Πληροφορίες ταξιδιού της Νότιας Αφρικής

Θεωρήσεις, υγεία, ασφάλεια και νόμισμα

Ταξιδέψτε στη Νότια Αφρική και δοκιμάστε έναν από τους καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Αφρικής για όλους τους προϋπολογισμούς. Η Νότια Αφρική προσφέρει εξαιρετικά σαφάρι, όμορφες παραλίες, ποικίλους πολιτισμούς, γκουρμέ φαγητό και κρασιά παγκόσμιας κλάσης. Αυτό το άρθρο καλύπτει τις βασικές πληροφορίες ταξιδιού σας για τη Νότια Αφρική, συμπεριλαμβανομένων των θεωρήσεων , την υγεία, την ασφάλεια, τον καιρό, το νόμισμα, πότε να πάτε, πώς θα φτάσετε εκεί και τις τοπικές επιλογές μεταφοράς.

Απαιτήσεις για τις θεωρήσεις

Οι περισσότερες εθνικότητες δεν χρειάζονται θεώρηση για να εισέλθουν στη Νότια Αφρική ως τουρίστες, εφόσον η διαμονή σας δεν υπερβαίνει τις 30-90 ημέρες.

Χρειάζεστε ένα έγκυρο διαβατήριο που δεν λήγει εντός 6 μηνών και με τουλάχιστον μία κενή σελίδα για επικυρώσεις. Για έναν κατάλογο απαιτήσεων θεώρησης ανά εθνικότητα, ανατρέξτε στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών της Νοτίου Αφρικής.

Υγεία

Η Νότια Αφρική έχει μερικούς από τους καλύτερους γιατρούς και νοσοκομεία στον κόσμο. Όπως έμαθα στο σχολείο, η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς πραγματοποιήθηκε στο Κέιπ Τάουν. Επομένως, αν χρειαστεί να νοσηλευτείτε, είστε σε καλά χέρια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει ασφάλεια ταξιδιού, αφού η ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης δεν είναι φθηνή.

Μπορείτε να πιείτε το νερό της βρύσης σε όλη τη χώρα (είναι ασφαλές ακόμα και αν φαίνεται λίγο καφέ που βγαίνει από τη βρύση σε ορισμένες περιοχές). Το πόσιμο νερό κατευθείαν από τα ποτάμια, ωστόσο, μπορεί να σας βάλει σε κίνδυνο για bilharzia . Περισσότερες πληροφορίες για την υγεία ακολουθούν παρακάτω.

Ανοσοποιήσεις

Δεν απαιτείται νόμιμος εμβολιασμός για να εισέλθει στη Νότια Αφρική. Εάν ταξιδεύετε από χώρα όπου υπάρχει κίτρινο πυρετό, θα πρέπει να αποδείξετε ότι είχατε εμβολιασμό παρουσιάζοντας ένα έγκυρο διεθνές πιστοποιητικό εμβολιασμού κίτρινου πυρετού.

Τόσο οι τυφώδεις όσο και οι εμβολιασμοί κατά της ηπατίτιδας Α συνιστώνται ιδιαίτερα. Ενημερωθείτε επίσης για το εμβόλιο ιλαράς σας, έχουν σημειωθεί πρόσφατα κρούσματα στο Κέιπ Τάουν και σε μερικές άλλες περιοχές της χώρας.

Ελονοσία

Οι περισσότεροι από τους κύριους τουριστικούς προορισμούς στη Νότια Αφρική είναι απαλλαγμένοι από την ελονοσία, καθιστώντας τη Νότια Αφρική έναν ιδιαίτερα καλό προορισμό για να ταξιδέψετε μαζί με τα παιδιά.

Οι μόνες περιοχές όπου εξακολουθεί να επικρατεί η ελονοσία είναι οι Lowveld της Mpumalanga και Limpopo και στην ακτή Maputaland του KwaZulu-Natal. Περιλαμβάνει το Εθνικό Πάρκο Kruger .

Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας ή η ταξιδιωτική κλινική γνωρίζει ότι ταξιδεύετε στη Νότια Αφρική (δεν λέτε απλώς την Αφρική), ώστε να μπορεί να συνταγογραφήσει το σωστό φάρμακο κατά της ελονοσίας. Η συμβουλή ανάγνωσης σχετικά με τον τρόπο αποφυγής της ελονοσίας θα βοηθήσει επίσης.

AIDS / HIV

Η Νότια Αφρική έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά HIV στον κόσμο, οπότε παρακαλούμε να λάβετε προφυλάξεις αν σχεδιάζετε να κάνετε σεξ.

Ασφάλεια

Προσωπική ασφάλεια

Αν και υπάρχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας στη Νότια Αφρική, περιορίζεται κυρίως στους δήμους και όχι στις τουριστικές περιοχές. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν αλλάζετε μεγάλα χρηματικά ποσά, να δημιουργείτε αντίγραφα του διαβατηρίου σας και να τα κρατάτε στις αποσκευές σας και να είστε προσεκτικοί για το περπάτημα γύρω από το βράδυ, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Δρόμοι

Οι δρόμοι στη Νότιο Αφρική είναι από τους καλύτερους στην Αφρική, γεγονός που το καθιστά ένα καλό μέρος για να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να κάνετε κάποια ανεξάρτητα αξιοθέατα. Προσπαθήστε να αποφύγετε τη νυχτερινή οδήγηση, καθώς οι δρόμοι δεν είναι καλά φωτισμένοι και τα ζώα τείνουν να αποτολμούν σε αυτά κατά βούληση. Προσέξτε όταν οδηγείτε στους πλησιέστερους δρόμους προς το Εθνικό Πάρκο Kruger, υπάρχουν αναφορές για περιστατικά, αν και η αστυνομία γνωρίζει και έχει αυξήσει την επαγρύπνησή τους.

Νόμισμα

Η νοτιοαφρικανική νομισματική μονάδα ονομάζεται Rand και διαιρείται σε 100 σεντ. Τα κέρματα έρχονται σε ονομαστικές αξίες 1c, 2c, 5c, 10c, 20c, 50c, R1, R2 και R5 και σημειώνονται σε ονομαστικές αξίες R10, R20, R50, R100 και R200. Λόγω των ευνοϊκών συναλλαγματικών ισοτιμιών, η Νότια Αφρική είναι ένας πολύ φθηνός προορισμός δεδομένης της ποιότητας του καταλύματος, του εστιατορίου και των δραστηριοτήτων που προσφέρονται. Θα πρέπει να ελέγξετε ηλεκτρονικά τις τρέχουσες πληροφορίες για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες . Οι πιστωτικές κάρτες είναι ευρέως αποδεκτές (εκτός από τα βενζινάδικα) και οι μηχανές ATM είναι ευρέως διαθέσιμες στις κύριες πόλεις και κωμοπόλεις.

Φιλοδώρημα

Είναι φυσιολογικό η άκρη στη Νότια Αφρική, οπότε κρατήστε τη μικρή σας αλλαγή εύχρηστη. Στα εστιατόρια 10-15% είναι στάνταρ. Οι ανατρεπόμενοι οδηγοί, οι ιχνηλάτες και οι κατασκηνωτές παιχνιδιών είναι επίσης ο κανόνας δεδομένου ότι εξαρτώνται από αυτό για το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους.

Σημείωση:
Η εμπορία και η ανταλλαγή τζιν και πάνινα παπούτσια (ειδικά μάρκες ονόματος) για τέχνες και βιοτεχνίες είναι κοινή πρακτική.

Φέρτε μερικά επιπλέον μαζί μαζί σας.

Ταξιδέψτε στη Νότια Αφρική και δοκιμάστε έναν από τους καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Αφρικής για όλους τους προϋπολογισμούς. Η Νότια Αφρική προσφέρει εξαιρετικά σαφάρι, όμορφες παραλίες, ποικίλους πολιτισμούς, γκουρμέ φαγητό και κρασιά παγκόσμιας κλάσης. Αυτό το άρθρο καλύπτει τις βασικές πληροφορίες ταξιδιού σας για τη Νότια Αφρική, συμπεριλαμβανομένων των θεωρήσεων, την υγεία, την ασφάλεια, τον καιρό, το νόμισμα, πότε να πάτε, πώς θα φτάσετε εκεί και τις τοπικές επιλογές μεταφοράς.

