Ταξιδιωτικός Οδηγός της Γκαμπόν: Βασικά στοιχεία και πληροφορίες

Η Γκαμπόν είναι ένας όμορφος προορισμός της Κεντρικής Αφρικής που είναι γνωστός για τα πλούσια εθνικά πάρκα της, τα οποία μαζί αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 11% της συνολικής γης της χώρας. Αυτά τα πάρκα προστατεύουν μια γενναιοδωρία σπάνιας άγριας πανίδας - συμπεριλαμβανομένου του φευγαλέου ελέφαντα των δασών και του γορίλα της δυτικής πεδινής πεδιάδας. Εκτός από τα πάρκα της, η Γκαμπόν διαθέτει παρθένες παραλίες και φήμη για πολιτική σταθερότητα. Η πρωτεύουσα, Libreville, είναι μια σύγχρονη αστική παιδική χαρά.

Τοποθεσία:

Η Γκαμπόν βρίσκεται στην ακτή του Ατλαντικού της Αφρικής, βόρεια της Δημοκρατίας του Κονγκό και νότια της Ισημερινής Γουινέας. Έχει διασταυρωθεί από τον ισημερινό και μοιράζεται ένα χερσαίο σύνορο με το Καμερούν.

Γεωγραφία:

Η Γκαμπόν καλύπτει μια συνολική έκταση 103.346 τετραγωνικών μιλίων / 267.667 τετραγωνικά χιλιόμετρα, καθιστώντας τη συγκρίσιμη σε μέγεθος με τη Νέα Ζηλανδία, ή ελαφρώς μικρότερη από το Κολοράντο.

Πρωτεύουσα:

Η πρωτεύουσα της Γκαμπόν είναι το Libreville .

Πληθυσμός:

Σύμφωνα με το CIA World Factbook, οι εκτιμήσεις του Ιουλίου 2016 έθεσαν τον πληθυσμό της Γκαμπόν σε μόλις 1,74 εκατομμύρια ανθρώπους.

Γλώσσες:

Η επίσημη γλώσσα της Γκαμπόν είναι η γαλλική. Περισσότερες από 40 γλώσσες Bantu ομιλούνται ως πρώτη ή δεύτερη γλώσσα, η πιο διαδεδομένη από τις οποίες είναι ο Fang.

Θρησκεία:

Ο Χριστιανισμός είναι η κυρίαρχη θρησκεία στη Γκαμπόν, με τον καθολικισμό να είναι το πιο δημοφιλές δόγμα.

Νόμισμα:

Το νόμισμα της Γκαμπόν είναι το φράγκο CFA της Κεντρικής Αφρικής. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον ιστότοπο για ενημερωμένες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Κλίμα:

Η Γκαμπόν έχει ένα ισημερινό κλίμα που ορίζεται από θερμές θερμοκρασίες και υψηλή υγρασία. Η ξηρή περίοδος διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, ενώ η κύρια περίοδος βροχών πέφτει μεταξύ Οκτωβρίου και Μαΐου. Οι θερμοκρασίες παραμένουν σταθερές καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, με μέσο όρο περίπου 77 ° F / 25 ° C.

Πότε να πάτε:

Η καλύτερη στιγμή για να ταξιδέψετε στη Γκαμπόν είναι κατά τη διάρκεια της περιόδου ξηρασίας Ιουνίου-Αυγούστου.

Αυτή τη στιγμή, ο καιρός είναι καλύτερος, οι δρόμοι είναι πιο πλωτοί και υπάρχουν λιγότερα κουνούπια. Η ξηρή περίοδος είναι επίσης μια καλή στιγμή για να πηγαίνετε στο σαφάρι, καθώς τα ζώα τείνουν να συγκεντρώνονται γύρω από τις πηγές νερού, καθιστώντας τους πιο εύκολο να εντοπιστούν.

