Πώς να φτάσετε στο Άμστερνταμ από το Ρότερνταμ στο αεροδρόμιο της Χάγης

Κάτω από μια ώρα από την πρωτεύουσα

Μικρή, χαλαρή, λίγη ταλαιπωρία-Ρότερνταμ Το αεροδρόμιο της Χάγης (RTM) μοιάζει πολύ με την Ολλανδία από ορισμένες απόψεις. Το αεροδρόμιο του Ρότερνταμ, το τρίτο πιο πολυσύχναστο από τα πέντε πολιτικά αεροδρόμια της χώρας, βλέπει πάνω από ένα εκατομμύριο φυλλάδια ετησίως και παρά τις λίγες αεροπορικές εταιρείες που το εξυπηρετούν (εννέα συνολικά μετράνε: Arkefly, BMI Regional, British Airways, CityJet, Jetairfly, Turkish Airlines, VLM Airlines και Vueling), προσφέρει μια βολική ποικιλία προορισμών σε όλη την Ευρώπη, καθώς και μερικές άλλες στο Μαρόκο και την Τουρκία.

Παρόλο που δεν υπάρχουν απευθείας διατλαντικές διαδρομές από τη Βόρεια Αμερική μέχρι το αεροδρόμιο του Ρότερνταμ, οι αμερικανικές πτήσεις μπορεί να βρουν μερικές φορές σημαντικά φτηνότερους ναύλους αν ταξιδεύουν πρώτα σε έναν σημαντικό αερομεταφορέα στην Ευρώπη, στη συνέχεια συνεχίζουν με ένα αερομεταφορέα χαμηλού κόστους στο Ρότερνταμ ή σε άλλο μικρότερο ολλανδικό αεροδρόμιο. Η διάρκεια του ταξιδιού στο Άμστερνταμ είναι 1 ώρα, 20 λεπτά σε αντίθεση με μόλις 15 λεπτά από το Schiphol, αλλά οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφθούν το Ρότερνταμ και / ή να χρησιμοποιήσουν τη δεύτερη πόλη των Κάτω Χωρών ως βάση για να εξερευνήσουν τα αξιοθέατα της Νότιας Ολλανδίας, βολικό αεροδρόμιο προορισμού.

Αεροδρόμιο Ρότερνταμ προς Άμστερνταμ με τρένο

Ο βέλτιστος τρόπος μεταφοράς μεταξύ του αεροδρομίου του Ρότερνταμ και του Άμστερνταμ είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς: ένα τοπικό λεωφορείο προς τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και στη συνέχεια ένα οδικό δίκτυο των ολλανδικών σιδηροδρόμων προς το Άμστερνταμ. Η γραμμή 33 του λεωφορείου (διεύθυνση: Rotterdam Centraal) λαμβάνει δρομολόγια από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Ρότερνταμ.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από τον οδηγό του λεωφορείου. Ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 20 λεπτά. Βρείτε το πιο πρόσφατο πρόγραμμα λεωφορείων στην ολλανδική ιστοσελίδα συμβουλών για τα ταξίδια 9292, καθώς και οδηγίες για τη μεταφορά από τη στάση του λεωφορείου του αεροδρομίου.

Από τον κεντρικό σταθμό του Ρότερνταμ, υπάρχουν απευθείας τρένα για τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ.

Το τρένο Intercity (διεύθυνση: Amsterdam Centraal) διαρκεί 1 ώρα, 10 λεπτά για να φτάσει στο κέντρο του Άμστερνταμ. Για τα τελευταία δρομολόγια τρένων και πληροφορίες σχετικά με τα ναύλα, ανατρέξτε στον ιστότοπο των ολλανδικών σιδηροδρόμων (NS).

Οι επισκέπτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν μόνο μέχρι τις πόλεις του Ρότερνταμ και της Χάγης μπορούν να πάρουν γραμμή 50 από το αεροδρόμιο προς το σταθμό του μετρό Meijersplein και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν την εξαιρετικά αποδοτική RandstadRail (γραμμή μετρό Ε) για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους.

Υπάρχει υπηρεσία λεωφορείου μεταξύ του αεροδρομίου του Ρότερνταμ και του Άμστερνταμ;

Δεν υπάρχει υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο μεταξύ του αεροδρομίου Rotterdam και του Άμστερνταμ. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε το τρένο RandstadRail, τοπικό λεωφορείο και / ή ολλανδικό σιδηρόδρομο (NS) όπως περιγράφεται παραπάνω. Για περιορισμένες αποστάσεις, το ταξί του αεροδρομίου του Ρότερνταμ μπορεί να είναι εφικτό, αλλά τα ταξί -όπως και αλλού στις Κάτω Χώρες- είναι δαπανηρά. Η εταιρεία προσφέρει επίσης μεταφορές μεταξύ των αεροδρομίων του Ρότερνταμ και του Schiphol.

Αεροδρόμιο Ρότερνταμ προς Άμστερνταμ με αυτοκίνητο

Για τους επισκέπτες που χρειάζονται μόνο ταξίδια μεταξύ του αεροδρομίου και του Άμστερνταμ, είναι καλύτερο να επιλέξετε άλλη επιλογή από το αυτοκίνητο, αν είναι δυνατόν. Το ταξίδι με αυτοκίνητο ανάμεσα στις δύο πιο πολυσύχναστες πόλεις της Ολλανδίας είναι σίγουρα περιττή, με όλες τις άριστες συνδέσεις με τις δημόσιες συγκοινωνίες που υπάρχουν και όλες τις ενοχλήσεις της χρήσης αυτοκινήτων στις ίδιες τις πόλεις.

Παρόλα αυτά, οι επισκέπτες που επιθυμούν να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο για το ταξίδι τους μπορούν να το κάνουν στο αεροδρόμιο, όπου στο σταθμό σταθμεύουν πέντε διαφορετικές εταιρείες. τα στοιχεία επικοινωνίας για τον καθένα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου του Ρότερνταμ. Λεπτομερείς οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στο αεροδρόμιο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα ViaMichelin, όπου οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν τη διαδρομή επιλογής τους και να υπολογίσουν το κόστος ταξιδιού. Η διαδρομή 43χλμ (70χλμ.) Διαρκεί περίπου μία ώρα.

Εξερευνήστε Ρότερνταμ και Νότια Ολλανδία

Ενώ οι απόψεις διαχωρίζονται για την ίδια την πόλη του Ρότερνταμ, οι επισκέπτες που ενδιαφέρονται για την Ολλανδία πέρα ​​από τα σύνορα του Άμστερνταμ πρέπει ασφαλώς να αφιερώσουν χρόνο για να εξοικειωθούν με τη δραματικά διαφορετική ατμόσφαιρα της δεύτερης πολυπληθέστερης πόλης των Κάτω Χωρών. Επιπλέον, καθιστά την πιο κοσμοπολίτικη - αν όχι την πιο βολική βάση για περαιτέρω εξερεύνηση της επαρχίας της Νότιας Ολλανδίας.

(Όσο πιο βολικό θα έπρεπε να γίνει αυτή η διάκριση στον Leiden , ένα σημαντικό σιδηροδρομικό κόμβο που αισθάνεται κοντά σε όλη την Ολλανδία ταυτόχρονα και τελείως ισομερώς μεταξύ του Ρότερνταμ και του Άμστερνταμ).