Ανασκόπηση των αμπελώνων Sula

Ένα κρασί παγκόσμιας κλάσης κοντά στο Nashik στην Ινδία

Τα Sula Vineyards στο Nashik είναι το πιο διάσημο και πιο προσβάσιμο οινοποιείο της Ινδίας. Από τις ταπεινές αρχές του 1997, το Sula Vineyards έχει αξιοσημείωτα εξελιχθεί σε ένα οινοποιείο παγκόσμιας κλάσης με boutique καταλύματα. Το οινοποιείο είναι ανοιχτό στους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν μια περιήγηση, γευσιγνωσίες, μαθήματα και διασκεδαστικές εκδηλώσεις. Είναι μια ευχάριστη έκπληξη να βρούμε ένα οινοποιείο αυτού του προτύπου στην Ινδία και είναι προφανές ότι έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη πηγή έμπνευσης.

Θέση και ρύθμιση

Το οινοποιείο βρίσκεται στα προάστια του Nashik, περίπου τέσσερις ώρες βορειοανατολικά της Βομβάης , στην πολιτεία του Maharashtra. Για τους λάτρεις του κρασιού, το Sula Vineyards κάνει ένα απολαυστικό πλάγια ταξίδι από τη Βομβάη. Είναι εύκολα προσβάσιμο από τις συχνές σιδηροδρομικές υπηρεσίες των ινδικών σιδηροδρόμων, τα λεωφορεία ή ακόμα και με ταξί.

Το ακίνητο είναι ένας αμπελώνας 35 στρεμμάτων και για την ποσότητα κρασιού που παράγει η Sula, δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο περίμενα ότι θα ήταν. Ωστόσο, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Sula διαθέτει επιπλέον μερικές εκατοντάδες στρέμματα αμπελώνων που έχουν εξαπλωθεί σε άλλες περιοχές της περιοχής.

Αξιοθέατα και εγκαταστάσεις

Τα Sula Vineyards έχουν πολλά να προσφέρουν στους επισκέπτες. Η πολύ ατμοσφαιρική αίθουσα γευσιγνωσίας έχει σχεδιαστεί αρχιτεκτονικά, με μπαλκόνι που προσφέρει εκτεταμένη θέα στον αμπελώνα. Τα φώτα φιάλης κρασιού που είναι αναρτημένα από την οροφή είναι μια μοναδική αφή και εκπέμπουν μια ζεστή λάμψη.

Η αίθουσα δοκιμών είναι ανοιχτή από τις 11.00 π.μ. έως τις 11.00 μ.μ., καθημερινά εκτός ξηρών ημερών. Αυτό το καθιστά υπέροχο μέρος για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα και να περάσετε το βράδυ.

Για επιπλέον ψυχαγωγία, υπάρχει επίσης ένα τραπέζι μπιλιάρδου και lounge bar.

250 ρουπίες θα σας προσφέρουν 30 λεπτά συνοδεία στο οινοποιείο, συμπεριλαμβανομένων των χώρων επεξεργασίας και γευσιγνωσία πέντε κρασιών. Οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται κάθε ώρα μεταξύ 11.30 και 18.30 (7.30 μ.μ. τα σαββατοκύριακα) και παρέχουν μια καλή εικόνα για τη διαδικασία παραγωγής κρασιού.

Η Sula διαθέτει επίσης μια δελεαστική γκάμα εμπορευμάτων σχετικών με το κρασί που διατίθενται προς πώληση. Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στο σύμβολο του ήλιου του Sula (πλήρης με το ινδικό μουστάκι!) Και πήγα λίγο έξω από το σκάφος, αγοράζοντας ένα μπλουζάκι, κουβά με ψυχρό ασημί κρασί και μικρό ξύλινο ράφι κρασιού.

Οι μήνες συγκομιδής από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο είναι οι καλύτεροι χρόνοι για να επισκεφτείτε το Sula Vineyards. Θα είστε σε θέση να συμμετάσχετε στο κρασί. Η εξαιρετικά δημοφιλής συναυλία μουσικής SulaFest πραγματοποιείται και κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, στο υπαίθριο αμφιθέατρο και προσφέρει κατασκήνωση στους αμπελώνες.

Διαμονή

Το Sula Vineyards προσφέρει δύο επιλογές για τους επισκέπτες που θέλουν να μείνουν κοντά.

Εναλλακτικά, η διαμονή στο Nashik είναι μια βολική επιλογή για να επισκεφθείτε τη Sula. Αξιοπρεπή Nashik ξενοδοχεία που δεν θα σπάσει την τράπεζα είναι Τζίντζερ και το Ibis. Για όσους δεν ανησυχούν για τον προϋπολογισμό, το The Gateway Hotel στο Ambad (πρώην Taj Residency) συνιστάται ιδιαίτερα.

Για εξατομικευμένες υπηρεσίες, επιλέξτε το φιλόξενο Homestay Gulmohar ή το πολυτελή Tathastu Homestay.

Τρόφιμα και κρασί

Μετά την περιήγησή μου στο οινοποιείο, ήρθε η ώρα να εγκατασταθώ και να απολαύσω τις απόψεις, ένα από τα κρασιά premium της Sula και μερικά ελαφριά σνακ.

Ανυπομονώ να χαλαρώσω με ένα chardonnay. Ωστόσο, ήμουν απογοητευμένος που ανακάλυψα ότι τα Sula Vineyards δεν έχουν ακόμη αναπτύξει τα σταφύλια του Chardonnay. Το καταρτισμένο προσωπικό με διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν σχέδια για να αρχίσει να συμβαίνει τα επόμενα χρόνια.

Δεν έχει σημασία, υπήρχαν πολλές άλλες δελεαστικές ποικιλίες κρασιών για να διαλέξετε. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Shiraz και Zinfandel. Για όσους έχουν τη διάθεση να γιορτάσουν, η Sula παράγει και αφρώδες κρασί. Τα κρασιά διατιμώνται από περίπου 500 ρουπίες προς τα πάνω.

Τα περισσότερα κρασιά είναι νεαρά κρασιά.

Ωστόσο, η Sula κάνει ένα αποθεματικό Dindori Shiraz, το οποίο παλαιώνει για ένα χρόνο σε δρυς. Το απολάμβανα πολύ κατά τη διάρκεια της γευσιγνωσίας, αλλά καθώς ήταν μια ζεστή μέρα, επέλεξα το Sauvignon Blanc.

Για να συνοδεύσω το κρασί, διέταξα μια πιατέλα με διάφορα τυριά, κροτίδες, ελιές, ξηρούς καρπούς και ξηρούς καρπούς.

Φαντάζοντας έξω από τον ορίζοντα, τα αισθήματα ικανοποίησης ήρθαν εύκολα.

Για όσους έχουν μια όρεξη, που έχουν τη διάθεση για κάτι λίγο πιο σημαντικό για φαγητό, το Sula έχει δύο εστιατόρια για να διαλέξετε. Η Μικρή Ιταλία σερβίρει ιταλική κουζίνα με "βιολογικά συστατικά" από τους κήπους του Sula, ενώ η Soma ειδικεύεται στην κουζίνα της Βόρειας Ινδίας.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους