Νέα μελέτη παρουσιάζει πιο επικίνδυνα αεροδρόμια, αεροπορικές εταιρείες για ακυρώσεις διακοπών

Ακυρωμένες πτήσεις

Καθώς οι ταξιδιώτες αρχίζουν να προετοιμάζονται για τη συντριβή ταξιδιών διακοπών, μια νέα αναφορά από το MileCards.com διαπιστώνει ότι οι πτήσεις στις περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες είναι τρεις φορές πιο πιθανό να ακυρωθούν και ότι τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης και το Chicago O'Hare είναι οι χειρότεροι υποψήφιοι για ακυρώσεις.

Το MileCards.com μελέτησε τα αρχεία του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ πάνω από 1,5 εκατομμύρια πτήσεις των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των διακοπών των Ευχαριστιών και των Δεκέμβρη στα 50 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια από το 2010 έως το 2015 για τον εντοπισμό των πιο επικίνδυνων αεροπορικών εταιρειών, των αεροδρομίων και των δρομολογίων ακύρωσης.

Οι τοπικές πτήσεις πωλούνται από αεροπορικές εταιρείες όπως οι American Airlines, Delta Air Lines ή United Airlines, αλλά λειτουργούν από ανεξάρτητη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία όπως η SkyWest ή η ExpressJet, ανέφερε η έκθεση. "Η δουλειά του βαφείου του αεροσκάφους, ακόμα και του περιοδικού του αεροπλάνου, θα ταιριάζει με τη μητρική αεροπορική εταιρεία και η απόφαση αν θα ακυρωθεί είναι κάτι που η μητρική αεροπορική εταιρεία έχει λόγο, αλλά λειτουργεί επίσημα από τον περιφερειακό αερομεταφορέα".

Ο Brian Karimzad, διευθυντής και αναλυτής του προγράμματος αφοσίωσης για το MileCards.com, αναφέρει ότι οι τρεις περιφερειακοί αερομεταφορείς με τις περισσότερες ακυρώσεις ήταν οι εταίροι της American Airlines PSA Airlines, με ποσοστό 8,3%. Απεσταλμένος, με ποσοστό 3,8%. και η ExpressJet, η οποία πετά για την αμερικανική, Delta Air Lines και United Airlines, με 3,3%.

Με λιγότερους επιβάτες από τις πτήσεις της κύριας γραμμής, οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες είναι πιο πιθανό να αφήσουν τις πτήσεις τους κύριας πτήσης να πετάξουν και να ακυρώσουν τις περιφερειακές πτήσεις όταν αντιμετωπίσουν μια επιλογή, ώστε να επηρεαστούν λιγότεροι επιβάτες, ανέφερε η έκθεση.

"Ο PSA και ο Απεσταλμένος δεν είναι στα στατιστικά στοιχεία DOT του τρέχοντος έτους, δεδομένου ότι δεν πληρούν επί του παρόντος το όριο όγκου πτήσης που απαιτείται να αναφέρει αυτόνομα. Αλλά αυτό θα αλλάξει όταν τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες », δήλωσε ο Karimzad. "Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία και τις εξελίξεις από τις οποίες εμφανίζονται οι περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες κάθε χρόνο, συγκεντρώσαμε τους ως μια περιφερειακή κατηγορία. Αυτό είναι επίσης πιο χρήσιμο, δεδομένου ότι πολλές περιφέρειες πετούν για πολλαπλές μητρικές αεροπορικές εταιρείες ταυτόχρονα. "

Κοιτάζοντας τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς, ο Karimzad είπε ότι οι ακυρώσεις του Spirit Airlines είναι κακές επειδή είναι αερομεταφορέας με χαμηλή συχνότητα αλλά με πολλούς προορισμούς. "Έτσι όταν μια πτήση ακυρώνεται, το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο. Επίσης, παραδέχονται ότι δεν επικεντρώνουν ιστορικά τόσο στην αξιοπιστία όσο μπορούσαν », είπε. "Προσπαθεί να επενδύσει περισσότερο σε αυτό το έτος με μια νέα ομάδα διαχείρισης, αλλά είναι διαφανής σχετικά με το γεγονός ότι το μοντέλο με χαμηλότερο κόστος περιορίζει πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι."

Η JetBlue, με τις βαρύτατες επιχειρήσεις των Βορειοανατολικών ΗΠΑ, ακύρωσε τις πτήσεις διακοπών σε περίπου δύο φορές το μέσο όρο των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, ανέφερε η έκθεση. "Το JetBlue επίσης λειτουργεί πολλές μικρές πτήσεις μόνο του, οι οποίες συνήθως χειρίζονται οι περιφερειακοί αερομεταφορείς σε άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η United ή η Delta".

