Μαλαουί γεγονότα και πληροφορίες

Τα γεγονότα του Μαλάουι για τους επισκέπτες

Μάλαουι Βασικά Στοιχεία:

Το Μαλάουι έχει την άξια φήμη ως μία από τις φιλικότερες χώρες στην Αφρική. Πρόκειται για μια πυκνοκατοικημένη, μεσόγεια χώρα, με σχεδόν το ένα τρίτο της επικράτειάς της να καταλαμβάνεται από την εκπληκτική λίμνη Μαλάουι . Η τεράστια λίμνη γλυκού νερού είναι γεμάτη με εξαιρετικές παραλίες γεμάτες με πολύχρωμα ψάρια καθώς και με περιστασιακά ιπποπόταμο και κροκόδειλο. Υπάρχουν κάποια καλά πάρκα άγριας ζωής για όσους ενδιαφέρονται για ένα σαφάρι, καθώς και αρκετοί προορισμοί πεζοπορίας που περιλαμβάνουν το βουνό Mulanje και το οροπέδιο Zomba.

Περισσότερα για τα αξιοθέατα του Μαλάουι ...

Τοποθεσία: Το Μαλάουι βρίσκεται στη Νότια Αφρική , ανατολικά της Ζάμπια και δυτικά της Μοζαμβίκης (δείτε τον χάρτη).
Περιοχή: Το Μαλάουι καλύπτει έκταση 118.480 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ελαφρώς μικρότερη από την Ελλάδα.
Πρωτεύουσα: Lilongwe είναι η πρωτεύουσα του Μαλάουι, το Blantyre είναι η εμπορική πρωτεύουσα.
Πληθυσμός: Περίπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στο Μαλάουι
Γλώσσα: Chichewa (επίσημη) είναι η πιο κοινή γλώσσα που ομιλείται στο Μαλάουι, η αγγλική χρησιμοποιείται επίσης στις επιχειρήσεις και στην κυβέρνηση.
Θρησκεία: Χριστιανός 82,7%, Μουσουλμάνοι 13%, άλλοι 1,9%.
Κλίμα: Το κλίμα είναι υποτροπικό με μια κύρια εποχή βροχών (Δεκέμβριος-Απρίλιος) και μια ξηρή εποχή (Μάιος-Νοέμβριος).
Πότε να πάτε: Ο καλύτερος χρόνος για να πάτε στο Μαλάουι είναι ο Οκτώβριος - Νοέμβριος για σαφάρι. Αύγουστος - Δεκέμβριος για τη λίμνη (ψαροντούφεκο και καταδύσεις) και Φεβρουάριος - Απρίλιος για την πτηνοτροφία.
Νόμισμα: Μαλάουιαν Kwacha. Ένα Kwacha είναι ίσο με 100 tambala (κάντε κλικ εδώ για μετατροπέα νομίσματος ).

Τα κυριότερα αξιοθέατα του Μαλάουι

Τα κύρια αξιοθέατα του Μαλάουι περιλαμβάνουν την υπέροχη λίμνη, τους φιλικούς ανθρώπους, την εξαιρετική πτηνοτροφία και τα αξιοπρεπή καταφύγια παιχνιδιών.

Το Malawi είναι ένας θαυμάσιος προορισμός για τους τουρίστες και τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με αυτοκίνητο και για δεύτερη ή τρίτη φορά οι επισκέπτες στην Αφρική ψάχνουν για μια αυθεντική αφρικανική αργία.

Ταξιδέψτε στο Μαλάουι

Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαλάουι: Το Διεθνές Αεροδρόμιο Kamuzu (LLW) βρίσκεται 12 μίλια βόρεια της πρωτεύουσας του Μαλάουι, Lilongwe. Η νέα εθνική αεροπορική εταιρεία του Malawi είναι η Malawi Airlines (προγραμματισμένες πτήσεις για τον Ιανουάριο του 2014).

Η εμπορική πρωτεύουσα Blantyre φιλοξενεί το Διεθνές Αεροδρόμιο Chileka (BLZ), ένα πιο περιφερειακό αεροδρόμιο για όσους πετούν από τη νότια Αφρική.

Να φτάσετε στο Μαλάουι: Οι περισσότεροι άνθρωποι που φτάνουν αεροπορικώς θα προσγειώνονται σε διεθνή αεροδρόμια Χιλέκα ή Καμούζου. Οι πτήσεις προς και από τη Ζιμπάμπουε, τη Νότια Αφρική , την Κένυα και τη Ζάμπια λειτουργούν αρκετές φορές την εβδομάδα. Η British Airways πετά απευθείας από το Λονδίνο. Υπάρχει μια διεθνής υπηρεσία λεωφορείων προς Blantyre από Harare, καθώς και διάφορα σημεία διέλευσης των συνόρων στο Μαλάουι από τη Ζάμπια, τη Μοζαμβίκη και την Τανζανία που μπορείτε να φτάσετε με τις τοπικές μεταφορές.

Πρεσβείες / θεωρήσεις του Μαλάουι : Κάντε κλικ εδώ για μια λίστα με τις Πρεσβείες / Προξενεία του Μαλάουι στο εξωτερικό.

Περισσότερες ταξιδιωτικές συμβουλές για το Μαλάουι

Οικονομία και πολιτικό ιστορικό του Μαλάουι

Η οικονομία: Η ξηρά στη Μαλαγιά κατατάσσεται στις πιο πυκνοκατοικημένες και λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες στον κόσμο.

Η οικονομία είναι κυρίως γεωργική με περίπου το 80% του πληθυσμού που ζει σε αγροτικές περιοχές. Η γεωργία αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τρίτο του ΑΕγχΠ και το 90% των εσόδων από εξαγωγές. Οι επιδόσεις του τομέα του καπνού είναι καθοριστικής σημασίας για τη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη, καθώς ο καπνός αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ των εξαγωγών. Η οικονομία εξαρτάται από σημαντικές εισροές οικονομικής βοήθειας από το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και τα μεμονωμένα έθνη δωρητών. Από το 2005, η κυβέρνηση του Προέδρου Mutharika παρουσίασε βελτιωμένη δημοσιονομική πειθαρχία υπό την καθοδήγηση του υπουργού Οικονομικών Goodall Gondwe. Από το 2009, ωστόσο, το Μαλάουι έχει βιώσει κάποιες αποτυχίες, συμπεριλαμβανομένης της γενικής έλλειψης συναλλάγματος, η οποία έχει καταστρέψει την ικανότητά της να πληρώνει για εισαγωγές, και έλλειψη καυσίμων που εμποδίζει τη μεταφορά και την παραγωγικότητα. Οι επενδύσεις μειώθηκαν κατά 23% το 2009 και συνέχισαν να μειώνονται το 2010. Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τα εμπόδια στις επενδύσεις όπως η αναξιόπιστη ισχύς, η έλλειψη νερού, η κακή τηλεπικοινωνιακή υποδομή και το υψηλό κόστος των υπηρεσιών. Οι εξεγέρσεις ξέσπασαν τον Ιούλιο του 2011 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μείωση του βιοτικού επιπέδου.

Πολιτική και ιστορία: Το Βρετανικό προτεκτοράτο της Nyasaland ιδρύθηκε το 1891 και έγινε το ανεξάρτητο έθνος του Μαλάουι το 1964. Μετά από τρεις δεκαετίες μονόπλευρης διακυβέρνησης υπό τον Πρόεδρο Hastings Kamuzu Banda, η χώρα πραγματοποίησε πολυκομματικές εκλογές το 1994, υπό προσωρινό σύνταγμα που τέθηκε σε ισχύ πλήρες αποτέλεσμα το επόμενο έτος. Ο σημερινός πρόεδρος Bingu wa Mutharika, που εκλέχτηκε τον Μάιο του 2004 μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια του προηγούμενου προέδρου να τροποποιήσει το σύνταγμα για να επιτραπεί ένας άλλος όρος, αγωνίστηκε να διεκδικήσει την εξουσία του ενάντια στον προκάτοχό του και στη συνέχεια ξεκίνησε το δικό του κόμμα, το Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα το 2005. Ως πρόεδρος, ο Mutharika επιβλέπει κάποια οικονομική βελτίωση. Η αύξηση του πληθυσμού, η αυξανόμενη πίεση στις γεωργικές εκτάσεις, η διαφθορά και η εξάπλωση του HIV / AIDS δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στο Μαλάουι. Ο Mutharika επανεξελέγη σε δεύτερη θητεία τον Μάιο του 2009, αλλά μέχρι το 2011 παρουσίαζε αυξανόμενες δικτατορικές τάσεις.

Πηγές και περισσότερα
Γεγονότα Μαλάουι - CIA Factbook
Μαλάουι Ταξιδιωτικός Οδηγός