Πότε να πάτε

Οι εποχές της Νότιας Αφρικής είναι η ανάστροφη πλευρά του βόρειου ημισφαιρίου.

Τα καλοκαίρια μπορούν να φτάσουν αρκετά ζεστά, ειδικά γύρω από το Durban και το KwaZulu-Natal, όπου οι καλοκαιρινές βροχές το κάνουν υγρό και μουντζούρες. Οι χειμώνες είναι γενικά ήπιοι με ίσως ένα ξεσκόνισμα του χιονιού σε υψηλότερα υψόμετρα. Κάντε κλικ εδώ για τις προβλέψεις και τις μέσες ετήσιες θερμοκρασίες .

Δεν υπάρχει πραγματικά κακός χρόνος για να πάτε στη Νότια Αφρική, αλλά ανάλογα με το τι θα θέλατε να κάνετε, ορισμένες εποχές είναι καλύτερες από άλλες. Η καλύτερη στιγμή για:

Σημείωση: Οι περισσότεροι νοτιοαφρικανοί θα προγραμματίσουν τις διακοπές τους κατά τη διάρκεια των μακρών σχολικών διακοπών από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τα τέλη Ιανουαρίου, ώστε τα ξενοδοχεία, οι περιηγήσεις και τα καταλύματα να κλείσουν γρήγορα εκείνο το διάστημα.

Να φτάσετε στη Νότια Αφρική

Από τον αέρα

Οι περισσότεροι τουρίστες πετούν στη Νότια Αφρική. Υπάρχουν τρία διεθνή αεροδρόμια, αλλά αυτό που φτάνουν οι περισσότεροι είναι ο Διεθνής Αερολιμένας του Γιοχάνεσμπουργκ. Είναι ένα μεγάλο σύγχρονο αεροδρόμιο, πολύ εύκολο στη χρήση και υπάρχουν πολλά μεταφορικά διαθέσιμα για να μπείτε στην πόλη.

Τα άλλα δύο διεθνή αεροδρόμια είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο του Κέιπ Τάουν και το Διεθνές Αεροδρόμιο του Durban.

Από τη γη

Εάν είστε αρκετά τυχεροί και έχετε το χρόνο να ταξιδέψετε Overland (ή εάν ζείτε σε μια γειτονική χώρα) υπάρχουν πολλά σύνορα που μπορείτε να περάσετε. Οι συνοριακοί σταθμοί είναι ανοικτοί καθημερινά, οι κυριότεροι είναι οι εξής:

Με λεωφορείο

Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες λεωφορείων πολυτελείας που εκτελούνται από τη Νότια Αφρική στη Μποτσουάνα, τη Μοζαμβίκη, τη Ναμίμπια και τη Ζιμπάμπουε. Μια τέτοια εταιρεία είναι το Intercape Mainliner.

Με το τρένο

Είναι δυνατόν να ταξιδέψετε στη Νότιο Αφρική με τρένο από διάφορες χώρες. Ίσως η καλύτερη επιλογή είναι η Shongololo Express που ταξιδεύει μεταξύ της Νότιας Αφρικής, της Ναμίμπια, της Μοζαμβίκης, της Μποτσουάνα, της Σουαζιλάνδης, της Ζάμπια και της Ζιμπάμπουε. Είναι ένα τουριστικό τρένο και λίγο σαν να πηγαίνεις σε κρουαζιέρα εκτός από το ότι δεν χρειάζεται να ασχοληθείς με τα κύματα.

Το Τρένο Ρόδο είναι ένα άλλο πολυτελές τρένο που προσφέρει τακτικά δρομολόγια από την Πρετόρια προς τους Βικτόρια (Ζιμπάμπουε / Ζάμπια).

