Τι είναι το αφρικανικό άγριο σκυλί;

Διασκεδαστικά γεγονότα για αυτό το σπάνιο ζώο που μπορεί να δει κανείς στο Safari

Το αφρικανικό άγριο σκυλί ( Lycaon pictus ) είναι μια σπάνια ματιά στα σαφάρι στην Αφρική, καθώς υπάρχουν μόνο περίπου 6000 που απομένουν στην άγρια ​​φύση. Είναι σπανιότατο σαρκοφάγο της Αφρικής. Τα άγρια ​​σκυλιά έχουν κυνηγηθεί σε σχεδόν εξαφάνιση επειδή οι δικές τους κυνηγετικές δεξιότητες δεν εκτιμώνται από εκείνους που προσπαθούν να ανυψώσουν τα ζώα. Η ασθένεια έχει επίσης επιπτώσεις σε πολλούς πληθυσμούς. Εκτός από τον άνθρωπο, τα άγρια ​​σκυλιά φοβούνται το λιοντάρι ως το βασικό τους αρπακτικό .

Οι επιφανειακές ύαινες φοβούνται επίσης επειδή είναι κύριοι στο να καθαρίζουν το σκοτάδι του άγριου σκυλιού.

Η ζωή ενός άγριου σκυλιού

Το αφρικανικό άγριο σκυλί είναι επίσης γνωστό ως Dog Dog Hunter, ζωγραφισμένο λύκο ή ζωγραφισμένο σκυλί. Είναι εξαιρετικά κοινωνικά ζώα και ζουν σε πακέτα. Τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά έχουν διαφορετικές ιεραρχίες στις οικογενειακές ομάδες τους, αλλά παρά ταύτα, τα παιδιά πάντοτε παίρνουν πρώτα να φάνε. Το μέσο μέγεθος συσκευασίας είναι από 5 έως 8 ενήλικες μαζί με τους νεαρούς απογόνους τους, οι οποίοι μπορούν να ανέλθουν έως και 25 μέλη.

Το πακέτο κυνηγάει μαζί, παίρνοντας κάτω μικρότερη αντιλόπη, αλλά και μεγαλύτερο θήραμα όπως το wildebeest . Έχουν την τάση να ξεπερνούν και να ξεπεράσουν τη λεία τους, επανειλημμένα πιέζοντας τα πόδια τους έως ότου η λεία τρέχει από ατμό και εγκαταλείπει. Η καταδίωξη μπορεί να διαρκέσει έως και 30 λεπτά. Η μικρότερη λεία απλώς κατεβαίνει και τρώγεται το συντομότερο δυνατόν. Η πιο συνηθισμένη λεία περιλαμβάνει τα impala και springbok, αλλά είναι και ευκαιριακοί κυνηγοί και δεν θα αποβάλλουν τα warthog, τα ζαχαροκάλαμα, το ζέβρα ή το wildebeest.

Το πακέτο θα χωριστεί και θα ξεχωρίσει ένα πιο αδύναμο μέλος ενός κοπαδιού, διακόπτοντας τις διαδρομές διαφυγής και διατηρώντας το από το να ενταχθεί ξανά στο μεγαλύτερο κοπάδι καθώς τρέχουν. Τα άγρια ​​σκυλιά τρώνε γρήγορα και θα αφήσουν το δέρμα, το κεφάλι και το σκελετό πίσω από το μεγαλύτερο θήραμά τους, για να απολαύσουν οι σαρωτές.

Λόγω του στυλ κυνηγιού τους, τα άγρια ​​σκυλιά τείνουν να ζουν σε ξηρούς, λιβαδικούς και σαβάνες - αποφεύγοντας δασικές εκτάσεις, οπότε είναι ευκολότερο να δούμε τη λεία τους και να τρέξουν κάτω.

Το καλύτερο στοίχημά σας για να τα δείτε στη φύση, θα ήταν να προγραμματίσετε ένα ταξίδι στη Νότια Τανζανία , τη Μποτσουάνα , τη Νότια Αφρική ή τη Ζάμπια .

Εν τω μεταξύ, εδώ είναι μερικά συναρπαστικά γεγονότα για αυτά τα υπέροχα ζώα.

10 αφρικανικά άγρια ​​σκυλιά γεγονότα

  1. Το άγριο σκυλί είναι σπάνιο σαρκοφάγο της Αφρικής.
  2. Το αφρικανικό άγριο σκυλί έχει μόλις 4 δάχτυλα ανά πόδι.
  3. Κάθε αφρικάνικο άγριο σκυλί έχει ένα μοναδικό μοτίβο παλτό.
  4. Τα θηλυκά έχουν νεογνά μέχρι 20 νεογνά, αλλά περίπου 10 είναι τα μέσα.
  5. Τα αφρικανικά άγρια ​​σκυλιά κυνηγούν σε πακέτα μέχρι 20 ατόμων.
  6. Τα αφρικανικά άγρια ​​σκυλιά μπορούν να βγάλουν έναν αγριόγατο.
  7. Τα αφρικανικά άγρια ​​σκυλιά αθλούν ένα άσπρο λυσσάρι στην άκρη των ουρών τους.
  8. Τα νεαρά και άρρωστα άγρια ​​σκυλιά επιτρέπεται να τρώνε πρώτα μετά από μια επιτυχημένη θανάτωση (σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα αρπακτικά ζώα).
  9. Τα πακέτα είναι πολύ συνεργατικά, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου εμφανείς επιθετικές επιδείξεις.
  10. Τα αφρικανικά άγρια ​​σκυλιά είναι εξαιρετικά νομαδικά (καθιστώντας δύσκολο τον εντοπισμό τους σε σαφάρι).