Η πιο γνωστή πάπια καουτσούκ στον κόσμο

Πρώτα έκανε κύματα στο Χονγκ Κονγκ, αλλά ταξίδεψε σε όλες τις θάλασσες

Αν δεν ζούσατε κάτω από ένα βράχο το 2013 (ή αλλιώς όχι στα κοινωνικά μέσα, δηλαδή ζείτε κάτω από ένα βράχο), θυμάστε τα παροιμιώδη κύματα που έγιναν όταν μια πάπια από καουτσούκ 54 ποδιών (γνωστή επίσημα ως "Rubber Duck" εμφανίστηκε κοντά στην προβλήτα Tsim Sha Tsui στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ. Η άνοδος αυτής της ιστορίας στην κατάσταση "τάσης" ήταν ταχεία, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο το ενδιαφέρον για το κίτρινο πλάσμα ξεθωριάσει. Εάν έχετε μείνει περίεργο για το τι συνέβη με το Rubber Duck - και τι θα έρχεται γι 'αυτόν στο μέλλον - συνεχίστε να διαβάζετε.

Ιστορία και ντεμπούτο του Χονγκ Κονγκ

Αν γνωρίζετε κάτι για τον καλλιτέχνη που δημιούργησε την Rubber Duck, ο Ολλανδός Florentijn Hofman, ούτε η κλίμακα του Rubber Duck ούτε η στρατηγική του για την ανάπτυξή του θα σας εκπλήξουν. Κατά το ντεμπούτο του Duck στο Χονγκ Κονγκ, ο Hofman είχε εγκαταστήσει ένα τεράστιο κοράκι στην αυλή ενός μουσείου στο ντόπιο του Ρότερνταμ, καθώς και διάφορα πολύχρωμα "χαρτικά" (που δεν ήταν χαρτί) στο κέντρο του την ίδια πόλη. Ο Hofman θα εγκαταστήσει αργότερα έναν γιγαντιαίο ιπποπόταμο (που ονομάζεται "HippopoThames") στον ποταμό Τάμεση του Λονδίνου το 2014.

Ένα εκρηκτικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο

Πριν φύγει από το λιμάνι του Χονγκ Κονγκ, το Rubber Duck συγκλόνισε τον κόσμο όταν ξεφούσκωσε μια μέρα, αφήνοντας μια επίπεδη εκδοχή του πίσω του, σαν μια λυπημένη κηλίδα ελαφρώς κίτρινου πετρελαίου που επιπλέει στην επιφάνεια του νερού. Τη δεύτερη φορά, κάτι τέτοιο συνέβη, ωστόσο, πιο εκρηκτικό: Την 1η Ιανουαρίου 2014, ενώ το λιμάνι στο Keelung της Ταϊβάν, ο Πάπας έσκασε την φρίκη των θεατών και των εκπροσώπων των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Φυσικά, αν γνωρίζετε κάτι για την ιστορία της Rubber Duck, θα συνειδητοποιήσετε ότι ο φτωχός τύπος έχει μια τάση να ξεφουσκώσει - ή να ξεφουσκώσει, όπως ήταν. Το 2009, πριν από τη διεθνή φήμη της RD, ο Hofman δημιούργησε μια εγκατάσταση σχετικά χαμηλού κλειδιού στο Βέλγιο. Έχει μαχαίρωσε 42 φορές από έναν τοπικό σε κάποιο είδος ονείρου δολοφονίας από καουτσούκ.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές εκδόσεις του Rubber Duck και εμφανίζονται σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, παρά τις ατυχίες στην Ταϊπέι, το Χονγκ Κονγκ και το Βέλγιο. Το Rubber Duck έχει εμφανιστεί από τότε σε παράκτιες πόλεις όπως η Οσάκα, το Σίδνεϊ και το Άμστερνταμ, έχοντας επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη μόλις πέρυσι.

Το μέλλον της καουτσούκ πάπιας

Οι απειλές που απειλούν τον ορίζοντα ή όχι, φαίνεται ότι η Rubber Duck (ή τουλάχιστον οι εκδόσεις του Rubber Duck) θα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για το άμεσο μέλλον - και όχι μόνο στους παράκτιους προορισμούς, αν και θα πρέπει να σημειώσω ότι η Rubber Duck προηγουμένως "αγκυροβόλησαν" σε πόλεις της ενδοχώρας όπως το Πεκίνο και το Σάο Πάολο.