Βασικά αξιοθέατα:

Libreville

Η πρωτεύουσα της Γκαμπόν είναι μια ακμάζουσα πόλη με ξενοδοχεία πέντε αστέρων και πολυτελή εστιατόρια για τον ταξιδιώτη πολυτέλειας. Προσφέρει επίσης όμορφες παραλίες και μια επιλογή ζωντανών αγορών που μαζί παρέχουν μια αυθεντικότερη εικόνα για την αστική Αφρική. Το Μουσείο Τεχνών και Παραδόσεων και το Εθνικό Μουσείο της Γκαμπόν είναι πολιτιστικά αξιοθέατα, ενώ η πρωτεύουσα είναι επίσης γνωστή για τη ζωντανή νυχτερινή ζωή και τη μουσική σκηνή.

Εθνικό Πάρκο Loango

Οριοθετημένη από τη μια πλευρά από τον Ατλαντικό Ωκεανό, το πανέμορφο εθνικό πάρκο Loango προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό παράκτιας περιπέτειας και εσωτερικού σαφάρι. Μερικές φορές, η άγρια ​​φύση του δάσους οδηγεί ακόμη και στις παραλίες της ειδυλλιακής λευκής άμμου του πάρκου. Οι κορυφαίες παρατηρήσεις περιλαμβάνουν γορίλες, λεοπάρδαλη και ελέφαντες, ενώ φωλιές χελωνών και μεταναστευτικές φάλαινες μπορεί να εντοπιστούν στις ακτές κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Εθνικό Πάρκο Lopé

Το Εθνικό Πάρκο Lopé είναι το πιο προσιτό εθνικό πάρκο από το Libreville και, ως εκ τούτου, είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για την προβολή της άγριας ζωής στη Γκαμπόν.

Είναι ιδιαίτερα γνωστό για τα σπάνια είδη πρωτευόντων θηραμάτων, συμπεριλαμβανομένων των γορίλλων των δυτικών πεδιάδων, των χιμπατζήδων και των πολύχρωμων μαντρίλλων. Είναι επίσης ένα από τα καλύτερα σημεία για birders, παρέχοντας ένα σπίτι για τα είδη λίκνα κουβάδων, όπως το γκρίζο-λαιμό rockfowl και το ροζ-bee-eater.

Pointe Denis

Διαχωρισμένο από το Libreville από τον ποταμό Gabon, το Pointe Denis είναι το πιο δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο της χώρας. Προσφέρει μια σειρά από πολυτελή ξενοδοχεία και πολλές εκπληκτικές παραλίες, οι οποίες είναι ιδανικές για θαλάσσια σπορ, από το ιστιοπλοΐα έως το κολύμπι με αναπνευστήρα. Το κοντινό εθνικό πάρκο Pongara είναι γνωστό ως τόπος αναπαραγωγής για την ευαίσθητη χελώνα δερμάτων.

Να φτάσετε εκεί:

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Libreville Leon M'ba είναι το κύριο λιμάνι εισόδου για τους περισσότερους επισκέπτες στο εξωτερικό. Συντηρείται από αρκετές μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι South African Airways, Ethiopian Airways και Turkish Airlines.

Οι επισκέπτες από τις περισσότερες χώρες (συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, της Αυστραλίας, του Καναδά και των ΗΠΑ) χρειάζονται θεώρηση για να εισέλθουν στη χώρα. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για τη βίζα σας στη Γκαμπόν μέσω διαδικτύου - για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην εν λόγω ιστοσελίδα.

Ιατρικές απαιτήσεις:

Ο εμβολιασμός με κίτρινο πυρετό αποτελεί προϋπόθεση για την είσοδο στη Γκαμπόν. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποδείξετε τον εμβολιασμό προτού σας επιτραπεί να επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο σας. Άλλα συνιστώμενα εμβόλια περιλαμβάνουν την ηπατίτιδα Α και τον τυφοειδή, ενώ απαιτείται επίσης φάρμακα κατά της ελονοσίας . Ο ιός Zika είναι ενδημικός στη Γκαμπόν, καθιστώντας τα ταξίδια μη ενδεδειγμένα για έγκυες γυναίκες. Για έναν πλήρη κατάλογο συμβουλών υγείας, ανατρέξτε στον ιστότοπο του CDC.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε και ξαναγράφηκε εν μέρει από την Jessica Macdonald στις 7 Απριλίου 2017.