνωρίζατε τι να ψάχνετε όταν ψάχνετε για προσοχή;

Ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης έχει θέσει πρότυπα για τις διεθνείς πινακίδες που όλοι οι ταξιδιώτες μπορούν να αναζητήσουν όταν αναζητούν περίθαλψη ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στον ελεύθερο οδηγό τους για κοινά σημάδια που μπορεί να δείτε σε όλο τον κόσμο πατώντας εδώ. Ας αναθεωρήσουμε τα κοινά σύμβολα για νοσοκομείο, φαρμακείο και περίθαλψη ασθενοφόρων.

Νοσοκομεία

Ανάλογα με το πού πηγαίνετε στον κόσμο, τα νοσοκομεία θα φέρουν σαφή σήμανση με δύο σύμβολα: είτε σταυρό είτε μισοφέγγαρο. Όπως ορίζεται στη Σύμβαση της Γενεύης, το σταυρό και η ημισέληνος είναι τα σύμβολα για τη ζωή σε κίνδυνο. Ένα κτήριο με ένα από αυτά τα δύο σύμβολα είναι ένα σημάδι ότι έχετε φτάσει σε ιατρική περίθαλψη.

Όταν ψάχνετε για νοσοκομειακή εγκατάσταση, οι πινακίδες μπορούν να σας κατευθύνουν προς την πλησιέστερη εγκατάσταση. Το διεθνές τυποποιημένο σήμα είναι είτε σταυρός είτε ημισέληνος πάνω από ένα κρεβάτι. Ωστόσο, διαφορετικές τοποθεσίες μπορεί να έχουν διαφορετικά πρότυπα. Στην Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη, αναζητήστε μπλε πινακίδες με το γράμμα "H" πάνω τους.

Φαρμακεία

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να μην χρειάζεστε επείγουσα περίθαλψη - αλλά μικρότερο βαθμό ιατρικής περίθαλψης.

Αυτό είναι το σημείο όπου μπορεί να έρθει η φαρμακεία. Ένα διεθνές φαρμακείο μπορεί να σας παράσχει μερικά από τα αντικείμενα που χρειάζεστε για μη επείγουσα περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων χωρίς φάρμακα, όπως τα παυσίπονα και τα φάρμακα δυσπεψίας. Μάθετε περισσότερα για τα φαρμακεία και τις διεθνείς τους δυνατότητες εδώ.

Το διεθνές σύμβολο για ένα φαρμακείο, όπως ορίζεται από το πρότυπο ISO, περιλαμβάνει ένα σταυρό ή ημισέληνο, με μια ποικιλία κοινών συμβόλων που συνδέονται με έναν φαρμακοποιό - συμπεριλαμβανομένης μιας φιάλης με χάπι, κάψουλες και δισκία.

Άλλα κοινώς αποδεκτά σύμβολα για τα φαρμακεία περιλαμβάνουν το κονίαμα και το γουδοχέρι και το διασυνδεδεμένο σύμβολο "RX". Ένα άλλο σύμβολο που πρέπει να αναζητήσετε είναι το χρώμα του σημείου. Ενώ τα σήματα για τα νοσοκομεία είναι παραδοσιακά κόκκινα ή μπλε, οι πινακίδες για ένα φαρμακείο είναι συνήθως διαφορετικό χρώμα. Ένα από τα πιο κοινά χρώματα για τα διεθνή φαρμακεία είναι πράσινο.

Ασθενοφόρα

Όπως κάθε άλλη μορφή μεταφοράς σε όλο τον κόσμο, τα χρώματα και τα σχήματα των ασθενοφόρων και της περίθαλψης έκτακτης ανάγκης μπορεί να ποικίλλουν ανά χώρα και περιοχή. Αυτό μπορεί να κάνει την αναζήτηση ασθενοφόρων μια σύγχυση για τον άπειρο διεθνή ταξιδιώτη. Πώς μπορείτε να πείτε πού να πάρετε διεθνή βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης;

Ενώ ένα ασθενοφόρο μπορεί να εντοπιστεί από το μεγάλο σχήμα του, τα φωτεινά χρώματα και τα φώτα έκτακτης ανάγκης, τα ασθενοφόρα και η κινητή φροντίδα μπορούν να έρθουν σε πολλά σχήματα και μεγέθη - από τα αυτοκίνητα ταχείας απόκρισης μέχρι τα σκούτερ. Ένα κοινό χαρακτηριστικό των ιατρικών οχημάτων έκτακτης ανάγκης είναι το εξαψήφιο Αστέρι της Ζωής. Αυτό το αστέρι είναι συνήθως ένα μπλε χρώμα και χαρακτηρίζει την Rod of Asclepius στη μέση (ένα μόνο φίδι τυλιγμένο γύρω από ένα προσωπικό). Όπως τα νοσοκομεία, τα ασθενοφόρα μπορεί επίσης να φέρουν ένα κόκκινο σταυρό ή ένα κόκκινο ημισέληνο, ως σύμβολο έκτακτης ανάγκης. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε μια συλλογή ασθενοφόρων από όλο τον κόσμο.

Εάν είστε Αμερικανοί, είναι σημαντικό να καταχωρήσετε το ταξίδι σας στο Υπουργείο Εξωτερικών . Όπως πηγαίνει η παλιά παροιμία, μια ουγγιά πρόληψης αξίζει μια λίβρα θεραπείας. Γνωρίζοντας πώς μπορείτε να βρείτε την επείγουσα περίθαλψη όπου κι αν είστε στον κόσμο, μπορείτε να είστε προετοιμασμένοι για τις χειρότερες καταστάσεις.