Ιρλανδικό Ουίσκι: Το τέλειο σουβενίρ

Το Do και Don'ts της εξαγωγής ιρλανδικό ουίσκι

Από όλα τα σπουδαία πράγματα που έφεραν οι Ιρλανδοί στον κόσμο, από το βιβλίο του Kells έως τον Daniel O'Donnell, το ουίσκι θα έπρεπε να πάρει την πρώτη θέση. Έχει εμπνεύσει πολλούς ποιητές όπως ο Brendan Behan, έχει τροφοδοτήσει πολλές πολιτικές συζητήσεις και ήταν επίσης πολύ βολικός ως γενικός αντισηπτικός πριν από την έλευση της σύγχρονης ιατρικής. Ως αποτέλεσμα, το ιρλανδικό ουίσκι είναι ένα μεγάλο αναμνηστικό για να σας φέρει στο σπίτι από το ταξίδι σας στην Ιρλανδία.

Λόγω των ειδικών διεργασιών και συστατικών που εμπλέκονται στη δημιουργία του ιρλανδικού ουίσκι, η γεύση είναι πολύ διαφορετική από τις σκωτσέζικες ουίσκι ή τις ιαπωνικές προσπάθειες (οι οποίες έχουν και μια μοναδική παλέτα γεύσης), αλλά αυτή η αυθεντική δημιουργία του νησιού Emerald είναι το τέλειο δώρο για το σπίτι για το στενό σας φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας.

Η απόκτηση ουίσκυ από την Ιρλανδία προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά είναι επίσης εκπληκτικά εύκολη - απλά πρέπει να σιγουρευτείτε ότι τα πακετάρετε καλά και να μην υπερβείτε το επίδομα για το αλκοόλ της τελωνειακής υπηρεσίας κάθε χώρας. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε αλλού στο εξωτερικό πριν επιστρέψετε στην Αμερική, θα πρέπει να ελέγξετε με την τελωνειακή υπηρεσία στην επόμενη στάση στο ταξίδι σας για να δείτε πόσο ουίσκι μπορείτε να φέρετε χωρίς δήλωση.

Επιλέγοντας το σωστό ιρλανδικό ουίσκι

Επειδή μπορείτε να πάρετε το ιρλανδέζικο ουίσκι σε όλο τον κόσμο και σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο και συχνά σε καλύτερη τιμή από ό, τι στην Ιρλανδία , δεν πρέπει να εγκαταστήσετε κανένα παλιό μπουκάλι ουίσκι που θα βρείτε στη χώρα. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να επιλέξετε μια μάρκα που είναι διαθέσιμη μόνο στην Ιρλανδία.

Θα πρέπει να ψάχνετε για πιο σπάνιες μάρκες και ειδικά μείγματα όταν κάνετε το δρόμο σας μέσα από το Emerald Isle, καθώς δεν θέλετε να πάρετε σπίτι σαν κάτι σαν Jameson που μπορείτε να φτάσετε στο τοπικό κατάστημα ποτών στο σπίτι σας.

Αν και αυτά τα ουίσκι είναι σίγουρα ακριβότερα, είναι ακόμα πιο ικανοποιητικά, όταν μπορείτε να τα τραβήξετε σε μια ειδική περίσταση με μια θαυμάσια μνήμη της Ιρλανδίας για να μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Παρόλο που, όμως, συμμετέχουν στην παραδοσιακή παράδοση να πίνεις ιρλανδικό ουίσκι πάνω στα βράχια και αν κατευθυνθείτε σε ένα τοπικό πάρτι, κανείς δεν θα σας κρίνει ότι φέρετε παλιά μπουκάλι ουίσκι για μεικτά ποτά.

Οι ιρλανδικές τιμές είναι γνωστές και οι τιμές των αλκοολούχων ποτών λαμβάνουν το παροιμιώδες μπισκότο, το οποίο χρησιμεύει μόνο ως ένας άλλος λόγος να προτείνουμε τα σπανιότερα εμπορικά σήματα και μίγματα. Ένας τρόπος να νικήσουμε όμως τις ιρλανδικές τιμές είναι να κατευθυνθούμε προς τα βόρεια, καθώς η Βόρεια Ιρλανδία έχει σημαντικά χαμηλότερες τιμές για τα αλκοολούχα προϊόντα. Οι επισκέπτες από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει επίσης να σημειώσουν ότι ενδέχεται να αποφύγουν την πληρωμή του ΦΠΑ με την αγορά στο αεροδρόμιο.

Η καλύτερη στρατηγική, ωστόσο, είναι να επισκεφτείτε τον εαυτό σας ένα κέντρο αποστακτικών ή επισκεπτών και στη συνέχεια να ζητήσετε από το κατάστημα για το αποκλειστικό μείγμα που πωλείται μόνο εκεί - όλοι οι οινοπνευματοποιία θα πρέπει να έχουν ένα που δεν θα έχετε πουθενά αλλού. Τώρα αυτό λέω ένα σουβενίρ!

Συσκευασία ιρλανδικού ουίσκυ για πτήσεις

Καθώς οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα σας επιτρέπουν πλέον να παίρνετε υγρό - τουλάχιστον σε "μεγάλες" ποσότητες ή να μην αγοράζετε μετά από ελέγχους ασφάλειας - στην καμπίνα, το ουίσκι θα πρέπει να εισέλθει στην αποσκευή αποσκευών στην ελεγχόμενη πλάτη, εκτός αν το αγοράσετε την αφορολόγητη περιοχή του αεροδρομίου.

Για να είμαστε ασφαλείς, θα πρέπει να αγοράσετε ένα στυλό ή ένα φυσαλίδες για να συσκευάσετε το ουίσκι σας πριν το τοποθετήσετε με ασφάλεια στις αποσκευές σας. Η συσκευασία αυτού του εσωτερικού ενός κιβωτίου μπουκαλιών θα μπορούσε επίσης να μειώσει την πιθανότητα θραύσης του γυαλιού κατά τη μεταφορά αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το πολύτιμο φορτίο σας θα επιστρέψει.

Εν ολίγοις: οι πιο εύρωστες αποσκευές σας και τόσο καλύτερη η συσκευασία σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να πάρετε το σπίτι σας στο ουίσκι. Απλώς λάβετε υπόψη ότι τα τελωνεία των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν ορισμένους κανόνες και περιορισμούς για το πόσο από αυτό το πορτοκαλί υγρό επιτρέπετε να εισάγετε στη χώρα χωρίς να την δηλώσετε ως εγχώρια εισαγωγή.