Λύσσα στην Αφρική

Οπουδήποτε πηγαίνετε στην Αφρική, θα δείτε αδέσποτα, μαγκιά, σκυλάκια. Οι εραστές σκυλιών που ταξιδεύουν σε αυτά τα μέρη μπορούν να μπουν στον πειρασμό να τρώνε και να πετάξουν αυτές τις λυπημένες ψυχές, αλλά θα πρέπει πραγματικά να προσπαθήσετε να αποφύγετε την επαφή επειδή μπορεί να μεταφέρουν λύσσα. Στην πραγματικότητα, οποιαδήποτε αλληλεπίδραση με τα ζώα μπορεί να φέρει τον κίνδυνο λύσσας. κατοικίδιο ζώο μαϊμούδες , mongooses, και γάτες που περιλαμβάνονται.

Τι είναι η λύσσα;

Η λύσσα είναι μια αποτρέψιμη ιογενής ασθένεια των θηλαστικών που μεταδίδεται συχνότερα μέσω του δαγκώματος ενός κουνηλού ζώου.

Είναι θανατηφόρο εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Πολλά άγρια ​​ζώα και αδέσποτα σκυλιά φέρουν λύσσα σε ολόκληρη την Αφρική.

Αποφυγή λύσσας

Μην ταΐζετε, κατοικίδιο ζώο ή πλησιάζετε σε κανένα ζώο, εκτός αν ο ιδιοκτήτης βρίσκεται κοντά και σας δίνει άδεια. Μην πλησιάσετε τους πιθήκους κατοικίδιων ζώων ή άλλα άγρια ​​άγρια ​​ζώα που έχουν ληφθεί ως κατοικίδια ζώα. Εάν περπατάτε στις αγροτικές περιοχές φέρτε ένα ραβδί, η απειλή συνήθως θα τρομάξει τυχόν αδέσποτα σκυλιά, τείνουν να είναι αρκετά skittish και αβλαβή. Όσοι φέρουν λύσσα, ωστόσο, μπορεί να είναι επιθετικοί.

Τι πρέπει να κάνετε εάν τραυματιστείτε από ένα ζώο στην Αφρική

Αν έχετε δαγκώσει ή γδαρμένο από οποιοδήποτε ζώο στην Αφρική, θα πρέπει να πάρετε μια λύσσα πυροβόλησε. Ακόμα κι αν σας δαγκώσει ένα σκύλο κατοικίδιων ζώων, θα πρέπει να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα σκυλί κατοικίδιων ζώων μπορεί να έχει έρθει σε επαφή με έναν αδέσποτο σκύλο που έφερε λύσσα στο πρόσφατο παρελθόν. Δεν μπορείτε να το διακινδυνεύσετε με τη λύσσα επειδή είναι θανατηφόρο αν δεν μείνει ανιχνευμένο.

Λύσσα Roundups

Εάν υπάρχει ένας γνωστός σκύλος στην περιοχή, οι τοπικές αρχές συνήθως προειδοποιούν τους ανθρώπους στη γειτονιά να παραμείνουν στο εσωτερικό για μια καθορισμένη περίοδο και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στο να πυροβολήσουν κάθε αδέσποτο σκυλί στη θέα.

Περπατώντας το σκυλί σας ακόμη και στον κήπο σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι γεμάτη με κίνδυνο καθώς η ακρίβεια της λήψης μπορεί να αφήσει πολλά να είναι επιθυμητό.

Τα συμπτώματα της λύσσας

Ο ιός της λύσσας μολύνει το κεντρικό νευρικό σύστημα, προκαλώντας εγκεφαλοπάθεια και τελικά θάνατο. Τα πρώιμα συμπτώματα της λύσσας στους ανθρώπους είναι μη ειδικά, αποτελούμενα από πυρετό, κεφαλαλγία και γενική αδιαθεσία.

Καθώς η νόσος εξελίσσεται, εμφανίζονται νευρολογικά συμπτώματα και μπορεί να περιλαμβάνουν αϋπνία, άγχος, σύγχυση, ελαφρά ή μερική παράλυση, διέγερση, ψευδαισθήσεις, διέγερση, υπερανάπτυξη, δυσκολία στην κατάποση και υδροφοβία. Ο θάνατος συνήθως συμβαίνει μέσα σε λίγες ημέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Θεραπεία για λύσσα

Δεν υπάρχει καμία θεραπεία για τη λύσσα, αφού εμφανιστούν τα συμπτώματα της νόσου. Ωστόσο, πριν από δύο δεκαετίες οι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό νέο σχήμα εμβολίου κατά της λύσσας, το οποίο παρέχει ανοσία στη λύσσα όταν χορηγείται μετά από έκθεση (προφύλαξη μετά την έκθεση) ή για προστασία πριν εμφανιστεί η έκθεση (προφυλακτική προφυλάξη). Αξίζει να πάρετε μια βολή λύσσας προτού ταξιδέψετε στην Αφρική.

Πηγή: Ιατρικές πληροφορίες βασισμένες σε πληροφορίες για την λύσσα από το CDC