Ωστόσο, με περιορισμένες λειτουργίες στη Μέση Ανατολή και την Ανατολή, οι Αλάσκα Airlines και Hawaiian Airlines απολαμβάνουν φυσικά πλεονεκτήματα με σχεδόν καθόλου ακυρώσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών, ανέφερε η έκθεση. "Μεταξύ των παγκόσμιων αερομεταφορέων των ΗΠΑ, η Delta οδηγεί με ποσοστό ακύρωσης διακοπών σχεδόν 40% λιγότερο από το μέσο όρο στο 1%. Southwest απολαμβάνει ποσοστό ακύρωσης περίπου το ήμισυ του μέσου όρου όλων των αερομεταφορέων. "

Εξετάζοντας οι πτήσεις συνολικά, οι κρατήσεις κατά τη διάρκεια των αργιών του Δεκεμβρίου ακυρώνονται πέντε φορές περισσότερο από εκείνες που αφορούν την ημέρα των ευχαριστιών. "Εάν έχετε μόνο μία άδεια να επιλέξετε για μια πτήση στο σπίτι, κάντε την ημέρα των ευχαριστιών", δήλωσε ο Karimzad.

Γύρω στις Ημέρες των Ευχαριστιών, η Τετάρτη πριν είναι η χειρότερη ημέρα για τις ακυρώσεις, σχεδόν δύο φορές το ποσοστό των άλλων ημερών των ημερών των Ευχαριστιών.

Με το 5% των πτήσεων που ακυρώθηκαν στις 26-27 Δεκεμβρίου, οι δύο μέρες μετά τα Χριστούγεννα έχουν αποδειχθεί δαπανηρές και δυστυχισμένες για χιλιάδες πτήσεις, ανέφερε η έκθεση. "Για τους επιβάτες που προσπαθούν να φτάσουν στο σπίτι πριν από τις διακοπές, οι 23 και 24 Δεκεμβρίου έχουν δει τις λιγότερες ακυρώσεις, ενώ η ημέρα των Χριστουγέννων είναι επικίνδυνη με ποσοστό ακύρωσης περισσότερο από τρεις φορές την παραμονή των Χριστουγέννων".

Οι ακυρώσεις οδηγούνται από περισσότερες χειμερινές καταιγίδες που καταστρέφουν το χτύπημα του δικτύου στα τέλη Δεκεμβρίου, δήλωσε ο Karimzad. "Υπήρξαν μερικές κακές καταιγίδες που έπληξαν το Midwest και την Ανατολή και παραλύθηκαν τα αεροπορικά ταξίδια γύρω από αυτές τις ημερομηνίες αυτής της δεκαετίας. Είναι μια πρώτη χρονιά του έτους για να πάρει μεγάλα γεγονότα χιόνι », είπε.

Οι διαδρομές MileCards.com συμβουλεύει να αποφύγετε στις ημέρες των ευχαριστιών να συμπεριλάβετε το Σαν Φρανσίσκο στο Σακραμέντο και το Greensboro στη Νέα Υόρκη LaGuardia , και οι δύο ακυρώθηκαν περίπου 8 τοις εκατό του χρόνου. Οι διαδρομές που πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια των διακοπών του Δεκεμβρίου είναι οι πτήσεις Newark στις πτήσεις του Πίτσμπουργκ, Μάντσεστερ, NH και Washington Reagan, με τις πτήσεις να ακυρώνονται 20%, 17% και 15% του χρόνου.

"Αυτές είναι οι διαδρομές που παρουσίαζαν το υψηλότερο ποσοστό ακυρώσεων κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης. Παρόλο που ο τοπικός καιρός παίζει ρόλο, η συμβολή κάθε διαδρομής στη λειτουργία της γενικής αεροπορικής εταιρείας είναι επίσης ένας ρόλος ", δήλωσε ο Karimzad.

Το MileCards.com έκανε την έκθεση για να επισημάνει τις μεγάλες διαφορές στις επιδόσεις μεταξύ των αερολιμένων και των περιφερειακών έναντι των βασικών αερομεταφορέων όσον αφορά τις ακυρώσεις, δήλωσε ο Karimzad. "Ενώ οι τοπικές αποχρώσεις του μεταφορέα είναι γνωστές στους ειδικούς επιθεωρητές, δεν είναι γνωστοί μεταξύ εκείνων που δεν γνωρίζουν το εσωτερικό μπέιζμπολ των αεροπορικών εταιρειών".