Γνωρίζοντας τη Νότια Αφρική

Από τον αέρα

Οι εσωτερικές πτήσεις είναι πολυάριθμες και συνδέουν τις περισσότερες από τις μεγαλύτερες πόλεις και πόλεις. Είναι μια καλή επιλογή αν δεν έχετε αρκετό χρόνο για να δείτε ολόκληρη τη χώρα. Η South African Express προσφέρει 13 εσωτερικές πτήσεις της Νότιας Αφρικής και αρκετούς περιφερειακούς προορισμούς, όπως η Ναμίμπια, η Μποτσουάνα και η ΛΔΚ . Η Airlink προσφέρει κυρίως εγχώριες πτήσεις εντός του South Arica, αλλά αρχίζει να διακλαδώνεται και σε περιφερειακό επίπεδο. Προσφέρουν πτήσεις προς Ζάμπια, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη και Μαδαγασκάρη. Η Airlink αντικατέστησε την εθνική αεροπορική εταιρεία της Σουαζιλάνδης. Η Kulula είναι αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους που λειτουργεί τόσο σε εγχώριο όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Οι διαδρομές περιλαμβάνουν το Κέιπ Τάουν, το Durban, το George, το Harare και τη Lusaka. Οι αεροπορικές εταιρείες Mango ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2006 και πετούν σε διάφορους προορισμούς εντός της Νότιας Αφρικής, όπως το Γιοχάνεσμπουργκ, το Κέιπ Τάουν , την Πραιτόρια και το Bloemfontein. Το 1Time προσφέρει πτήσεις χαμηλού κόστους εντός της Νότιας Αφρικής και της Ζανζιβάρης.

Με λεωφορείο

Υπάρχουν πολλές εταιρείες λεωφορείων που εξυπηρετούν τις κύριες πόλεις της Νότιας Αφρικής. Είναι γενικά πολύ άνετα και πολυτελή και φθηνότερα από ό, τι φέρουν. Μια αξιόπιστη εταιρεία είναι η Intercape Mainliner, ο ιστότοπός τους έχει διαδρομές και τιμές καθώς και χάρτη δρομολογίων. Η εταιρεία λεωφορείων Greyhound Bus είναι επίσης μια καλή επιλογή, αν και η ιστοσελίδα τους δεν είναι τόσο εύκολη στη χρήση.

Για τους ταξιδιώτες του προϋπολογισμού , το Baz Bus είναι ένας ιδανικός τρόπος για να περάσετε. Η εταιρεία προσφέρει περάσματα όπου μπορείτε να πάρετε και να σταματήσει όποτε θέλετε. Σας πέφτει και σας παίρνει στην πόρτα του ξενώνα σας.

Με το τρένο

Το Blue Train είναι το απόλυτο ταξιδιωτικό ταξίδι πολυτελείας, το είδος της εμπειρίας που περιλαμβάνει πέντε πιρούνια και πέντε μαχαίρια στις ρυθμίσεις του χώρου στο πρωινό. Πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, καθώς αυτή η βόλτα με τρένο είναι πραγματικά μια θρυλική εμπειρία. Δεν πρόκειται βέβαια για να φτάσετε από το Α στο Β, το τρένο έχει μια βασική διαδρομή, από την Πρετόρια μέχρι το Κέιπ Τάουν.

Το Shosholoza Meyl είναι μια εξαιρετική επιλογή για να φτάσετε στη χώρα. Ένα πολυτελές τρένο με πολλές διαδρομές για να διαλέξετε από αυτό είναι ασφαλές και φθηνό στην εκκίνηση.

Με το αυτοκίνητο

Η Νότια Αφρική είναι μια εξαιρετική χώρα για να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να σχεδιάσετε το δικό σας ταξίδι. Οι δρόμοι είναι καλοί, τα βενζινάδικα έχουν φυσικό αέριο και υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και καταλύματα για να μείνετε στο δρόμο. Χρειάζεστε μια έγκυρη άδεια οδήγησης (κερδίστε διεθνή άδεια αν δεν είναι στα Αγγλικά) και μια μεγάλη πιστωτική κάρτα.