Το μέλλον των παγκόσμιων συστημάτων διανομής για αεροπορικά ταξίδια

Φανταστείτε εάν κάθε αεροπορική εταιρεία χρησιμοποίησε ένα ξεχωριστό σύστημα κρατήσεων για τη διανομή πληροφοριών πτήσης, αντί των οικείων παγκόσμιων συστημάτων διανομής (GDS) που ισχύουν τώρα. Τα άτομα και οι επαγγελματίες του ταξιδιού θα πρέπει να συγκρίνουν το κόστος πτήσεων σε κάθε ιστότοπο κρατήσεων ή να καλέσουν ξεχωριστά κάθε αεροπορική εταιρεία. Αυτό θα καθιστούσε τη διαδικασία σύγκρισης των τιμών μια χρονοβόρα και καταχρηστική πρακτική.

Οι αεροπορικές πτήσεις της American Airlines δεν μπορούν πλέον να βρεθούν σε ιστότοπους της Expedia, Orbitz ή οποιουδήποτε ιστότοπου που τροφοδοτείται από Orbitz.

Αυτές είναι δύο από τις πολλές τοποθεσίες διανομής αεροπορικών εταιρειών που οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν και να κλείσουν πτήσεις που επιλέγουν. Ο καθένας δεν κατέληξε σε συμφωνία με την American Airlines για μια νέα σύμβαση για τη διανομή του προϊόντος της American Airlines.

Ο Αμερικανός υποστηρίζει ότι οι εταιρείες διανομής αρχίζουν να χρησιμοποιούν το Direct Connect, το οποίο τροφοδοτείται από το Farelogix. Οι επαγγελματίες του ταξιδιού βλέπουν αυτή την εναλλακτική ιδέα, καθώς πρέπει να χρησιμοποιούν ξεχωριστό σύστημα για κρατήσεις της American Airlines, ενδεχομένως δωρεάν σε δοκιμαστική βάση στην εταιρεία διαχείρισης ταξιδίων. Στη συνέχεια, οι ταξιδιωτικές εταιρείες θα επιβαρυνθούν με το σύστημα Direct Connect, μακροπρόθεσμα, καταβάλλοντας έτσι την ευκαιρία να πουλήσουν αμερικανικές πτήσεις.

Ο Αμερικανός υπερασπίζεται το πρόγραμμά τους, λέγοντας ότι το www.aa.com είναι το καλύτερο μέρος για να αναζητήσετε και να κλείσετε πτήσεις για Αμερικανούς. Ισχυρίζονται ότι έχουν τις χαμηλότερες τιμές των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών που εγγυώνται και δεν έχουν online τέλη κράτησης. Προτείνουν ότι θα καταστήσει τα βοηθητικά τέλη, όπως τα τέλη προτεραιότητας για τα καθίσματα και τα γεύματα, πιο εύκολα για την παρακολούθηση των επαγγελματικών ταξιδιών.

Προσθέτουν επίσης ότι οι πτήσεις μπορούν ακόμη να καταγραφούν σε άλλους δικτυακούς τόπους διανομής, καθώς και ταξιδιωτικά γραφεία σε όλο τον κόσμο. Αλλά, για πόσο καιρό;

Όπως γνωρίζουν οι επαγγελματίες ταξιδιών, η Southwest Airlines δεν είναι διαθέσιμη στα περισσότερα συστήματα για κράτηση κρατήσεων. Ωστόσο, δεν διαπραγματεύονται με εταιρείες διανομής για να πουλήσουν το προϊόν τους.

Ως επί το πλείστον, η Νοτιοδυτική είναι αυτοδύναμη και βρίσκεται μόνη της, όσον αφορά τις μεθόδους διανομής.

Τι κάνει αυτό για να συγκρίνει το κόστος για τους πελάτες, ως εκ τούτου, πώς αυτό επηρεάζει τα αεροπορικά ταξίδια για το μέλλον; Ο Brent Blake, Συμπρόεδρος της εταιρείας All About Travel, Mission, KS, σχολιάζει ότι "το Direct Connect είναι ένας κατακερματισμός μιας πολύ αποτελεσματικής διαδικασίας. Κατά τη γνώμη μας, το Direct Connect θα προσθέσει κόστη στη διαδικασία". Εάν κάθε αεροπορική εταιρεία αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ένα διαφορετικό σύστημα και να χρεώσει το προϊόν της για πώληση, τότε οι ταξιδιωτικές εταιρείες μπορεί να χρειαστεί να διαβιβάσουν τα έξοδά τους στους ταξιδιώτες, με αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής των αεροπορικών ναύλων.

Ενώ οι αεροπορικές εταιρείες είναι όλες σε ένα σύστημα διανομής, οι οργανισμοί και οι εταιρείες διαχείρισης ταξιδιών είναι σε θέση να προσφέρουν συγκριτικές εκθέσεις για τα έξοδα ταξιδίου για τους επιχειρηματικούς τους λογαριασμούς. Οι κρατήσεις κρατήσεων σε αρκετούς ιστότοπους αεροπορικών εταιρειών θα πρέπει να παρακολουθούν τις τιμές των αεροπορικών εταιρειών και τα παρεπόμενα τέλη για τις επιχειρήσεις που παρακολουθούν προσεκτικά τις δαπάνες ταξιδιού.

Οι συμβάσεις για τα παγκόσμια συστήματα διανομής Worldspan και Sabre θα ανανεωθούν σύντομα φέτος. Τι θα συμβεί με τις αμερικανικές πτήσεις και τα αεροπορικά εισιτήρια στα συστήματα αυτά; Δεν θα προσφερθεί Αμερικανός και στα συστήματα αυτά, εάν δεν είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας;

Τι συμβαίνει εάν άλλοι αερομεταφορείς αποφασίσουν να συμμετάσχουν στην Αμερικανίδα; Αυτές μπορεί να είναι οι μεγαλύτερες ειδήσεις της ταξιδιωτικής βιομηχανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και πέραν αυτής, καθώς η διαγραφή των προμηθειών των ταξιδιωτικών γραφείων. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα ότι περισσότεροι καταναλωτές θα αρχίσουν να βασίζονται σε ταξιδιωτικούς πράκτορες για να βρουν τα καλύτερα αεροπορικά εισιτήρια. Αυτό θα παραμείνει προς συζήτηση.

Αν και αυτό αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για τα ταξιδιωτικά γραφεία και τις άλλες εταιρείες διαχείρισης ταξιδίων, τα ταξιδιωτικά γραφεία, φοβούμενοι το αποτέλεσμα για τους καταναλωτές, είναι έτοιμα να βρεθούν στο επίκεντρο και να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους καταναλωτές. Οι θέσεις και τα διλήμματα για τη διανομή των αερογραμμών ενδέχεται να κλιμακώνονται σύντομα.