Τουριστικές πληροφορίες για το Ρότερνταμ, Port City Extraordinaire

Ως τουριστικός προορισμός, το Ρότερνταμ συχνά πετάει κάτω από το ραντάρ των διεθνών τουριστών. Ως η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των Κάτω Χωρών, προσκαλεί αδικαιολόγητες συγκρίσεις με το Άμστερνταμ, αλλά οι τουρίστες που περιμένουν να βρουν ένα άλλο Άμστερνταμ θα απογοητευθούν - η ιστορία και οι άνθρωποι του Ρότερνταμ την έχουν χαρίσει με έναν μοναδικό χαρακτήρα.

Μια από τις πρώτες παρατηρήσεις που κάνουν οι επισκέπτες είναι ότι το Ρότερνταμ μοιάζει σχεδόν με μια τυπική ολλανδική πόλη και δεν είναι: το κέντρο της πόλης καταστράφηκε από εναέριες επιθέσεις στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και η σημερινή αστική πόλη, με λίγες εξαιρέσεις, όταν το Ρότερνταμ δημιούργησε τη μοναδική αρχιτεκτονική ευαισθησία που έχει γίνει εμπορικό σήμα της.

Οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής θα κοιτάξουν με θαυμασμό τον τολμηρό πειραματισμό των διαμερισμάτων Kubus , μια σειρά διαμερισμάτων σε σχήμα κεκλιμένων κύβων στο παλιό λιμάνι της πόλης (ένα διαμέρισμα μοντέλο είναι ανοικτό στους επισκέπτες). το κανονικό Huis Sonnevelt , έργο κατοικίδιων δύο ολλανδών αρχιτεκτόνων του κινήματος "Nieuwe Bouwen" της δεκαετίας του 1930 (βλ . και αμέτρητα άλλα παραδείγματα νέας μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής.

Το Ρότερνταμ είναι επίσης η κορυφή της ολλανδικής πολυπολιτισμικότητας: οι μισοί από τους κατοίκους του έχουν τουλάχιστον έναν γονέα που γεννήθηκε εκτός των Κάτω Χωρών. Αυτό μεταφράζεται σε μια κοσμοπολίτικη πόλη όπου μπορεί να δει κανείς το αποτύπωμα διαφορετικών εθνοτήτων - από τις σημαντικές κοινότητες των Αντίλλων και του Πράσινου Ακρωτηρίου έως τη Chinatown της Ρότερνταμ. Βυθιστείτε στο πολυπολιτισμικό μίγμα με ένα ταξίδι στο Wereldmuseum (Παγκόσμιο Μουσείο, βλ. Παρακάτω ).

Δεν απέχει πολύ από τον παρθένο νέο κεντρικό σταθμό είναι επίσης ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα της χώρας για τα παιδιά - το σύγχρονο και ευρύχωρο ζωολογικό κήπο του Ρότερνταμ .

Ρότερνταμ ως Πόλη του Πορτ

Από όλα τα χαρακτηριστικά του, το Ρότερνταμ είναι ίσως το πιο γνωστό ως ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια του κόσμου, μια διάκριση που μοιράζεται με αρκετές ασιατικές πόλεις, αλλά είναι μοναδική στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Οι επισκέπτες δεν θα πρέπει να σταματούν στο Havenmuseum (Μουσείο Λιμένος), ένα ελεύθερο υπαίθριο μουσείο το οποίο - εκτός από το περίπτερο του μουσείου - δεν κλείνει ποτέ τις πόρτες του. εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν ιστορικά πλοία από την περίοδο 1850 έως 1970, αγκυροβολημένα στο παλαιότερο λιμάνι του Ρότερνταμ.

Θαυμάσιοι λάτρεις θα θέλουν επίσης να ελέγξουν το Ναυτικό Μουσείο, όπου πολλά ταυτόχρονα εκθέματα αγγίζουν τις διαφορετικές όψεις της ναυτικής ιστορίας. Museumschip Buffel (Μουσείο Ship The Buffalo), ένα επιβιβαζόμενο αναστηλωμένο θαλάσσιο πλοίο, είναι ένας από τους αγαπημένους του επισκέπτη.

Το Μουσείο του Ρότερνταμ, μολονότι δεν αποτελεί ναυτικό μουσείο αυτό καθεαυτό, δύσκολα μπορεί να αποφύγει την αναφορά στη θαλάσσια σημασία της πόλης. ανάμεσα στους παλιούς μαστόρους, τα δωμάτια εποχής και άλλα αντικείμενα, η τοποθεσία Dubbele Palmboom του μουσείου, στη θαλάσσια περιοχή Delfshaven, συχνά χαρακτηρίζει το λιμάνι στα εκθέματά του.

Τέχνες & Πολιτισμός στο Ρότερνταμ

Το Ρότερνταμ διαθέτει μερικά από τα καλύτερα μουσεία και εκθεσιακούς χώρους του έθνους - και της Ευρώπης - και οι λάτρεις της τέχνης θα βρουν τόσο γνωστά αριστουργήματα όσο και τα τελευταία από τον κόσμο της σύγχρονης τέχνης στο συμπαγές κέντρο της πόλης, μεγάλο μέρος του οποίου βρίσκεται μέσα ή γύρω από το Museumpark.

Πού να φάτε στο Ρότερνταμ

Η σκηνή εστιατορίου του Ρότερνταμ παίρνει το σύνθημά της από τα πολυπολιτισμικά ρεύματα που διαπερνούν την πόλη. οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα επιλογής κουζινών από όλη την Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία - το τελευταίο στο πιο πυκνό της στην Chinatown του Ρότερνταμ, ακριβώς νότια του Κεντρικού Σταθμού.

Πηγαίνετε στο Ρότερνταμ

Πάρτε το τρένο από το Άμστερνταμ ή πετάξτε απευθείας στο Ρότερνταμ - και οι δύο είναι βολικές επιλογές χάρη σε ένα αποτελεσματικό σιδηροδρομικό δίκτυο και ένα αεροδρόμιο που εξυπηρετεί πολλές αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.