Χονγκ Κονγκ σε εξωτερικούς χώρους

Τι να δείτε και πώς να φτάσετε εκεί

Μπορεί να είναι το καλύτερο αστικό τοπίο στον κόσμο, αλλά υπάρχει μόνο για πολύ καιρό να κοιτάζετε τα φύλλα από γυαλί και τοίχους από σκυρόδεμα. Ευτυχώς το Χονγκ Κονγκ έχει μια μεγάλη μεγάλη πράσινη πλευρά. Αυτή η πόλη-κράτος έχει χιλιόμετρα από χρυσές παραλίες και στρέμματα πάρκων της χώρας στα απομεμακρυσμένα νησιά και στα νέα εδάφη.

Ενώ οι εξωτερικοί χώροι του Χονγκ Κονγκ είναι δημοφιλείς με τους ντόπιους, είναι θλιβερά ανεξερεύνητοι από τους τουρίστες και θα βρείτε αρκετό χώρο μακριά από το τρελλό πλήθος της πόλης.

Παρακάτω είναι τα καλύτερα μέρη στο εξωτερικό του Χονγκ Κονγκ και οι καλύτεροι τρόποι για να τις εξερευνήσετε.

Πού να πάτε

Παρακάτω παρουσιάζουμε μερικούς από τους εξωτερικούς προορισμούς στο Χονγκ Κονγκ, από νησιά και παραλίες σε χωριό με ξυλοπόδαρα.

Οι καλύτερες παραλίες στο Χονγκ Κονγκ

Εάν η σκέψη του μεγάλου καταπράσινου σπιτιού σας κάνει πράσινο, θα χαρούμε να γνωρίζετε ότι δεν χρειάζεστε μια σκηνή για να φτάσετε σε μερικές από τις καλύτερες παραλίες του Χονγκ Κονγκ. Πολλά από τα καλύτερα τμήματα της άμμου είναι μισή ώρα με το λεωφορείο μακριά από την κεντρική, ενώ λίγο περισσότερο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα σας κερδίσει ένα ταξίδι σε έναν ερημωμένο όρμο ή κόλπο.

Νησί Lamma

Αναμφισβήτητα το πιο ευχάριστο από τα απομακρυσμένα νησιά του Χονγκ Κονγκ, η Lamma δεν έχει αυτοκίνητα, ένα απολαυστικό χωριό δρόμου και μερικές φανταστικές πεζοπορίες και παραλίες. Φτάνοντας εύκολα με το πλοίο και με μερικές επιλογές διαμονής, η Lamma είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε μακριά από την πόλη.

Νήσος Λαντάου

Πολύ κακοποιημένο από τότε που το αεροδρόμιο ήταν ζωγραφισμένο στο βόρειο άκρο του και ο Tung Chung εξελίχθηκε σε μια συγκεκριμένη ζούγκλα, το νότιο άκρο του νησιού Lantau παραμένει μια πράσινη απόδραση.

Το Tai O, το χωριό σε ξυλοπόδαρα είναι μια ιδιαίτερα ευχάριστη μέρα, ενώ πολλές ομορφότερες πεζοπορίες δακτυλογραφούν το ορεινό εσωτερικό νησί του νησιού.

Πάρκο υγροτόπων του Χονγκ Κονγκ

Εάν θέλετε να μάθετε για την ύπαιθρο του τόπου και όχι απλώς να τον δείτε, τότε κατευθυνθείτε προς το πάρκο Wetland Park του Χονγκ Κονγκ. Αυτό το φυσικό καταφύγιο βυθίζεται στους βάλτους του Mai Po και φιλοξενεί χιλιάδες μεταναστευτικά πουλιά σε όλη την περιοχή των 60 εκταρίων.

Τι να κάνω

Είτε θέλετε μια προπόνηση στο βουνό είτε απλά θέλετε να πλεύσετε γύρω από τις περιοχές των γραφικών ακτών, έχουμε τα πάντα που καλύπτονται παρακάτω.

Καλύτερες πεζοπορίες στο Χονγκ Κονγκ

Η πεζοπορία στο Χονγκ Κονγκ είναι περίπου τόσο μακριά από την εικόνα της πόλης, όπως μπορείτε να φτάσετε, αλλά ακόμη και στο νησί του Χονγκ Κονγκ υπάρχουν μερικές φανταστικές πεζοπορίες σε όλη βουκολική ορεινή ύπαιθρο με θέα στη λαμπερή Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Περαιτέρω στο New Territories υπάρχουν ποικίλες πεζοπορίες, από ήπιες διαδρομές μέσα από ένα πάρκο της χώρας που γεμίζουν με πιθήκους σε πιο επίπονες βόλτες σε όλη τη ζούγκλα ύπαιθρο.

Ποδηλασία στο Χονγκ Κονγκ

Λίγο πιο δύσκολο να οργανωθεί, αλλά το Χονγκ Κονγκ διαθέτει κάποια ειδικά μονοπάτια για ποδηλασία και μια σειρά από καταστήματα που θα σας δανείσουν ένα ποδήλατο.

Junk εκδρομές στο Χονγκ Κονγκ

Εάν όλα τα παραπάνω ακούγονται πολύ σκληρά, πώς να βλέπετε μια έκταση της ακτής του Χονγκ Κονγκ με μια μπύρα στο χέρι ένα πλήρωμα στο καλούντα σας; Η μίσθωση ενός σκάφους ή ένα σκουπίδια το Σαββατοκύριακο είναι ένα δημοφιλές χόμπι στο Χονγκ Κονγκ και αυτή η δημοτικότητα κρατά τις τιμές διαχειρίσιμες. Εάν δεν έχετε μια έτοιμη ομάδα φίλων για να καλέσετε υπάρχουν μερικές εταιρείες που οργανώνουν

Πρέπει να ξέρω

Οτιδήποτε άλλο πρέπει να γνωρίζετε:

Ροζ δελφίνια στο Χονγκ Κονγκ

Ένα εικονίδιο του Χονγκ Κονγκ.

Φημισμένοι για τη ροζ απόχρωση στο δέρμα τους, υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις που πραγματοποιούν εκδρομές παρακολούθησης δελφινιών γύρω από τα νερά του νησιού Lantau.

Μαϊμούδες στο Χονγκ Κονγκ

Είπε ότι είναι απόγονοι διαφυγόντων ή απελευθερωμένων κατοικίδιων ζώων, οι εκτιμώμενες 2.000 πίθηκοι στο Χονγκ Κονγκ μπορούν να βρεθούν στο πάρκο Kam Shing.